Koray Akgerman
10 Numara!
- 4 Eylül 2012
- 11.427
- 5.964
- 1.373
Onyekuru çok hızlı bunu inkar edecek hiç kimse yok. Ama bu adamın oynn zekası gelişmiyor geriye gidiyor bu bir. İkincisi Onyekuru açık alan oyuncusu. Yani rakibin de ortam sağlaması lazım. 5'li savunmaya, çakılı savunmalara karşı Onyekuru bişey yapamıyor. Bize karşı kim açık oynar? Asıl soru bu. Bu ligde bize karşı açık oynayacak 4-5 takım var. Onyekuru ligi tanıyor evet ama ligdeki takımlar da Onyekuru'yu artık tanıyor ilk geldiği sezondaki gibi değil. Bana göre Onyekuru alınabilir ama ısrar edilmesi gereken bir isim olduğunu düşünmüyorum. Bruma da hızlıydı Garry de. Onlar da gitti. Onyekuru gider yerine yine hızlı biri bulunur bence. Piyasada bulunmaz hint kumaşı değil.
Onyekuru ile ilgili en korkunc klişelerden biri "Açık alan oyuncusu" lafi.
Cunku veriler oyle degil.
Geldiginde Gaziantep FK macinda adamlar kapali oynamadi mi bize? En ufak bosluk bulamadan ilk yari bitti.
Kim 3 puani getirdi? "Açık alan topçusu" Onyekuru !
Ya biz o girmese kume dusmus denizliyi yenemiyorduk girdi de bir penalti aldirdi bir de asist yapti. Oyle son maca sampiyonluk ihtimali ile girdik.
FT sonradan ileri ikilide bu sezon oynatmaya kalkti adami, bitirdi. Bitmis hali ile kac penalti aldirdi.
Sorun şu biz FT nin yan pas , geri pas uyusuk futbolu ile bu adamdan alacagimiz faydayi dusuruyoruz.
Kapali savunmaya da cok etkili bir.adam Onyekuru. Yeterki:
1. GS in oynamasi gerektigi gibi dikine oyna
2. Bir iki tane dikine pas atabilecek oyuncun olsun
3. Onyekuruyu kanatta yuzu rakip kaleye dönük oynat, inat edip sirti donuk ileri ikilide oynatma.
Ben fb ve bjk yerinde olsam 11 inde Monaconun kapisinin onunde yatarim. Gun isidiginda GS dan para gelmemisse basar parayi alirim 5-6 neyse.
23 yasinda oyle major etkisi olan bir adami Turkiyeye para verseniz bile getiremezsiniz.
Misal herkesin bayilip bittigi Gedsonu alsaniza 5 milyona veriyorlar mi? Gedson kim ? Ligi sifir gol, 3 asistle tamamlamis 8 numara!!
Ama Onyekuru tu kaka!!
Son düzenleme: