Arda Kuyumcu
Büyük Kaptan
- 6 Ağustos 2009
- 24.568
- 2.217
- 1.813
Cevap: Transfer Nöbeti | Açılış
Yabancı sayısı 6, en fazla 7 iyidir. Yedekte de 2 veya 3.
Yabancı sayısı 6, en fazla 7 iyidir. Yedekte de 2 veya 3.
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
Yani sinirsiz olmasina gerek yok. Cünkü Türkler herseyi abartir. Bizim asagilik kompleksimiz de var.
Sinirsiz oldugunda bizimkilere Selcuk mu 34´lük Xavi mi deseniz, %99´u Xavi gelsin der. Öyle bir milletiz.
Mevcut kontenjan sistemi gayet yerinde. Yeterki düsürülmesin.
Katılmıyorum. Türklerde aşağılık kompleksi falan yok bu varmış gibi gösteriliyor. Aklı olan bir insan o mevkide iyi elemanı varsa daha transfer yapmaz. Çünkü bu işin bir de maliyet kısmı var. Kİ Galatasaray'ın dediği de şu ; yabancı sınırı serbest kalsın ama kriter gelsin. Yaş,milli takımda oynayıp oynamaması vs.
en büyük transfer HALUK ULUSOY olur. demirören hıyarından kurtulmamız lazım... yabancı sınırıda kalkmalı .. yönetimin en büyük icraatleri bunlar olur
Transferde beklentim ; Lescott , Kolarov , Alper , Nani , Arda , Melo, Umut ... gidecekler ; Aykut , Çağlar , Ujfa , Elmander , Aydın ve Engin
ya bukadar zor degil ki yabanci olayini hal etmek. 4+ sinrisiz yaparsin. sinirsiz icinde sayilan yabancilar ama en az 75% milli olmus gibi kriter koyarsin.
alt yapidan ilk 18e en az 1 oyuncu kyoman gerekir. alt yapina yilda sukadar yatirim yapman gerekir camia olarak denilmeli. mesela Tff de kazandigin yilda kazancinin 100de 10% alt yapiya yatirim yapman gerekir diye madde koy. bu cekilde yapsinlar milli takimida düsünmüs olursun ilerki zaman icin. alt yapilara bu cekilde her camia önem veriyor otomatikmen ve ilerde alt yapiya verilen yatirimlar er yada gec meyveleri verecekdir türk futboluna.
Alper'e 9 milyon verirlerse , ortalik karisir
boyle bir enayilige hic luzum yok bana kalsa 5 milyon da etmez ya neyse
Zaten mevcut sisteme kimse o kadar da ses cikartmiyordu. Ama kapasitesi sinirli bir milli takim antrenörü daha rahat edecek diye, Avrupa´da Türk takimlarini bitiremeyiz. Bu takimlarimizin en azindan 6-7 yil Avrupa piyasasindan silinmesi demek.
Tam tersini düsünüyor Avci. Yabanci sayisini düsürelim, kapasitesiz ve egitimsiz oyunculari oynatalim, bu arada da altyapiyi düzenleyelim diyor. Sonra serbest birakiriz diyor. Böyle bir mantik olabilir mi ya? Bu nasil bir beyin?
Dogrusu sudur: Oyuncular madem egitimsiz, o zaman simdi yabanci sayisinda kolaylik saglayacaksin. Bu arada altyapiyi düzenleyeceksin ve 6-7 yil boyunca ciddi sekilde denetleyeceksin heryeri. Avrupa düzeyinde egitim görüp yetisecekler, cüce ve 40 kg olmayacaklar, sonra da "Benim Türk oyuncularim yetisti" diyeceksin. Ondan sonra bizim yetenekli cocuklarimiz formayi kaptirmaz zaten. Alman genclerinin kaptirmadigi gibi.