"MORUTAN'I BEĞENİYORUM"
Morutan transferi hakkında gelen soruyu hocamız, "Morutan’ı biz ilk olarak 2017’de izlemişiz. O dönem… Juventus Bükreş ile oynadığı bir maçta Scout grubumuz izledi. O da Botoşani’de oynuyordu. Belki o zaman 2. Ligde, 3. Ligde bir takımız olsaydı alıp gelişmesini orada tamamlayabilirdik. Çok ufak bir paraya da alınabilirdi o dönemde. Şu felsefenin oturması lazım. Türkiye’de alınan oyuncunun genç de olsa, yaşı da olsa hemen anında katkı vermesi bekleniyor. Gelişim çağında oldukları bazen unutuluyor genç oyuncuların. Morutan, Daha sonra Romanya içerisinde transfer yapıyor. Biz o zaman o yaşta alabilseydik gelişimini bizde sağlayacaktı. Şimdi ise çok yüksek paralar konululuyor. Çok beğendiğimiz bir oyuncu ama o seviyelere çıkmamız mümkün değil. Beğeniyorum, ilerleyen yıllarda daha da iyi olacağını düşünüyorum. Şu anki durum, rakam olarak bize çok yüksek. O seviyelere çıkmamız mümkün değil. Bonservisiyle ayrılanlar olabilirse mümkün; ama yine de rakam yüksek. Konuşulur. Önemli olan limit. Limitimizi açabilecek bir hamlemiz, ayrılan arkadaşlarımız olursa düşünülebilir. Şu anda konuşulmadı. Duyduğumuzu söylüyorum. Yazılanlar ve duyduğumuz rakamların büyük olduğu yönünde. Belki bir gün resmi olarak oturulursa, gerekli ve uygun şartlarla hamlemizi yapabiliriz." şeklinde cevapladı.
Kaleci ve 10 numara transferi isteyip istemediği hakkında teknik direktör Terim, "Kaleci ve 10 numara gibi bir isteğim olmadı. Bir liste yapıldı. Bu liste en az üçer alternatifli. Bunlarda başarı olmazsa, yeni bir liste yaparız. Tüm bu alternatifler olmasına rağmen, dışarıdan biri transfer edilir. Transferin dinamik süreci bunu gerektirir
.Morutan yetenekli biri çocuk. Açıkça beğendiğimi ifade ettim. Maç sonundaki konuşması çok hoşuma gitti. “Mahsus zayıf oynuyorum ki beni bıraksınlar…” Rakamın çok geldiğini bize söylediler. Şartlar öyle bir yere gelir ki başkanımız konuşur… Belki oyuncu verebiliriz. Hayat böyle bir şey. Gitmeler gelmeler doğal olmalı. Zamanında ben gittim arkadaşlar. Sizler de bilmenize rağmen yazdınız. Sonra mahkeme ile doğruyu çıkardık. Her yeni gün, yeni şeyleri bekleyin. Sonunda Galatasaray’ın kazanacağı, kâr edeceği, Galatasaraylıların beğeneceği bir ortam çıkacaktır. Bundan emin olabilirsiniz. Yaptık, yine yapacağız. Çok hoşuma giden bir şey var. Bazı konularda bazı istekler var sosyal medyada ama olağanüstü seviyede değil. Herkesin bir fikri var. Herkesin bildiğinden daha çok araştıran, çalışan ve duruma hâkim bir Scout grubumuz var." cevabını verdi.
hoca aşık olmuş
Galatasaray Futbol A Takımı Teknik Direktörü Fatih Terim, basın mensuplarıyla Florya Metin Oktay Tesisleri’nde bir araya geldi. Karşılıklı sohbet şeklinde geçen toplantıda hocamız, medya mensuplarının yönelttiği sorulara da yanıt verdi.
www.galatasaray.org