Frikik üstadımız Ömer her topun başına geçtiğinde bir eli havada.
duran toplari korner olsun yan duran top olsun heba etmesi,ozellikle son dudukten once kullandigimiz yan duran topta kaleci isindirdi resmen.
bunun disinda momentum bize gecmisken golden sonra,
bir kac kez topla driplling yapayim dedi ,yere kapaklandi toplarda auta gitti.
arda gibi oyun akli olan biri ile ayni anda 2.yari baslayip o bolgede yakin oynamalari bile basli basina hata idi hoca adina taktik kurgu da.
misal emre tasdemir'in sakatlanmasi haric her yonden futbolu daha bile bir oyuncu izlenimi verdigini dusunuyorum omere nazaran.
arda misal dun emre ile oynasa idi ,emre eminim o bindirmelerden en az iki ucunu iyi kesme ile iceriye ulastirirdi.
bu omer versus emre denkleminde bir ornek kendi adima.
berkan duran toplari daha etkili kullandi omere nazaran,, ilk yari berkan'in kullandigi toplar daha etkili ve yerine en azindan ulasna gidebilen turden idi.... omer duran top olsun ,dripling basarisiz sonuclandirma olsun, akan oyunda kenar orta olsun sinifta kalan bir ornek.
defansif olarak zaten vasatin cok altinda, tac atislarini yazmaya bile gerke yok.
duran top konusuna yonelik son diyecegimi daha once de demistim tekrar edeyim ;
*cicaldau bu takimin duran toptan sorumlu 1. oyuncusu olmali. eger cicaldau sahadayken x bri oyuncumuz topun basina gecerse ayni tas ayni hamam devam ediyoruz derim.
*oyun akli,fundamentali yeterli oyuncu profili birden fazla olmali takimda.
gedson konusundaki israrim bu yuzdendi. ayrica kanimca sola veya saga , ice topla giris yapan ,pin point turde toplar yollayan fundamentali yeterli bir kalite gerekiyor....misal babel'in daha genci ve ball hog'luk yapmayan ,sade ama efektif verimli oynayan caliskan versiyonu....
sneijder,melo,ujfa,mariano,naga, gibi benzer akil bulmak artik zor gibi.,..
tecrubeli ve kaliteli ,oyun akli ust duzey profiller.
bunlara en azindan yakin olan profiller secilmeli.
ligde fikstur ilk 4 mac zor gibi... nasil baslarsak oyle bitiririz......