Transfer Nöbeti #3 | Ocak 2026 Arşiv

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ben mi aldırdım? Adam elit dışında topçu kabul etmiyor. Aldırmayan kendisi. Singo yerine yok muydu bir 5-10 m bir bek? Maestro beleşeydi, alınamaz mıydı? Bir yıl önceden belliydi kalecin gidecek, bir kaleci bulamaz mıydın? Hadi yönetim yapmadı seni dinlemedi, neden o zaman dar rotasyon istiyorum dedi, neden yönetime kalkan oldu?
Aklımızla oynamayın lütfen
Hala yazın niye futbolcu aldırmadın, kontenjanlar niye boş diyenler var. Arkadaşlar 150 milyon euroya yakın bonservis verildi yazın. Gs tarihinde yok böyle bir dönem. Osimhen için helali hoş olsun. Ancak Ts'nin vasat kalecisine 30, Singo'ya 30 basarsan para mı kalır? Önüne gelene 30 basılıyor. Şimdi panikle 2 kıytırık herif alıp Gs'yi iyice batağa sürüklerler.

Su Fener kadar olamadik gittiler Almanya'dan birini bulup getirdiler. Bizde bir Cenk Ergun var 20 yildir var o gerci zaten sanki dunyada baska bir sportif direktor yokmus gibi, o gidince yerine kimse de gelmiyor nasil bir yonetim bu? Biri gitti mi baskasi gelmesi lazim mantiken..

Yav bu nasıl iş nasıl planlama. Bakın normal hayattan çok basit bir örnek vereceğim.

Annem taşınıyor. Tadilat vs yaptırıyoruz. (Zorunlu ihtiyaçlar mutfak+banyo) Şimdi biz bunları yaptırmadan gidip de çift kapılı buzdolabı bakmıyoruz. Neden çünkü önce temel ihtiyaçlari tamamlayıp sonra B-C ihtiyaçlarına bakarız diye.

Bu örnek ne içindi? Ulan bizim neyimize 30m Luk sağ bek 36m Luk kaleci falan. Git 10m dan 6 tane topçu al. Hadi 15 ten 4 tane al.

Düşün işte aynı benzer örnek. Ben gidip mutfağın tesisatı yaptirmicam ama hava olsun diye çift kapılı dolap alcam. Sıçayım öyle planlamaya

Soru: "2022'deki motivasyonunuzu hala aynı seviyede koruyor musunuz?"

Okan Buruk: "Bir kere daha fazlasıyla koruyorum ben Okan Buruk olarak. Çarşamba günü Şampiyonlar Ligi maçımız var. Hepimiz için önemli motivasyon bizi bekliyor.".

Yav Faruk ceza sahasına çıkardığı 2 top gol olsa maç bitiyor biraz elinizi vicdanınıza koyun tamam tam anlamıyla bildiğimiz Barış değildi ama diğerleri napti Casper gibi takıldı
Ceza sahasina cikardigi top oyuncularin arkasinda kaldi. Zaten terci hatasi bu iste aslinda orda calima girmeliydi. Ha birde yunusa attigi top var ama genelde ataklari öldürüyor bunu ya göremuyorsunuz yada görmek istemiyorsunuz. Örnegin plase vurmaya ugrastigi top. Orda 4 5 adam pas beklerken plase vurrmaya ugrasiyor. Genelde böyle tercih hatalari var. Calim atacagi yerde pas atar pas atacagi yerde 3 kisiyi gecmeye ugrasir. Elbette digerleride ondan iyi degildi. Yine bi lemina savasti orta sahada hatta icardiye alda at dercesine bi pas atti icardi hareket edemedi. Birde sane deli gibi top kazandi ama asil görevi o degil adam bosa yoruluyor hep, asil görevini yerine getiremiyor bu sefer.

Tabi ki yahu. Hoca derki örnek: Ben atletik, ayağı düzgün, ikili mücadelede iyi ve alan savunabilen bir 6 istiyorum. Sportif Direktörde bu özelliklere göre liste yapar, görüşür ve bitirme aşamasına geldiği oyuncuları hocaya sunar ve aralarından maliyet- potansiyel vb. tartışır bir karara verilir. Oyuncu transfer edilir. Bizde oyuncuyu izleyen hoca, menajer önerileri arasında eleme yapan hoca, oyuncuyu ikna etmek için görüşen bile hoca. Transfer dönemlerinde sürekli düşmesi zaten bir çok şeyi gösteriyor. Bu işin ilk noktasıydı şimdi diğer nokta maden hocam bunda zorlanıyorsun söylesene başkana ben bu işlerde zorlanıyorum buraya transfer işlerini yönetecek profesyonel bir ekip getirelim başkanım diye. Neden talep etmiyorsun bunu?
Sportif direktör istediğini nereden biliyoruz peki?
15senedir kulüpte data toplayan elamanın görevi ne oyuncu listesi çıkaramıyor mu? Öve öve bitiremiyorlardı 5 tane adamı çıkaramıyor mu illa sportif direktör mü lazım bunun için.
Sd ne yapacak gidcek menajerlere soracak e sende gidersin gardiye sorarsın arası iyi değil mi getir dersin birini bulur getirir.

Olayı yumuşatmak oluyor bu. Ben fedakarım diye duygu sokuyor araya yemeyelim lütfen.

Yav irfan ile o yeterliler ne gerek var yardımcılara.. herşeyi o biliyor zaten.. bir de irfan biliyor..

Saha içinde olmuyor belki ama saha dışında da çalışıyorum ayaklarına mı girmiş
Oyuncu izliyorum dediği de evde oğlu bak baba böyle bi oyuncu var diye youtubeden skills videosu izletmesidir

Belki iplerin kendisinde olmasini istiyordur?
O zaman bu açıklamayı yapmamalı ve GS gibi bir takımda ipler hiç bir zaman tek kişinin inisiyatifinde olmamalı. Dünyada böyle takım kalmadı. Bu eski düzen mevcut futbol dünyasında hiç kimse tek başına yapamaz. Eskidendi tek kişinin elinde olsun ipler işleri. Futbol artık çok çabuk değişiyor ve gelişiyor, sürekli yeni teknolojiler çıkıyor.

Transfer sezonlarını sevmiyor Okan bey, kafası karışıyormuş birde sürekli oyuncu izlemek zorunda kalıyormuş epey yorucu

Kış transfer dönemi oyuncu almak zor demiş sayın hocamız. Taraftar yazın kadro eksik rotasyona genç adam alın dediğinde, kadrom geniş almayacam dedin. Ne oldu okan efendi ? Kışın zor mu oluyormuş!

SM-S926B cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Yav bu nasıl iş nasıl planlama. Bakın normal hayattan çok basit bir örnek vereceğim.

Annem taşınıyor. Tadilat vs yaptırıyoruz. (Zorunlu ihtiyaçlar mutfak+banyo) Şimdi biz bunları yaptırmadan gidip de çift kapılı buzdolabı bakmıyoruz. Neden çünkü önce temel ihtiyaçlari tamamlayıp sonra B-C ihtiyaçlarına bakarız diye.

Bu örnek ne içindi? Ulan bizim neyimize 30m Luk sağ bek 36m Luk kaleci falan. Git 10m dan 6 tane topçu al. Hadi 15 ten 4 tane al.

Düşün işte aynı benzer örnek. Ben gidip mutfağın tesisatı yaptirmicam ama hava olsun diye çift kapılı dolap alcam. Sıçayım öyle planlamaya
O sağ bek ve kaleci Osimhen gibi o paraları etseler yine eyvallah, kızmam. Birisi 10m etmez, diğeri beş para etmez daha futbol oynadığını görmedik. 60 milyon euro çöpte. Bugün ikisini satsan o paranın üçte biri gelir en fazla.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt