Transfer Nöbeti #2 | Ocak 2025 Arşiv

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Uefa listelerinin verilmesi tarihi 6 Şubat sanırım 2 oyuncu o tarihe kadar gelecektir. Devre arası verilecek UEL listesine yetiştikten sonra ne zaman geleceği önemli değil yeter ki doğru oyuncu gelsin.

Görkemcim kele kel demek için kel olmak gerekmez

Cips bira yapıyoruz diye eleştiremeyecek miyiz

Trde scoutluk ne ki tek olmak övünç kaynağı olsun

Onlarla kıyaslamak gerekiyo tabi,avrupa da onlarla mücadele ediyosun edeceksin

Olum siz Nalbantlar niye hep scoutculuk peşindesiniz?

bu bir kodmu teşkilatmı

x'de de var bir nalbant yoksa senmisin o?

göztepe taraftarı rumoloyu kendi topcusu fln sanıyo sosyal medyada 25 istiyor

Danimarkalı şişirme hefirlerden uzak duralım. Daha net alınabiliecek 4-6 milyonluk oyuncular varken biz sizin mallık yapıp 15 verdiğiniz çöpü ne yapalım yav.

Gimenez'in sol ayakkabisini 15'e alamazsin. Feyenoord'un oyuncuya bictigi deger 40 milyon euro zaten suan Hollanda liginin en iyi golcusu kalite anlaminda, boyle topcuyu normalde 25-30 altina zaten birakmaz Feyenoord, PSV ve Ajax'in yoneticileri.

Ayrica oyuncuya gelirsek bize lazim olan bir oyuncu degil, golu bekleyen yani tipik 9 numara.

Gimenez'in sol ayakkabisini 15'e alamazsin. Feyenoord'un oyuncuya bictigi deger 40 milyon euro zaten suan Hollanda liginin en iyi golcusu kalite anlaminda, boyle topcuyu normalde 25-30 altina zaten birakmaz Feyenoord, PSV ve Ajax'in yoneticileri.

Ayrica oyuncuya gelirsek bize lazim olan bir oyuncu degil, golu bekleyen yani tipik 9 numara.
Hollanda ligi dediğin dandik bir lig. 2. liginde bile 1. ligin B takımları var. 10 topçu çıksa yarısı çürük çıkıyor. Gimenez iyidir kötüdür bilmem ama lig üzerinden oyuncuya değer övgüsü yapmayalım.

bize hücumun her yerinde oynayan adam lazım demiyor muyduk
gimenez böyle mi

Hollanda ligi dediğin dandik bir lig. 2. liginde bile 1. ligin B takımları var. 10 topçu çıksa yarısı çürük çıkıyor. Gimenez iyidir kötüdür bilmem ama lig üzerinden oyuncuya değer övgüsü yapmayalım.
Hollanda ligini begenmeyebilirsin ama genc futbolcularin ana merkezi Hollanda'dadir. Sirf orada parlayan oyuncunun etiketi 30 milyon eurodan basliyor bu 20 senedir boyle , futbol piyasasinda hic degismeyen 'kural'. Sen Gimenez gibi 2-3 senedir Hollanda liginde gol kralligina oynayan oyunculari 15'e alirim diye bekliyorsan daha cok beklersin. Daha Fransa liginde dibe oynayan oyunculari 20-25'e alamiyoruz suan.

gimenez böyle mi
IMG_6871.webp

Romulo icin gereksiz yaygara kopmuş goztepe başkanı o adamı epl ye götürecek, istesekte tr ligine vermez

Elye Wahi'de masadan kalkalım. Longoria ve Benatia bizimkileri parmağında çevirir, yeni bir rezilliğe hiç gerek yok.

gimenez böyle mi
Degil zaten daha cok safkan 9 numara biraz Icardi gibi. Zaten balon haber gidip alabilecegimiz bir oyuncu degil suan. Adamlarin beklentisi 40 milyon euro.

Hollanda ligini begenmeyebilirsin ama genc futbolcularin ana merkezi Hollanda'dadir. Sirf orada parlayan oyuncunun etiketi 30 milyon eurodan basliyor bu 20 senedir boyle , futbol piyasasinda hic degismeyen 'kural'. Sen Gimenez gibi 2-3 senedir Hollanda liginde gol kralligina oynayan oyunculari 15'e alirim diye bekliyorsan daha cok beklersin. Daha Fransa liginde dibe oynayan oyunculari 20-25'e alamiyoruz suan.
Fransa Ligi futbolcu fabrikasıdır ve Hollanda'nın çok üstünde bir pazardır. O yüzden normal 20-25'lerin havada uçuşması.

Hollanda ve Portekiz ligleri ise birbirine benzer. Kafa takımların oyuncularının düşük seviyede çok sayıda maç oynayıp rahat rahat skor kasabildiği bir yer. Hollanda liginin seviyesi bana göre son 10 yılda ciddi derecede düştü. Sen bunu benden daha iyi biliyorsun bence.

Bu liglerden istatistiğine bakıp oyuncu almak çok büyük risktir. Gimenez mükemmel bir topçu da olabilir ama benim rahatsızlığım Transfermarkt'tan oyuncunun değerine bakıp üst düzey sanılma yanılgısı. Zaten o yüzden alıntıladım Oğuz isimli dostumuzu.

Temelinde Transfermarkt fiyat algısının insanları nasıl manipüle ettiği eleştirisi var.

Son düzenleme:
Üşenmedim baktım. Büyük bedellerle ihraç ettiği topçuların %90'ı ya çöp çıkmış yada beklenilenin çok altında performans göstermişler. Aşağıya link bırakıyorum. Linkte 4 sayfada 100 tane futbolcu var rekor transfer olarak addedilen. Büyük etki bırakan 7-8 tane topçu görebildim. Hep hücum futbolu benimsemenin ekmeğini yemişler. Tabi ki hücum futbolu ile birlikte zayıf defansif anlayış.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt