Transfer Nöbeti #2 | Ocak 2026 Arşiv

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
ali heis sen konuyu hiç kapatmaz mısın

okan buruk'un akanji için de açıklaması oldu zaten

Okan Buruk: “Diğer oyuncu da Akanji’ydi. O da önemli bir profildi. Savunma dört pozisyonda da oynayabilecek, çok sıkıştığınızda orta sahada oynayabilecek bir oyuncuydu. Bir dönem onunla da görüştük. Ondan aynı net dönüşü alamadık. Aradaki alıcıların da farklı düşünceleri olabiliyor. Kulüp ile belli bir yol almıştık. O da bizim için profillerden biriydi. Singo hem stoper hem sağ bek hem üçlüde oynayabilecek, benim elimi rahatlatabilecek bir oyuncu. Böyle bir profili o yüzden istedim. Genç bir oyuncu. Bir sonraki satışı olabilecek bir oyuncu. O yüzden çok istediğim bir oyuncuydu.”

Bak ille de Akanji değil Singo alalım diye bir açıklama da yok ortada yani akanji buraya gelmek istemedi dendi diye hayır ikna ederdik diye 1 saat üstelemenin mantığı nedir

akanji evli ve o dönem eşi de buraya gelmek istemiyor diye yazılmışlığı oldu yani bazı oyuncuları parayla da getiremiyorsun çünkü aile işi devreye giriyor

Buyrun L'equipe'te çıkan haber

Şimdi net bir soru soruyorum. Bütün yaz transfer dönemini iyi-kötü takip etmiş insanlar olduğunuzu varsayarak hem Akanji hem de Singo aynı anda gelmeye ikna olsalardı eğer Okan hocanın tercihi ne olurdu sizce?

Selamlar admirim, güzel sordun aslında bunu çok düşündüm inan. Yani bu Okan hoca olsun veya Hikmet Karaman olsun fark etmez. Hayatlarını futbolun içinde 7 24 geçiren adamların teknik taktik bilgisi gerçekten kısıtlı olabilir mi, veya bizim gördüğümüz şeyi görmüyor olabilirler mi. Mümkün tabii ama şöyle bir çıkarım yaptım; (biraz uzun yazdım kusura bakma)

Bir teknik direktörün bizden daha donanımlı olması kararlarının hep biçimde doğru sonuç vereceği anlamına gelmiyor. Futbol insan faktörü ve yüksek değişkenlik içeren bir spor. Haliyle doğru karar ve doğru sonuç arasında %100 nedensel bi ilişki yok bence.

Teknik direktör karar alırken antrenman verilerine, ne bileyim fiziksel ölçümlere, oyuncu profillerine, taktik uyuma, rakip analizine ve muhtemelen takım içi psikoloji nedir ne değildir tüm bunlara bakıyor. Bizim tribünden ya da ekrandan eriştiğimiz veri seti son derece kısıtlı bu anlamda. Hatta twitter olmasa idmanda veya içerde yaşanan şeylerden haberimiz bile olmayacak. Bu nedenle dışarıdan “bile bile lades” gibi görünen birçok karar, aslında eldeki en rasyonel seçenek olabilir. Hatalı olmasına rağmen bu arada tabii.

Ayrıca doğal olarak biz sonucu bildiğimiz için, kararın hatalı olduğunu varsayıyoruz. Oysa aynı karar, farklı bir maçta veya aynı maçın küçük varyasyonlarında başarılı sonuç üretebilirdi. Dolayısıyla bir teknik direktörün sık hata yapması, -başarısız olması- daha az bildiğinden değil, yüksek belirsizlik içeren bir alanda bu risk yönetimini bence "kötü yaptığını" veya yapamadığını gösteriyor.
Teknik taktik bilmekten ziyade uygulayabilmek başarıyı getirir, çoğu kişi o iletişimi kuramaz, en büyük problem odur teknik direktörlükte.

Burada mesele teknik taktik bilmek demeyelim keza karar vermek diyelim.

Mesela maç öncesi Icardi için ezileceğinden emin olup umarım Osterwolde’ye yine ezilmez dedim, hoca bunu göremediğinden mi yoksa aksini beklediğinden mi oynattı bilemiyoruz ya da Frankfurt maçında Lemina Icardi değişikliği rezaletti, bunu biz gördük OB göremedi mi

Ya da kadronun patlayacağını çoğu kişi yazdı ama OB yeterli dedi, herkesin fikri var ve bir çok konuda taraftar da haklı çıkıyor. OB ve yönetim eldeki imkanları da iyi değerlendiremiyor bu bir gerçek.

Gelinen noktada acaba bizi kurtaran Ali Koç’un hatalı hamleleri miydi demeye başladım.

kes. ikidir artist artist konuşuyorsun düzgünce tartışırken. daha da alıntılama

Kes ne ya!! Rahatsız oluyorsan sen alıntılamazsın konu uzamaz. Klavyeden komut vermeyi bırakacak yaşta değil misin yoksa? Hayır bilseydim hakikaten ciddiye alıp cevap vermezdim

17K icin 1.5 yil once 25 istiyorlardi simdi 14 mu istiyorlar ? Ya Kaya temel salliyor ya herif agir cop

Yav değil onyedika, yirmiyedika alsan da olmaz. Olay kadro eksikliği değil. Başkanın kifayetsiz muhteris Dursun, teknik direktörün o küsmesin bu küsmesin diyen Okan. Şu iki ismi postala bu kadro yine şampiyon olur. Ondan sonra kadro yapılır. Okan ile olmuyor olmuyor

Teknik taktik bilmekten ziyade uygulayabilmek başarıyı getirir, çoğu kişi o iletişimi kuramaz, en büyük problem odur teknik direktörlükte.

Burada mesele teknik taktik bilmek demeyelim keza karar vermek diyelim.

Mesela maç öncesi Icardi için ezileceğinden emin olup umarım Osterwolde’ye yine ezilmez dedim, hoca bunu göremediğinden mi yoksa aksini beklediğinden mi oynattı bilemiyoruz ya da Frankfurt maçında Lemina Icardi değişikliği rezaletti, bunu biz gördük OB göremedi mi

Ya da kadronun patlayacağını çoğu kişi yazdı ama OB yeterli dedi, herkesin fikri var ve bir çok konuda taraftar da haklı çıkıyor. OB ve yönetim eldeki imkanları da iyi değerlendiremiyor bu bir gerçek.

Gelinen noktada acaba bizi kurtaran Ali Koç’un hatalı hamleleri miydi demeye başladım.
14 mio ya 17K alınır mı hocam değer mi acil cevap olursa seviniriz.

Bunlar değil miydi Brugge Onyedika için 25 milyon istiyor diyen. Ne ara 14 milyona düştü? 12+2'ye alalım o zaman kendisini 6 no için diğer gen. orta sahada hücum yönü yüksek biri alınır ve iyi bütçe ona harcayabiliriz.
Bilmiyorum valla bir iki kisi daha 14 falan istiyor brugge demiş.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt