Transfer Nöbeti #3 | 2026 Yaz Arşiv

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
En iyisi forumda yazmaya devam et 😁

bu ülkede yabancı tamamen serbest olsa çöplüğe döner ortalık

altyapılar tamamen kapatılır

çocukların futbolcu olmak hayali bile kalmaz

siz türkiyede gümrük vergisi olmasa içerde üretim bile yapılmayacağını bilmiyorsunuz

en ufak sınır olmasa trde barış da ferdi de kerem de apokerim de 1 dk oynayamazdı en başta

yabancı sınırı yerine ben olsam yerli oynatma zorunluluğu getirirdim

tamamen serbest olmasının trde yerli oyuncuyu tamamen bitireceğim düşünüyorum

sınırsız yabancı hakkı ama ilk 11de 2-3yerli, ilk 21de 6 yerli zorunluluğu

gurbetçileri yabancı sayarım
Abi bu tarz sınırlamalarla ben altyapıdan oyuncu çıkarmanın artırılabileceğine inanmıyorum. Ben kısıtlama yerine teşvik sistemini düşünürüm. Daha önce de birkaç kez yazmıştım burada, belirli bir yaşın altında olan genç Türk oyuncuları oynattıkça teşvik alabildiğin bir sistem olmalı bence de. Ama ciddi paralara olmalı, öyle 100-200 bin Eurolar değil yani. Türk oyuncu, altyapından çıkıyorsa teşvik katlanmalı, oynadığı dakika arttıkça teşvik artmalı. Tabii bu sadece bir düşünce, oturur bazı şeyleri hesaplar sistemi geliştirip son şeklini verirsin.

"onu al, bunu çek" demedim ErtuGS abi. bir önceki sene ile bu seneki sınır arasındaki tek fark 2 tane yabancı oyuncunun yaşının 23 altı olması. iki sezonda da 14 yabancı oynatabiliyorsun. ki geçen sene 10 yabancı ile cl grubundan çıkabildik. neyse aynı açıdan bakmıyoruz. tartışmanın lüzumu yok.
Abi kusura bakma sert üslupla yazdıysam. Seni itham etmek de değildi amacım ama şaşırdım yani bu kadar kötü bir kuralı bu gerekçeyle savunmana ve akıl tutulması demene. Hani yorumlarını en çok beğendiğim 2-3 kişiden biri olduğun için şaşırdım.

Tartışmak lüzumsuz dersen devam ettirmem tabii ama sadece şunu söylemek doğru olur gibi: bence tek fark 2 tane yabancının yaşının değiştirilmesi değil. 2 yabancı zaten oransal olarak da az değil ama elimizde yıpranmış bir kadro varken ve geçen seneki 10 yabancının bizi inanılmaz derecede zorladığını gördükten sonra bu kuralın bize de belki en az Fenerbahçe'ye olduğu kadar zararı var. Çünkü onların Avrupa hedefi yok. Elendikleri anda taraftarlarının yüzde 10'u en fazla eleştiriyor. Bizde durum böyle değil.

Ramosa 70 he. Psg kulup binasında sampanyalar patliyor.

Fenerbahçe, yabancı kuralının Türk futboluna zarar verdiğini ve derhal kaldırılması gerektiğini TFF'ye söyledi. (HT Spor)

Abi kusura bakma sert üslupla yazdıysam. Seni itham etmek de değildi amacım ama şaşırdım yani bu kadar kötü bir kuralı bu gerekçeyle savunmana ve akıl tutulması demene. Hani yorumlarını en çok beğendiğim 2-3 kişiden biri olduğun için şaşırdım.

Tartışmak lüzumsuz dersen devam ettirmem tabii ama sadece şunu söylemek doğru olur gibi: bence tek fark 2 tane yabancının yaşının değiştirilmesi değil. 2 yabancı zaten oransal olarak da az değil ama elimizde yıpranmış bir kadro varken ve geçen seneki 10 yabancının bizi inanılmaz derecede zorladığını gördükten sonra bu kuralın bize de belki en az Fenerbahçe'ye olduğu kadar zararı var. Çünkü onların Avrupa hedefi yok. Elendikleri anda taraftarlarının yüzde 10'u en fazla eleştiriyor. Bizde durum böyle değil.
Yok yav ne demek. Ben Avrupa'da ilerlemenin yabancı sınırıyla direkt ilişkili olduğunu düşünmüyorum. Takımın CL'de en önemli katkı yapmış 3 oyuncusundan 2'si yerli bir açıdan bakarsak. Barış ve Uğurcan. Doğru tercihler ile 14 yabancı sayısı, tekrar altını çiziyorum, kontenjanı doğru kullanan için gayet yeterli. Biraz emek ve araştırma istiyor sadece.

Bir de bizim mevcut 10 yabancımızın 10'u bizi hali hazırda Avrupa'da seviye atlatacak adamlar değil ki? Biri İcardi, diğeri ne kadar beğensem de yaşı artık 33 olmuş Lemina. Daha bunun Jakobs'u var, Sara'sı var, Sallai'si var. Bu 10 yabancıdan sadece 1i, CL'de seviye atlatma açısından performans vermiş oyuncular sıralamasında top 3e girter bence. O da Osimhen.

Bir de son olarak, "sadece ligde mücadele ettiğimiz"i düşünmüyorum ama bizim için ana damar her zaman lig. Bunu da atlamayalım. Bu kuralın serbest bırakılması bugün en çok Fb'in işine yarar. Yabancı sayılarına bakarsak, bu çok açık.

bu ülkede yabancı tamamen serbest olsa çöplüğe döner ortalık

altyapılar tamamen kapatılır

çocukların futbolcu olmak hayali bile kalmaz

siz türkiyede gümrük vergisi olmasa içerde üretim bile yapılmayacağını bilmiyorsunuz

en ufak sınır olmasa trde barış da ferdi de kerem de apokerim de 1 dk oynayamazdı en başta
Bu dediklerine gerçekten inanıyorsan pes vallah seninle futbol falan konuşulmaz daha, bu zihniyet yüzünden her sene yabancı kuralı tartışması devam ediyor işte o yüzden bir adam ilerlerken yarın 2 adım geri gidiyoruz.

bu kadar kötü bir kuralı bu gerekçeyle savunmana ve akıl tutulması demene.
Bu arada yabancı sınır iyi bir şey diyip yabancı sınırını savunuyorum gibi algılama lütfen. Yabancı kısıtlamasını genel pencerede savunmuyorum.

Sadece hocamız ve Gs karar vericilerinin bu sınır işini bahane olarak kullandığını düşünüyorum. Artı olarak sınır kalkarsa işin Fb'ye yarayacağını söylüyorum. Gs karar vericileri de tam bu noktada, Fb'ye hayat öpücüğü olacak bir değişikliği savunuyor ve bunun akıl tutulması olduğunu düşünüyorum.

Bu sınır şu anda her iki takımın mevcut kontratlarına bakarsak, GS'a 20 zarar veriyorsa, Fb'ye 70 zarar veriyor. E Fb benim yereldeki en büyük rakibim. Şampiyonluğumun, dolayısıyla direkt CL biletimin önündeki bir nevi tek engel. Bu sebeple bu kuralın kaldırılması için GS hocası ve yönetimi çaba gösteriyorsa, buna akıl tutulması diyorum. Yoksa kural muhteşem bir şey demiyorum. :d

Bu adamın anlamsız bir düşmanlığı var bize. Geçen sene singo haberleri devre arasında 20'e satılacak haberi şimdide bi tarafından uydurduğu sanchez haberi

Algı oluşturuyor köpek herif 15'e şeyini alırlar anca.

Bu adamın anlamsız bir düşmanlığı var bize. Geçen sene singo haberleri devre arasında 20'e satılacak haberi şimdide bi tarafından uydurduğu sanchez haberi

Ne 15i be.15 M na net istatistigi olan oyuncu mu kalmis...

15m euroya anca bunu alabilirsiniz

1782498879502.webp

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt