Tuna Köse
Baba Gündüz
- 9 Haziran 2011
- 88.891
- 48.215
- 4.933
Elbette haklısın ben her zaman bu +2 nin yatacak oyuncu için degil gelecek gösterebilecek bir oyuncu için olması taraftarıyım.Haklısın katılıyorum ama o maç kazandıracak adamı tribünde oturtmak ciddi problem sakatlık ya da herhangi bir şey olmadan muhtemelen maç kadrosunda olmayacak motive olması zor üst seviye oyuncu desek zaten kabul etmez geldi diyelim bu sefer ana kadrodaki adam tribünde oturuyor diye tavır yapacak.
Aslında Ziyech + Yusuf Demir o kontenjandan ilk yarı sorun çıkarmadan kalan 12 yabancıya yer açtılar.
Bu isim yusuf da değil bu arada. Kulüp olarak öyle düşünüyoruz da o olmalı. 17-20 yaş aralığında en önemli özelli zıpkın gibi dripling özelliği olan tutulamayacak oyuncu grubundan olması olarak düşünüyorum. Teknik oyuncuya maç oynatmazsan geriye gider ancak en önemli ve belki de tek özelliği boş veya topla dripling yapan oyuncu olursa bu özelliği kaybetmez.
Sakatlığı var, cezası var bir süre sonra bu oyuncular muhakkak yedek kulübesinde yer alacaktır.
Dk:85 olduğunda tüm teknik adamlar çıkmışken yada yorulmuşken taze kan olarak yusuf sen gir ileride tek adam olarak savaşırsın taktiği olmaz, kimse kimseyi kandırmasın.
Top tutamıyorsun bu mantıkla.
Ne yaparsın çekilirsin topu uzun oynarsın koşturursun. A.bilbao bile bu stildeki 2 adamla oynuyor hemde as takımda.
Teknik oyuncuları durdurursun örneğin kuzeylilerle yada aynı mantıkla bize karşı oyayan anadolu takımlarıyla olduğu gibi. Koşan sürekli boşa kaçan ve bunu kovalayan adam ile elbet karşı duvarda bir gedik açarsın.
Onyekurudan koşu var konusunu sürekli kaşımamın sebebi bu. 2 metre fark attığında bu oyuncuyu daha da durduramazsın ya kart aldırır ya kaleciyle karşı karşıya kalır.