Sadece Gedson gelse ve takım iyice otursa bile kolayca şampiyonluğa oynarız kadromuz gayet iyi bence. Tabi Luyindama ve Diagne falan da kalacak bu durumda.
sezon oncesi transfer donemi baslarken su gorusteydim ;
diagne oyun karakteristigi/etki/verim ozelinde benim adima kafamda kurguladigim oyun sablonunda mustafa dan onde ve de faydali olan bir oyuncu. dolayisiyla takimda kalmasi yonunde bakista idim. tarzindan dolayi kanimca oncelikli olmaliydi kendisi ilk planda.
yeni sezonda attigimiz tum gollerde kendisinin olmasi surpriz olmadi benim adima....
*nazar degmesin diyelim.
*gedson konusunda, transfer donemi baslar baslamaz tek elzem ismin gedson oldugunu cogu kez mesajlarimda nacizane vurgulamis idim. diger gelen nokta atisi isimleri de olumlu bulmustum. cicaldau,pva ,berkan ozellikle.
tarafim adina iki soru isareti bold sekilde; *yedek kulubesi anlaminda *guclu olursak,
*dogru profiller-yedekte yer alirsa , taylan'in oynadigi bolgede asagilarda belirtecegim nokta kritik,.duzelirse vs
ben umutluyum....
*sisteme ,oynanan taktige ve sahadaki dizilis kurguya uygun dogru profil uyumu onemli nokta.
bazi oyuncular yeterli degil bazilari tam tersi. bu orani dogru isabet profil uyum baz'inda cogaltmali teknik ekip.
misal; omer bayram ; yeterli degil , emre kilinc , akbaba keza...
*babel anca rotasyon(son macta da yine *ball hogluk yapip kendini sakatliyordu macin sonlarinda),
*feg hoca bazli efor ve form gosterisi sunuyor su donem, uzun vade de eskisi gibi boslarsa kendisine guvenip plan yaparsa hoca ,saglikli olmaz,. dolayisiyla ilk planda kafaca rotasyon olarak gorulmeli kendisi...halbuki formda ve istikrarli, kondisyonlu olsa ondeki tecrubeli yaratici ayak kendisi olurdu ilk planda. aksi takdirde zaten vasat hali ile kalirsa anca yedekten girer babel gibi,, - olasi gedson gelisi ile zaten boyle bir dokunus bekliyorum hocadan...gorunuse gore transfer gelene kadar idare edilecek o bolge gozlemledigim kadariyla...
*ogulcan olsaydi kanimca iyi olurdu tarz olarak benim adima isabetli profiller arasinda.
*taylan baskida top kayiplarini minumuma indirmeli, ayagindan topu en kisa surede en basit yolla cikarmali. modern pivotlarin yaptigi gibi, sayet o bolge de oynatilacaksa. gecen sezonda buna benzer kritik anlari oldu.
son macta misal taylan,pva nin kaptirdigi toplarla saglam kontralar yedik...bunlardan bazilarinda lyund saglam durdu gecit vermedi, cikana kadar marcao da keza...
orta pivot ve kanat beklerin onde yigildigimiz surelerde kritik pas hatalari veya ayaklarindaki topu baskida kaptirmalari cok saglam kontralar yememize sebebiyet veriyor. <*kanimca bu en kritik gordugum takim defansi adina verdigimiz acik hata.
< ; > misal, *tspurs versus mcity macinda da
* fernandinho benzer durumda bir performans sundu. baskida top kayiplari ve hatali paslarla mancity saglam kontralar yedi o macta.
(orta sahanin diger dislilerinden berkan , cicaldau daha sade ve efektif verimli top alis verisi yaptiklari icin bu anlamda daha degerli buldum top ayagimizdayken ) .
*bu tur saha ici beklenmedik durumlara yonelik umarim teknik ekip,analiz ekip vs uyariyordur oyunculari. aksi takdirde cok basimiz agrir sonraki surec maclarinda.
dedigin gibi ,takim oturacak,uyum disliler arasinda akici olacak son bir gozlem gerekir , ben 7 hafta diyorum.