Suat Kara
Parçalı Üye
- 8 Ocak 2021
- 4.636
- 6.580
- 648
Yani geçen sene ligin finaline giderken yabancı sınırlaması olmamasına rağmen Kerem ve Halil ikilisiyle maça çıkıyorduk, hem de hücumun en kritik görevlerini üstleniyorlardı
Bu ikiliyi olur da yeniden bir araya gelirse izlemek benim adıma muazzam keyifli olacak. Halil tamam muazzam bir golcü olmayabilir ama diğer forvetlerimizin asla yapamayacağı kadar iyi top servisi yapabilir, Kasımpaşa maçında Diagne Morutan 'ın çalımından sonra duvar pası yaptığında topu doğrudan rakibe verdi Morutan orda araya giremese golümüz hiç olacaktı Halil bu işleri çok daha iyi yapar. Hatta abartıyorum geçen sene Morutan 'ın yaptığı işi Halil yapıyordu özellikle Kerem 'e yaptığı servisleri hatırlıyorum
Olur da Halil transferi biterse çok değişik bir hücum hattı olur, statik 1 tane bile oyuncu yok, takım arkadaşlarının yükünü çekmesini gerektiren, ağır veya koşmayan 1 tane bile oyuncu yok bu STSL seviyesind büyük bir lüks değil mi ? Fatih Terim geçen sene bu günlerde Falcao,Arda,Feghoul,Belhanda ve Babel'in olduğu Hücum hattını izlettiriyordu bizde, ordan buraya gelmek büyük bir iş.
Halil(21)
Kerem(22)-Cicaldau(24)-Morutan(22)
Şimdi asıl mesele bu dörtlünün arkasında Berkan & Taylan ikilisi mi oynayacak yoksa gerçekten Gedson veya benzeri bir orta saha transferi yapılacak mı ? Çok net söylüyorum Gedson gelir yanında Berkan veya Taylan formda olan kimse onu koyarak bir orta saha kurgularsak bence çok net şampiyonluk yolunda favori olabiliriz
sevgili enes,
*bu mesaj ozelinde agirlikli olarak yerinde tespitler yaptigini dusunuyorum.
< ; elbette goreceli bir durum, asagidaki yorumum nacizane gozlemim.daha once bazi noktalari transfer sezonu baslarken satir aralarinda kendimce deginmistim. < ; >
*halil ozelinde nacizane gorusumu daha once transfer sezonu baslarken ve ara ara farkli basliklarda belirtmistim;
benim adima halil > mustafa dan daha versatile ve daha verimli bir tipoloji. elbette mustafa salt forvet ,ikisini bri dusunmek yanilgiya surukler, benim bu denklemde halil~verimli tipoloji vurgumdaki ana nedenler mevcut oyun yapimiza oldukca uygunlugu, hem kanat forvet hem forvet ,hatta devsirilebilinirse > forvet arkasi golge forvet(necativari) bile faydalanmamiz olasiliklar arasinda olmali diye dusunuyorum....
dolayisiyla- transfer sezonu baslarken ilk oncelik *gedson elzem olmali ,akabinde halil tekrardan alinmali on bolgeye vurgusunu bold olarak vurgulamistim.
< ; > bastada dedigim gibi ,mevcut oyun anlayisimiza > halil turu tipoloji cok ama cok yararli olacagini nacizane gozlemledigimden dolayi gelmesini temenni ediyordum. bu baglamda memnunum transferin sonuclanmasindan.
*kerem konusunda ben halen yeterli gormuyorum kendisini ilk 11 ozelinde. bunda taktiksel eksikligi ve fazla top kaptirmasi ile takim oyununa saglam sekte vurmasi, basit ve sade oynanmasi gereken yerde devamli yerini birakip ice kumelenmesi kaymasi egreti duruyor, misal epl gibi her oyuncuya kendi mevkisinin zimmetli sekilde aks edildigi bir ligde ortalama bir takimda bu turde sahada durus sergilese ilk yari sonunda oyundan alinmasi olagan.... serie a gibi taktik agirligin en oncelik tutuldugu ligde de keza benzer uyari niteligi tasiyan cikarislar yasabilirdi. kisacasi, sahada savruk degil,kaymali degil kendi salt bolgesinde aktif olup atagimiz baslar olgunlasirken onde bolgesinde topu alip ic olusumlara serivs vs etmeli.tipki *cica'ya direkten donen pozisyonunda yaptigi gibi... skora gittigimiz pozisyonlarda aktif olmasi alkisi hak ediyor bunu da mac basliklarinda belirtiyorum kendi adima. fakat ustteki eksiklik ve yetersiz noktalar takim kurgusuna yara veriyor kendi ozelinde.
taylan~berkan. bu denklemde tercihim ikisi arasinda tipoloji bazli *berkan olur. mevcut oyun anlayisimiza daha uygun profil.
salt taylan'i da kendi performansi genelinde yetersiz buluyorum pivot bolgesi veya daha on ozelinde.toplu topsuz, ve de taktiksel oyun okuma konusunda....
< ; *ilk planda genel anlamda kanimca bu bolgeye yabanci olmali.malesef mevcut isimler yeterli olmayacak durumda. hoca simdiden yorgunluk vs diyor,top kaptirma ,bireysel bazli kritik hatalar duzeltilemeyecek gibi ayni isimler ozelinde- gecen sezondan devam eden kritik hatalar puanlara neden olan silsile....
kanimca, salt *gedson gelsin sampiyon oluruz veya favoriyiz diyemem hele uefa'da da ilerleyecegimiz olasiliksa...
gedson + 6no olursa katilirim nacizane.