Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Fcsb golllllllll

GSCimbom Forum kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Kendi kendine cevap vermişsin arkadaş orada roman yazıyor romanya ile ilgili birşey var mı? Rumen başka roman başka kendin araştırmışsın çok güzel ama araştırdığını anlamamışsın

SM-G955F cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

Konuyu bildiğim için arastirma gereği duymadım sadece sizler de anlayın diyr sözlükten paylastim. Anlasilamayan konu su galiba. Ben rumen ve romanın farklı olduğunu biliyorum zaten. Bana çingene dedidiğim icin atifta bulunuldu. Özetle çingene Türk veya çingene Afgan demek mumkundur. Galiba siz de bunu anlamadiniz. Neyse uzatmaya gerek yok size de iyi forumlar rnkdas.

roman olarak geçen çingenelerin rumenler ile yakından uzaktan alakası yok. attığın fotoda böyle sanmış olduğunu düşünerekten yola çıkarak bunun doğrusunu bilmen gerektiğini düşündüm.

pek tabi her yerde olduğu gibi orda da çingeneler vardır. avrupada bulgaristan ile beraber en çok çingene romanya'da bulunur. fakat romanyadaki halk roman değil, rumendir. ama zaten sen biliyormuşsun bunu. forumda rumen-roman karıştıranlar mevcut.

hürmetler r'daş.

Çok tesekkurler hürmet ve saygı bizden.

morutan yine sağ içte galiba

heriflerin kanat oynatmadığı adama kanadı uçuracak diye dileniyoruz
Aga adam zaten yavaş, kanat oynamak için sadece çalım atmak yeterli olmuyor günümüz futbolunda.

Pelkas tan ne kadar kanat olursa, morutan dan da o kadar olur.

Avrupa da Kontraya dayalı oyunlarda kaybolur bu adam bize gelirse. Hemde fena kaybolur özellikle kanat oynatırsak

Rumenler Roman degil kardesim. Cingene degiller yani. Turkiye'de daha cok cingene vardir Romanya'ya gore.
Rumen, yani rum. Romalı demek.
Roma idaresi sırası gelen latinler ve yerli halklar daçyalı traklar ve yine göçlerle slavlar o bölgelere yerleşti ve kaynaştılar. Böylece rumen toplumu oluştu. Dediğin gibi roman yada halk ağızıyla çingeneler orada Türkiye'dekinden fazla değildir. Tabirler birbirini çağrıştırıp andırdığı için (rumen/roman) insanlar sorgulamadan ezber çıkarım yapıyor.

Rumen, yani rum. Romalı demek.
Roma idaresi sırası gelen latinler ve yerli halklar daçyalı traklar ve yine göçlerle slavlar o bölgelere yerleşti ve kaynaştılar. Böylece rumen toplumu oluştu. Dediğin gibi roman yada halk ağızıyla çingeneler orada Türkiye'dekinden fazla değildir. Tabirler birbirini çağrıştırıp andırdığı için (rumen/roman) insanlar sorgulamadan ezber çıkarım yapıyor.
Su bilgiyi forumun ve diger sosyal medya platformlarinin en tepesine yazsak o kadar guzel olur ki. Artik ayni yanlis bilgiyi her yerde okumaktan gina geldi.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt