Transfer Nöbeti (2013 Yaz Dönemi ARŞİV 1)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevap: Transfer Nöbeti | Açılış

Yabancı sayısı 6, en fazla 7 iyidir. Yedekte de 2 veya 3.

Yani sinirsiz olmasina gerek yok. Cünkü Türkler herseyi abartir. Bizim asagilik kompleksimiz de var.

Sinirsiz oldugunda bizimkilere Selcuk mu 34´lük Xavi mi deseniz, %99´u Xavi gelsin der. Öyle bir milletiz.

Mevcut kontenjan sistemi gayet yerinde. Yeterki düsürülmesin.

Katılmıyorum. Türklerde aşağılık kompleksi falan yok bu varmış gibi gösteriliyor. Aklı olan bir insan o mevkide iyi elemanı varsa daha transfer yapmaz. Çünkü bu işin bir de maliyet kısmı var. Kİ Galatasaray'ın dediği de şu ; yabancı sınırı serbest kalsın ama kriter gelsin. Yaş,milli takımda oynayıp oynamaması vs.

kaynak ne beyler sınırsız muhabbetinin?

Katılmıyorum. Türklerde aşağılık kompleksi falan yok bu varmış gibi gösteriliyor. Aklı olan bir insan o mevkide iyi elemanı varsa daha transfer yapmaz. Çünkü bu işin bir de maliyet kısmı var. Kİ Galatasaray'ın dediği de şu ; yabancı sınırı serbest kalsın ama kriter gelsin. Yaş,milli takımda oynayıp oynamaması vs.

Sinirsiz yabanci kontenjanin Türk futboluna fayda getirip getirmeyecegi de 2-3 yil icerisinde belli olur.

Illaki kalite artacaktir, Avrupa´da cok iddiali olacaktir Galatasaray ve Fenerbahce. Ama digerleri asla bizimle yarisamayacak.

Daha orta sinif Türk futbolcularini transfer etmekte zorlaniyorlar, hangi yabanciyi alacaklar?

Mesela örnek vereyim. Sinirsiz olsun, Semih´i aninda satar taraftar. Para varken koyalim Terry´yi deriz. Yanina Chedjou deriz.

Yeterki düsürülmesin su kontenjan. Bu bizleri Avrupa arenasinda cökertecektir. Mevcut sisteme raziyim ben. 6+4 vs.

Yabancı sayısı 6-7 + sınırsız olmalı bence. Ben biraz daha milliyetçi düşünüyorum bu konuda. Avrupa'da başarılı olurken benim aklıma Burak-Semih-Selçuk geldiğinde mutlu oluyorum. Yoksa 11 tane yabancıdan kurulu bir Galatasaray'ın başarısı beni bu sene yaşadığımız başarı kadar mutlu etmez hiçbir zaman.

en büyük transfer HALUK ULUSOY olur. demirören hıyarından kurtulmamız lazım... yabancı sınırıda kalkmalı .. yönetimin en büyük icraatleri bunlar olur

Transferde beklentim ; Lescott , Kolarov , Alper , Nani , Arda , Melo, Umut ... gidecekler ; Aykut , Çağlar , Ujfa , Elmander , Aydın ve Engin

Altyapıdan en az 3 oyuncu kadro olacak ve gelen yabancılar minimum 10 milli maça çıkacak sınırlaması olabilirse çok iyi sistem olur....

en büyük transfer HALUK ULUSOY olur. demirören hıyarından kurtulmamız lazım... yabancı sınırıda kalkmalı .. yönetimin en büyük icraatleri bunlar olur

Transferde beklentim ; Lescott , Kolarov , Alper , Nani , Arda , Melo, Umut ... gidecekler ; Aykut , Çağlar , Ujfa , Elmander , Aydın ve Engin

Gelecek gidecek dengesi pek olmamlış, bu transferler yapılırsa ilk Burak gider bu takımdan. Aydın da sittin sene gitmez.

Benim fikrim 4-1-3-2 oynayacağız yani Arda-Nani vb. transferler yapılmayacak. Lescott, Kolarov, Alper, Melo, Umut gayet mantıklı.

ya bukadar zor degil ki yabanci olayini hal etmek. 4+ sinrisiz yaparsin. sinirsiz icinde sayilan yabancilar ama en az 75% milli olmus gibi kriter koyarsin.

alt yapidan ilk 18e en az 1 oyuncu kyoman gerekir. alt yapina yilda sukadar yatirim yapman gerekir camia olarak denilmeli. mesela Tff de kazandigin yilda kazancinin 100de 10% alt yapiya yatirim yapman gerekir diye madde koy. bu cekilde yapsinlar milli takimida düsünmüs olursun ilerki zaman icin. alt yapilara bu cekilde her camia önem veriyor otomatikmen ve ilerde alt yapiya verilen yatirimlar er yada gec meyveleri verecekdir türk futboluna.

En az 7 yabancı sahada olmalı.. 7 + sınırsız iyidir.

ya bukadar zor degil ki yabanci olayini hal etmek. 4+ sinrisiz yaparsin. sinirsiz icinde sayilan yabancilar ama en az 75% milli olmus gibi kriter koyarsin.

alt yapidan ilk 18e en az 1 oyuncu kyoman gerekir. alt yapina yilda sukadar yatirim yapman gerekir camia olarak denilmeli. mesela Tff de kazandigin yilda kazancinin 100de 10% alt yapiya yatirim yapman gerekir diye madde koy. bu cekilde yapsinlar milli takimida düsünmüs olursun ilerki zaman icin. alt yapilara bu cekilde her camia önem veriyor otomatikmen ve ilerde alt yapiya verilen yatirimlar er yada gec meyveleri verecekdir türk futboluna.

Aynen mesele altyapıyı çalışır hale getirmek. Demirören vb. cahil cühela yabancı sınırıyla iş göreceklerini zannetsin dursun...

fazlasinda gözümüz yok ilk 11'de 7 yabanci olsun yeter, 6 bile zorluyor 5 intihar olur

Ilk 11 sinirsiz yabanci,kadroda 12 yabanci.

toplam zaten 25 kisilik kadro yarisi yerli yarisi yabanci olsun.

bence de ilk aşama olarak 7 iyidir. zamanla tümden kaldırılmalı sınır.

Zaten mevcut sisteme kimse o kadar da ses cikartmiyordu. Ama kapasitesi sinirli bir milli takim antrenörü daha rahat edecek diye, Avrupa´da Türk takimlarini bitiremeyiz. Bu takimlarimizin en azindan 6-7 yil Avrupa piyasasindan silinmesi demek.

Tam tersini düsünüyor Avci. Yabanci sayisini düsürelim, kapasitesiz ve egitimsiz oyunculari oynatalim, bu arada da altyapiyi düzenleyelim diyor. Sonra serbest birakiriz diyor. Böyle bir mantik olabilir mi ya? Bu nasil bir beyin?

Dogrusu sudur: Oyuncular madem egitimsiz, o zaman simdi yabanci sayisinda kolaylik saglayacaksin. Bu arada altyapiyi düzenleyeceksin ve 6-7 yil boyunca ciddi sekilde denetleyeceksin heryeri. Avrupa düzeyinde egitim görüp yetisecekler, cüce ve 40 kg olmayacaklar, sonra da "Benim Türk oyuncularim yetisti" diyeceksin. Ondan sonra bizim yetenekli cocuklarimiz formayi kaptirmaz zaten. Alman genclerinin kaptirmadigi gibi.

Zaten mevcut sisteme kimse o kadar da ses cikartmiyordu. Ama kapasitesi sinirli bir milli takim antrenörü daha rahat edecek diye, Avrupa´da Türk takimlarini bitiremeyiz. Bu takimlarimizin en azindan 6-7 yil Avrupa piyasasindan silinmesi demek.

Tam tersini düsünüyor Avci. Yabanci sayisini düsürelim, kapasitesiz ve egitimsiz oyunculari oynatalim, bu arada da altyapiyi düzenleyelim diyor. Sonra serbest birakiriz diyor. Böyle bir mantik olabilir mi ya? Bu nasil bir beyin?

Dogrusu sudur: Oyuncular madem egitimsiz, o zaman simdi yabanci sayisinda kolaylik saglayacaksin. Bu arada altyapiyi düzenleyeceksin ve 6-7 yil boyunca ciddi sekilde denetleyeceksin heryeri. Avrupa düzeyinde egitim görüp yetisecekler, cüce ve 40 kg olmayacaklar, sonra da "Benim Türk oyuncularim yetisti" diyeceksin. Ondan sonra bizim yetenekli cocuklarimiz formayi kaptirmaz zaten. Alman genclerinin kaptirmadigi gibi.

o abdullah avcı da beyin olsa yabancı sayısını düşüreceğine her takıma en az 3 altyapıdan yetişmiş oyuncu kadroda bulundurma zorunluluğu gibi bi sistem getirirdi. ozaman zaten altyapılar otomatik olarak düzelirdi. üstelik sınır kalkarsa yerli futbolculara sağlanan maddi imkanlarda zamanla düşeceği için macburen türk futbolcusu başka ülkelere gitmeyi de düşünecek böylece türkiyenin asıl problemi olan futbolcu ihracatı yükselmiş olacak ve futbolcu kalitesi de yükselecek.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt