Transfer Nöbeti (2013 Yaz Dönemi ARŞİV 2)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevap: Transfer Nöbeti

Burak'ın olduğu bir 11 de kanatlara Nani/Robben gibi adamları alırsak orta sahamızda defansif tek adam kalacak o da Selçuk.Bu durumda her maçımızda 3 gol yeyip 5 gol atmamız banko olur:asd: Hayır bu adamlar inşallah alınır fakat yabancı kontenjan sorunu ortaya çıkıyor.En güzeli tek forvet Drogba..

hocam ne yaptın ya.

7 kişi ilk 11 de olsun da.. gerisi bence sınırları olsun..

ben 7 + 4 diyorum..

1-kadroda buluncak oyuncuların en az 5 inde yaş sınırı aranmalı. 5 avrupa pasaportu taşımalı.

2-en az 2 yabancı oyuncu genç olmalı- geleceğe yatırım anlamında.

3- genel kadroda mutlaka en az 5 kişi alt yapıdan bulunmalı.

benim mantığımla bu... milli takım oynama oranlarında eklenebilir buna elbet.

Olabilir.

Zaten 6 yabancının üzerine çıkılırsa bu tarz şartlar mutlaka getirilir.

6+0+4'ten bir kurtulalım da yoksa çok sıkıntı yaşayacağımız kesin.:sad007:

hocam ne yaptın ya.

ben 7 + 4 diyorum..

1-kadroda buluncak oyuncuların en az 5 inde yaş sınırı aranmalı. 5 avrupa pasaportu taşımalı.

full serbest birakilmali. AB kirteri koyulmali sadece ve ab disindan maximum 4 oyuncuya izin verilmeli. afrikalilar mesela.

AB den alinan oyuncularda bir yasdan sonra milli kritere dikkat edilmeli. 30 yasindaki bir oyuncuyu aliyorsan kesinlikle son 2 yilda milli olmus maddesi koyulmali.

23 yasina kadar AB pasaportlu yabancilar full serbest.

Alt yapidan genel dedigin kadroya en az 3 oyuncu bulundurmalidir. 5 cok buldum acikcasi. cogu genci oynatamasin ki onlarida cürütmek istemiyorsun sonucda kadronda. cogunu kiraya veririsin gelisim icin. 3 iyidir bence.

Edit: her camia yilik bütcesinden 100 de 10% gibi alt yapilarina yatirim yapmasina saglamalisin.

Suat Kılıç'ın her fırsatta gençlere ağırlık vereceğiz mesajları vermesi beni yabancı kontenjanı konusunda büyük umutsuzluğa sevk ediyor.

onur kardeş. boş ver azize biz kendimize bakalım. onun ismi geçtikçe sinir oluyoruz veya gülüyoruz. adamın kendi takımına hayrı yok zaten..

bana göre alınması gerekenlerde yerliler zaten. bildiğin-milli takımlarda takip ettiğin-geleceğini sağlama almak adına..

ben arda-kerim frei hamlesi bekliyorum. büyük yabancı isimler ofans anlamında kanat olarak alınmaz ise.

alper ve kerim frei hoca geçen senlerden beri takip ettiriyor..

hani geleceğe yatırım gözü ile ben kerim frei alınması çok isterimm...

Bende farkli düsünmüyorum kardesim. Nani ve Arda ile anlastik, sec birini deseler ben Arda'yi secerim zaten.

Benim sinirsiz olmasi gibi bir beklentim yok zaten. Ama 6+0 sistemi cok sacma. En azindan bunu düzenlesinler

hocam ne yaptın ya.

ben 7 + 4 diyorum..

çok fazla kural var gibi geldi bana. :)

kontenjanı dert etmeyelim bence. mevcut şartlarda kimse buna sınırlandırma getiremez.

olimpiyat vs için bun konulara değnirsek.

1-dünya kupası gitme durumumuz çok nadir (bunu yabancı oyuncularla alakası yok gruba bakınca)

2-olimpiyatlarda bizi insanlara tanıtacak spor anlamında 4 tane branşımız var başarılı olabileceğimiz ve avrupada-dünyada ismimiz duyulması sağlayak.

1-futbol

2-basketbol

3-atletizm

4-voleybol

futbol milli takım düzeyinde yok isek yakın zamandaki turnavalarda.

şpl-uefa gibi dünyada izlenenler turnavada istikrarlı başarılar elde etmek gerekli. drogba-snejder gibi kendi ülkelerinin en iyi isimlerinin kadroda bulundurmak farklı bakan gözleri dah iyi niyetle bakmasını sağlar.

lan ne chedjou su yahu. alın getirin Terry yi.. Semih de idolüyle oynasın 3-4 sene.. Sola da kolarovu aldıkmı tamamdır

uefa avrupa ligini kazanan 2015-16 yilindan itibaren direk sampionlar ligine katilma haki kazancakmis ertes sene. daha gecen burda forumda böyle öneri hakjnda konusuyorduk :D

çok fazla kural var gibi geldi bana. :)

sınılandırma olmalı.

kurallar değişir ama her önüne kaptığı getiremeyeceksin.

sorun anadolu kuluplerinin yaptığı yabancı transferlerinde. 15 takımın en fazla 4-5 iyi yabancı oyuncuları buluyor veya getiriyor. diğerleri ise standartların altında getirip mali yüke girip geriye sarıyorlar. 3 büyük için sorun yok bence. 50 senedir bu böyle. iyi de çıkan oldu kötüde. önemli olan doğru yerli oyuncuları bulmak ve katmak-onların gelişimini doğru sağlamak.

kriterler çoğalır elbet, ama hamit-g.zan-h.balta gibi bazı futbolcular yaşalrından ötürü gidince onların yerine koyacağın isimler yerli olmalı ve iyi olmalı. g.zan ve h.balta için garip konuşuyorsun diyebilirsiniz ama

hadi stoper koyun oraya

sol bek koyun... yok işte.

4 sene şampiyon olduğumuz dönemde bu böyleydi işte. yabancı-yerli giren çıkan arasında uçurum yoktu.

barca-real-bayern başarılı olma nedeni zengin olmaları vs. değil. kadrodaki oyuncuların kalitesinin nerdeyse aynı seviyede olmasıdır. elbet yıldızları ile daha ön plandalar ama..

düşünün 2-3 yıldız ismin var ve genel kadron iyi nerdeyse hep aynı seviyedeler. istikrarı yakalarsan herşey yolunda gider gözler saha içindeki futbola döner sadece..

uefa avrupa ligini kazanan 2015-16 yilindan itibaren direk sampionlar ligine katilma haki kazancakmis ertes sene. daha gecen burda forumda böyle öneri hakjnda konusuyorduk :D

Yinede cazip yapmıyor ki zaten kupayı alanlar kendi liglerinde üst sıralara oynayan takımlar oluyor. Ben statüsünü falan değiştirmeleri gerekiyor şampiyonlar ligine yakın bir organizasyon yapsalar daha iyi olur.

boşuna yorulmayın tüpçü TFFnin başından gitmedikçe yabancı sınırı değişmez.:sad007:

Bu yaz her şeye gebe şike davası falan rakibimiz iyi transferler yapamayabilir bu açıdan eksiklerimizi en iyisiyle kapatmalıyız.

Yinede cazip yapmıyor ki zaten kupayı alanlar kendi liglerinde üst sıralara oynayan takımlar oluyor. Ben statüsünü falan değiştirmeleri gerekiyor şampiyonlar ligine yakın bir organizasyon yapsalar daha iyi olur.

degismez. nasil degsitirceksin statüyü ki. sampionlar ligi dururken o statüyü degsitrsen ne olur. paraya bakiyor camialar uefadan da para yok okadar yani zor bu is. avrupa ligi yaparsin ama oda cok zor gibi. yani sampionlar ligini ve uefa avrupa ligindeki takimlar bir kupada birlestire bilirsin ama nasil olacak okadar tonlarca takimlar ile büyük soru isareti.

degismez. nasil degsitirceksin statüyü ki. sampionlar ligi dururken o statüyü degsitrsen ne olur. paraya bakiyor camialar uefadan da para yok okadar yani zor bu is. avrupa ligi yaparsin ama oda cok zor gibi. yani sampionlar ligini ve uefa avrupa ligindeki takimlar bir kupada birlestire bilirsin ama nasil olacak okadar tonlarca takimlar ile büyük soru isareti.

Maddi olarak bonusları şampiyonlar ligine yakın olursa daha kaliteli ve güçlü kadroları izlediğin zaman bir cazibesi olur tamamen ekonomik boyutuyla alakalı bir durum.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt