şaka bir yana transfer dönemini özetler isek:
+lar:
icardi'nin alınması
boey, nelsson ve torriera'nın takımda tutulması
free agent tete ve zaha'nın alınması
sol beke angelinho'nun alınması
gomis, mata gibi yaşlı oyuncular ile yolların ayrılması, MM'den 6 m eur gelir elde edilmesi (Gs'ıkafada bitirmişti)
bunlar tartışmasız takımı güçlendiren / güçlü kalmasını sağlayan hamleler oldu.
nötr hamleler:
kerem demirbay (alınmasa neden alınmadı demezdik)
ziyech (hiç belli olmaz efsane katkı da verebilir ama vermese bile sözleşmesi bağlayıcı değil. şu anlık nötr'üz kendisine)
cedric bakambu (kağıt üzerinde iyi transferdi, son yunan ligi gol kralı ve icardi arkasında yedek beklemeyi sorun etmeyecek bir profildi. şu ana kadar fos gibi. yönetime kızılmaz ama)
halil dervişoğlu (bu bence +'ya yakın bir transfer. 23 yaşında türk milli takım santrafor havuzunda bulunan bir çocuk ve sadece 500k euro'ya geldi)
-ler:
rachica'nın alınmaması (yerine tete tercih edildi. ben olsam raşit ile devam ederdim. zaman gösterecek bu tercihi. belki tete feci katkı verecek. ama ben garantiye oynardım. şimdilik - yazıyorum)
net iki orta saha alınmaması, son güne bırakılması (8-6 oynayabilen iyi birer oyuncu)
zaniolo, yunus ve berkan'ın gönderiliş biçimleri. (şarta bağlı opsiyonların içeriğini bilmiyoruz. kolay mı zor mu bu şartlar?)
SONUÇ:
şu orta saha işini kotarabilseydik, neredeyse kusursuz bir tr dönemi geçirmiş olacaktık. kimse de ağzını açamazdı herhalde.
tek bir mevkiye yapıl -a- mayan o hamle, tüm başarılı dönemi sildi attı. gs tarihinin en iyi yöneticilerinden birini bile taraftarın gözü önünde topun ağzına getirdi.
tr'de futbol bu kadar sonuç odakli ve nankör maalesef.