İnanılmaz bir tackle becerisi var ki stoper olarak kullanılmaya başlamasına da bu sebep oldu sanırım, yoksa Bazoer 'in ilk vitrin yaptığı dönem Ajax 'ta bayağı Box to Box orta saha olarak olmuştu
Dediğin gibi stoperi geçtim de uzaktan şutları, fiziksel özellikleri ve pas becerisi filan bir orta saha için bile fazlasıyla iyi. Tabii ne kadar iyi bir defansçı ? ordan emin değilim
Bugün bir video düşmüştü antrenmandan Fatih Terim antrenmanı kesip Alpaslan'a uyarıda bulunuyor "buradan çok net çıkmalıyız. Artık bize kimse, geçen sene ve evvelki sene olduğu gibi ..." diyor. Eğer gerçekten geçen sene Seri 'nin kullanılmasıyla başladığımız bu TerimBall dediğimiz oyuna kafayı takmış durumdaysa Bazoer 'i kullanır diyorum
Ama adı geçen Kaan veya Bazoer gibi oyuncuları alıp dörtlü defansta Marcao 'nun partneri olarak kullanmaya çalışırsak sonu hüsran olabilir. Ya Kaan 'ı alırsın üçlünün sağında kullanırsın ya da Bazoer 'i üçlü savunmanın ortasında yarım stoper gibi kullanırsın. Bakalım gördüğüm kadarıyla uzun zaman sonra ilk defa belli bir sistem üzerinde o oyunu oynamak için oyuncu arıyoruz, eskiden bizim takımın transferleri " Şu takımda bir oyuncu var bak çok iyi bir oyuncu kesin transfer etmeliyiz" kafasında geçiyordu
atak yonu yuz uzerinden 70 ve uzeri dersem, defans yonu yuz uzerinden 60-65
elbette bizim ligle kiyas kabul edilmesi zor olsa da(bizim lig sert,fiziksel oyun ,kati defans vsvs) bu sezon liginde 4 veya 5 kez haftanin takimina secilmisti hatirladigim kadariyla....
*ben ozellikle hava topunda stoper bolgesinde cok iyi oldugumuzu dusunmuyorum.lyund eskisi gibi direkt 11 cikmiyor, dolayisiyla hava topu zaafimiz mevcut. bu denklemde bu eksikligi kapatir dusuncesindeyim,..geriden cikma konusu,ayaga pas, ve bir onceki mesajimda degindigim arti yon ozellikleri ile alternatifler arasinda yer almali bence de.
*onceki mesajlarimda dedigim vurguya deginmissin, oyuna gore oyuncu bakilmasi. dogru kurulum yapan takimlarda her daim olan bir durum. bizde de olmasi gerekende bu idi ilk planda.
*terimball konusu ; bu kurulum devam edecekse,ki isimlere bakilirsa edecek(moreno,kaan,bello,vs) x transfer profillerine bakilirken ,- goz ardi edilmeden,bu yonde x isimleri iyi etud etmeliyiz diye dusunuyorum....
*bahsini ettigin idman vid konusu,
(buradan cok net cikmaliyiz).
< *bunu biraz acmak gerekir. acilim, pasla cikmaksa, bunun suresi nedir...pas efek arti eksi baz inda cikarken-ki sure denkleminde...
misal , bvb hocasinin gonderilis nedenleri arasinda takimin kaptanlari ve en tecrubelilerii soyle bir sey demisti;
ic saha da yenildikleir 5-1 lik maglubiyet ertesinde misal> hummels;
< >
Passing the ball out from the back has become fashionable for pretty much every top-level team but it only works if your players are capable of doing it.
As Hummels went on to explain, Dortmund had fallen into the habit of keeping the ball at the back for too long, seemingly incapable of moving it forwards quickly, and so invited pressure from opponents which leads to errors.
-------------------
.
ilk 11 macin 4unde maglup ayrilmalari akabinde hocaya yol verildi 5-1 lik maglubiyet bardagi tasiran son damla oldu .
ustte ingilizce alinti ekledigim bolumde her kelime onemli ,kritik olsa da, son parafi bizde son donem de yasadik bolca.
*konu ozelinde (defans dizilimi) ,defans oyunculari ,mevcut oyun anlayisimiz devam edecekse, pas/sure/efektiflik denkleminde profiller ve uyumda ,akicilikta olmali,.. aksi takdirde sistem error veriyor benzer oyun oynayan takimlar ve hocalarinda.
hoca umarim bahsini ettigin vidyo da bu yonlerde serzenisler ve uyarilar yapiyordur bu bolge de oynayan,oynayacak oyunculara....