Üstat Dike isimli top tepiciyi tanıyor musun
milli bazli maclardan , major lig ,abd disi kiralik bazli.
abd alternatif kadrosu-planlamasinda kendisinden umutlular son gold cup hikayesi de fena gitmedi kendisi ozelinde. gold cupta 2.macti yanilmiyorsam ,macin oyuncusu ve karmaya secilmisti 2.maclar genelinde.
yanilmiyorsam ilk cikis(ncaa kolej bazli) ,akabinde hemen orlando nun dikkatini cekiyor ve aliyorlar. < ;>
major lig icin fena bir istatistigi yoktu ; yanilmiyorsam 19/20 sezonunda 20 civari macta 8 gol ,2 asist... genc yasta bir yetenek icin iyi rakam bahse gecen ligde.
*akabindeki sezon devre arasinda barnsley'e kiralik gitti ,orda da 20 civari(21 olabilir) macta 9 gol.... hem orlando hem barnsley de mac sayisi ve gol ortalamasi hemen hemen ayni. sonrakinde asist yonunden eksik kalmis.
*barnsley kiralik surecinde hafizam yaniltmiyorsa , 3 veya 4 kez macin oyuncusu secilmisti performans ozelinde.
barnsley deki donemin hocasi o donem 3lu oynatan kurguda ,
*kendisini 3421de *tek forvet olarak oynatiyordu.
*kanimca bu kiralik sureci iyi gecirdi,, neden devam etmediler bilmiyorum. fakat kisa surede yeni takimina hemen uyum saglayip etki etmesi kendisi adina oldukca pozitif bir surec idi...akilli oyuncu,
*tarz olarak bizde boyle bir tipoloji yakin donemde olmadi,, *bazi yonlerden bir donem bizde oynayan nonda.
gunumuz futbolundan meshur benzetilen oyuncu lukaku denilse de, lukaku altyapisi ve belcika milli bazli gelisiminde farkli bir seviye idi daha ilk cikistan kanimca.
*altidore vardi ,bilirsin. kanimca abd nin yeni altidore'si olarak onumuzdeki donemde ismini duyurur.
altidore iyi bir tat birakmadi genel surecte..sakatlik kronik bazli.
dike bu tur fiziksel bir sorun kronik bazli yasamazsa onu acik.....
*akilli bir oyuncu.asiri guclu,tabiri caizse sirtinda adam tasiyip ice giren tur. gole yatkin olmasi bolgesel bazda oncelik ise ,bu yonden oldukca potansiyelli.
suan ve sonraki donemde gozlemledigim kadariyla milli bazda rakipleri,ekurileri ; sargent ,weah ve zardes...
dike , son gold cup da sansini iyi kullandi bence. iyi bir netice ile bitirmeleri kariyer gecmisine eklendi taclanma babinda. kanimca hem kiralik sureci pozitif gecirmesi hem ada futbolunu tattigindan dolayi ordan devam eder kanisinda idim. sayet olurda bize gelirse akabinde gelisimini devam ettirirse nasil bir seye evrilir bu bile basli basina heyecan verici tarafim adina....
kadromuz her bolgede tam olarak yarismaci bir ruha burunebilir- kendi ozelinde ise on alanda...
arti eksi denkleminde kendisinde defansif yon ve pas yonu yeterli gelmiyebilir...<; ancak bu yanilgiya surukler, (misal uc bir ornek olsada lukaku da defansif fazla islevsellik yapmiyordu ancak ceza sahasi ve icinde etkili idi),...
kanimca gelisime cok acik bir yetenek.
uzun yillardir gozlemledigim kadariyla; ulke spor mantalitesi ve planlamasindan dolayi abd bazli yetenekler genel anlamda asiri yarismaci ruhlu oluyor,disiplinli oluyorlar(bazi yonlerden alman ve japonlara benzetiyorum spor konusunda),,, sicrama aninda mental cizgi de kirilma ani oluyor burdan cikan ozellikle ofans bazli yeteneklerde , kanimca dike yasina gore olgun bir vizyonda saha ici ve sahadisi....<; bu taktiksel oyuna entegre olusta onemli nuans benim gozlemimde... abd yeteneklerin sectikleri liglere son yillarda baktigimda dogru ligleri ve takimlari sectiklerini gozlemliyorum....
*bize gelir mi - bize gerekli mi... bunu ayri bir baslikta bu genel mesajimla beraber diger renkdaslarda elbet degerlendirir...
< ; > efektiflik ve verimlilik denkleminde; ligimize uygun bir model oldugunu soyleyebilirim...bize bu tur tipoloji gerekli.sayet dogru ve verimli kullanirsak.
*bu mesajda da az once belirttigim altidore bursaspora gelmisti, dogru kullanamadilar hocalari ve takim arkadaslari,,, australya dan genclerbirligine *promise isimli yetenek gelmisti, onu da gencler ayni sekilde kullanamadi benzer bolge oyunculari...
*biz mevcut oyun yapisi ve mevcut genc kadro ile eldeki cica,morutan,ekuri anlaminda halil gibi tipolojilerle bolca topla bulustururuz kendisini,,,kanimca faydali olur bu transfer...........
son olarak, dikkatimi ceken
*abd bazli genc potansiyellerin *bu transfer doneminde dogru profiller ve tipolojiler oldugunu dusunuyorum nacizane. yatirimlik veya uzun vade de artisi eksisine gore daha fazla olan bir bakis vizyonu planlamasi bence.
gelsin veya gelmesin.kulubumuzun bu bakis acisini olumlu buldugumu belirtebilirim.
selamlar,