Sen o lafını İngilizlere söyle, şimdi çoğunluğun burada tepki verdiği gibi tepki verir. Ayrıca nerede yaşıyorsun bilmiyorum ama hayatında kaç İngiliz'i yakından tanıdın da bu kanıya vardın merak ettim? Avrupa'nın da %90'ının ter kokmadığını biliyorum, adamın dediğinin de "doğru" olduğunu savunmuyorum zaten. Adam nasıl bizler bazı kendini beğenmiş davranışlar gösteren birkaç tane İngiliz gördük diye hemen öyle genelliyorsak (ve bu genelleme nasıl İngilizlere göre yanlışsa), adam da en sıcak aylarda İspanya, Yunanistan, Türkiye gibi hem en nemli dönemlerini yaşayan, hem zaten sıcak Akdeniz ülkelerinde ortalamanın üstünde oranda ter kokan adamla karşılaşınca "aynen bizim yaptığımız gibi" düşüncesizce genelleme yapmış. Adamın yaptığı genellemenin bizimkinden farkı yok ve yazdığı da öyle ciddi birşey değil. Düşüncesizce ve önemsemeden yazdığı için sanki yanındaki arkadaşına söyler gibi. "Ya bu Avrupalılar da hiç deodorant kullanmıyor herhalde, leş gibi kokuyorlar" deyivermiş. Salakça olan bunu Twitter'a yazması, sonuçta senin gibi olayı yanlış anlayacak ve hakaret olarak algılayacak insanlar olduğunu düşünmesini gerekir. Adamın orada demek istediği "Tüm Avrupa'da herkes ter kokuyor" demek değil, adam sadece anlık bir rahatsızlıkla aynen bizim söylendiğimiz gibi yazıvermiş, bunu anlamak lazım. Ki adamın söylediğinde en azından Türkiye için doğruluk payı var. Ben de eğer dışarı çıkıyorsam sıcak günlerde her gün bir yığın ter kokan adamla karşılaşıyorum, buna zaman zaman kendim de dahilim ne kadar dikkat etmek istesem de, ben de buraların yabancısı olsam "Off, herkes amma ter kokuyor" diye genelleyebilirim. O da bunu yapmış. Bak sen İngilizler'in %90'ının kendini beğenmiş olduğunu bir gerçek olarak kanıksamışsın bile. Araştırma mı yaptın? Kime göre neye göre kendini beğenmiş? Kolayca yazıyorsun...