Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Taylan-Cica-Berkan orta sahasi cok yetersiz. Gedson olmuyorsa alternatiflerine yonelmek lazim acil. Ayrica sag kanatta cok yetersiz. Solda Kerem Baris Babel idare eder. Mutlaka bu pozisyonlara transfer sart. Ama gordugum kadariyla sadece sag stoper girisimlerimiz var.
gedson gibi birini bulmak su vakitten sonra malesef cok zor gercekci olmak gerekirse.

sertlik vb durumlar adina bende yetersiz goruyorum dm ve civarini.... melo,casemiro turu profil olsa arkana yaslan ondekiler fisi ceksin...
fakat eldeki >
taylan,berkan fazla sert olmayan bir birliktelik olsa da, eldeki mevcutlar arasinda aytac alternatif gibi...
diger yandan *cicaldau kendi basliginda da nacizane belirttigim gibi 4231 de ondeki 3lunun ortasinda verim ve efektifligi bekledigimiz gibi vermesi olasi... daha geride vs oynatmak benzer rakamlari bulma adina mani olacaktir , dolayisiyla rakip ceza sahasindan uzak oynatmak kendi efektif ve verimine sekte vurur kanimca...

*babel'i mumkun olsa elden cikarilsa, bundan sonra anca rotasyonda son 20 dk vs oynamali kalacaksa da...en verimsiz oyuncu profili < > ball hog yapan tur. basit sade efektif ve yerinde oynamak varken...

nacizane gozlemim;
*kerem futbolun dogrulari konusunda malesef yetersiz olsa da - salt kendi bireysel yetenegi ,enerjisi ve acligiyla bir sekilde faydalaniriz diye dusunuyorum.ozellikle ligde efektifligi ve verimi devam eder mevcut oyun anlayisimizda.
*baris konusunda pek fikir getiremiyorum izlemedigimden dolayi...

*ogulcan ceza konusu olmasaydi ,sag kanat ve bu civar olusumlarda ilk yazacagim mevcut kadrodaki isim olurdu....
oyun karakteristiginden dolayi bu tur utilty tarz oyuncular onemli katki veriyorlar genel sezon yarisinda.

umarim gedson bir sekilde hal edilir. en elzem profil nazarimda.

yorumunu nacizane begendigim icin ayrica alinti yapmak istedim.

ps;

cicaldau konusunda en verimli nerede oynar en efektif hangi kurulumda vs gibi noktalari kendi basliginda nacizane bir kac sey karalamistim.
<>4231 de 3lunun ortasindaki bolge.

ps2;

transfer mevcut basliginda
*cicaldau ''ofansif yetersiz'' gibi yorum gecmis mesajlardan birinde,
bu da yanilgiya dusulmus bir mesaj malesef....
Cicaldau 'yu sanırım uzun zamandır izliyoruz hani tutup da geçen hafta oynadığı Konferans ligi elemeleri maçındaki performansıyla beğenip aldığımızı sanmıyorum

Cicaldau mesela 2019/20 sezonunda bayağı merkez orta saha oynamış, sezonun başlangıcında 4-3-3 de sol iç orta saha olarak sonradan 4-2-3-1 düzeninde orta ikiliden biri olarak oynamış ama 2020/2021 sezonuna baktığımızda milli takımda da kendi takımında da çoğu zaman hücuma dönük orta saha olarak 4-2-3-1 düzeninde, Ovidiu Bic & Dan Nistor ve Alexandru Mateiu gibi nispeten defansif/mücadeleci 2 orta sahanın önünde oynamış

Bana kalırsa ben de 4-2-3-1 gibi bir düzende devam etmesinden yanayım, çünkü videolarına her baktığımızda forvetinin hemen arkasından ceza sahasına yaptığı geç koşularla gol bulduğunu veya doğrudan yay civarında yaptığı vuruşları görüyoruz. Çok öyle asist canavarı bir oyuncuya benzemiyor doğrudan ceza sahasındaki etkinliğini düşünmek lazım bence Cicaldau 'nun

O yüzden 4-1-4-1 gibi bir düzende sonsuz pas yapayım, sürekli topa sahip olayım oyunundan ziyade Berkan & Taylan ikilisiyle orta sahada bir fizik/mücadele üstünlüğünü kazanıp Cicaldau 'yu böyle bir rolde devam ettirmekten yanayım, yani oyuncudan doğru beklentilerimiz olması lazım

Alex küçümseniyor ama fark yaratır.
Feghouli ve Falcao örnekleri verilmiş.
Feg bizi şampiyon yaptı.
Falcao ise sakattı. Sakat olmasaydı rahat 20'yi bulurdu.

@Enes Dalmış

sneijder sonrasi taraftarlar sutu bolca dusunen,ceza yayi civari oyunun icinde olan bir oyuncu goreceklerini dusunuyorum...sayet son iki sezonki bildigim cicaldau performansina ligimizde de devam ederse.
tek endisem uyum ve takimdaki eskilerin oyuncuyu topla az bulusturmasi vs.

*dunku idman vidyosunda arda'yi cicaldau ile cok yakin buldum. bayagi ilgileniyordu oyuncuyla, takdir ettim.
- ayni sekilde selcuk da ilgili idi kendisi ile...

Bir an önce bir stoper ve kanat oyuncusu alalım da yeter ki ondan sonra kiralık Halil ve Gedson geliyor mu gelmiyor mu onu bekleriz. Bence Gedson takım dışı kalıp geriye gitmek istemez, zaten 1.5 sene hiç oynamadı çocuk 21 yaşında geldi Galatasaray 'da kötü de olsa oynaya oynaya yeniden kendini buldu. Şimdi iyi kötü oynama alışkanlığı edinmiş Galatasaray 'la sonra gitmiş Portekiz u21 ile finale kadar çıkmışken yeniden Benfica 'da yedek klübesinde olur da acaba oynatırlar mı diye beklemek istemez herhalde.
Aynen, ligi 3 hafta filan kayipsiz gecmeliyiz

Artık isimli ve işe yaramayan transfer şampiyonu yapan oyuncular istemiyoruz. Son 2 yılki Fegoulli, Falcao.... vb. Koşan, mücadele eden, hırslı, gelecek vadeden genç oyuncular istiyoruz. 10 tane alırsın 3 ü tutsa yeter... Bonservisi olmayıp yılda 5 milyon alıp hiç bir şey yapmaya oyuncuya 3 yılda 15 vereceğine, 4 tane 4 milyona bonservisini alıp yıllık en fazla 1 milyon vereceğin 4 genç oyuncu al...

Artık isimli ve işe yaramayan transfer şampiyonu yapan oyuncular istemiyoruz. Son 2 yılki Fegoulli, Falcao.... vb. Koşan, mücadele eden, hırslı, gelecek vadeden genç oyuncular istiyoruz. 10 tane alırsın 3 ü tutsa yeter... Bonservisi olmayıp yılda 5 milyon alıp hiç bir şey yapmaya oyuncuya 3 yılda 15 vereceğine, 4 tane 4 milyona bonservisini alıp yıllık en fazla 1 milyon vereceğin 4 genç oyuncu al...
Buralarda bir Arif daha vardi, o da boyle masum postlarla baslamisti sonra kendini tutamadi kafayi yedi cocuk

Dikkat et renktas, burasi akilli adami deli eder

@Enes Dalmış

sneijder sonrasi taraftarlar sutu bolca dusunen,ceza yayi civari oyunun icinde olan bir oyuncu goreceklerini dusunuyorum...sayet son iki sezonki bildigim cicaldau performansina ligimizde de devam ederse.
tek endisem uyum ve takimdaki eskilerin oyuncuyu topla az bulusturmasi vs.

*dunku idman vidyosunda arda'yi cicaldau ile cok yakin buldum. bayagi ilgileniyordu oyuncuyla, takdir ettim.
- ayni sekilde selcuk da ilgili idi kendisi ile...
Cicaldaunun performansı dibe doğru gidecek desene...
Uzak dursun bunlardan.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt