Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
@Okan Özkan
degerli geri donusun icin oncelikle tesekkur ediyorum sevgili okan .

genel anlamda gecmisten bugune bakacak olursak elbette dedigin bolumde haklilik payin var. tespit bazli.ozellikle ozbek futbolu ozelinde. cikan tek tuk yetenekler.sureklilik konusu.,
fakat atilim yapan federeleri de sahsim adina es gecemem. bu ornekte ozbek futbolunun yeni jenereye verdigi onem bazli. kendileri adina mutlu oldum devlerin arasinda gidip buyuk surprize imza atip finale kadar ciktilar. bu ozel bence.

diger endonezya,hindistan,vs nin yolu tam olarak senin dedigin kadar var. bu bilinen bir durum. ozellikle vurguladigim nokta; kriket vs gibi diger sporlarin *vakti zamaninda genel kulture sunulmasi ile bugune dek gelinen surec. dolayisiyla son 20 yilda atilim yapan avrupa tandansli iliskiler vs ile futbolun salt kendi basina diger populer keskin bagliliklari olan sporlarin *trendini dusurmesi > *anca 30 veya daha uzeri bir yil sureci gerektiriyor. yani bir nevi jenerasyon uzerine jenere gelmeli.kisaca.

bu son turnuva dan teklif alan olur mu. rus ligi suan karisikken ,zor...ukr pause durumda.
belki j,k ,c ligleri alabilir,.,,veya avrupa orta sira ligler veya tepe liglerin orta ve alt sira takimlari...
shomurodov da bunyodkor > rostov > genoa ucgeni yapti ,.en son roma.
benzerini dedigim bu son turnuvadan yapanlar cikabilir ayni yolla veya daha kestirme. bekleyip gorelim.

Islerimden ve cocuklardan ve yogun sosyal hayatimdan dolayi oyle cok futbol takip edemiyorum

3 4 senedir iddayida biraktim turk ligini bile izlemiyorum pek bi gs maclarini izliyorum bu sezon 5-6 mac kacirmisimdir hatta. fbjk maclarini bile senede 10 mac filan izliyorum

Yani guncel degilim cogu yazilan topcularida tanimiyorum eskisi gibi

Hatta ve hatta transfer donemi>basarisiz bir sezon bence takip etmek icin :)

Yani asya tarafindan hic haberim yok

Ozbekler hakkinda hicbir fikrim yok

Eskiden kalma futbol sosyolojisi uzerine gozlemlerim var sadece

Sadece tezimi desteklemek icin baska bir done verebilirim

Afrikali topcular mesela

Fransiz altyapisinda yetisen afrikalilar ile afrikadan gelen topcular muthis bir ornek

Avrupali kulupler fransiz altyapisi yemis topcuya 10 verirse afrikadan gelene max 3 verirler

Ya haluk bizene mesutdan

Sal haberleri ya

Bunlari izleyen fblide yok

Forvet 6 numara ve bir kanada sorgusuz sualsiz is yapacak 3 adami alacaksin gerisi bir sekilde hallolur

Ndombole
Sorloth
Onyekuru
Trezegeut

gibi kimi onyekuryu begenmez ndombole olmaz der ama bu mantikta tutma ihtimali yuksek adamlari alacaksin forvetin tartismasiz olacak 6 numaranda

Muhammed Diagne Halil Gomis yasindan dolayi Dordu elinde hangisi birinci forvet belli degil Sorloth bence seneye kime giderse net sampiyon yapar Taliscadan daha cok isterim genc kuzeyli ligi biliyor

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt