Transfer Nöbeti #4 | 2024 Yaz Arşiv

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
o iş öyle değil işte. sağ bekle ne kadar fark yaratabilirsin. bu adam dani alves maicon classında olsa neyse dersin ama bisakka özel bi oyuncu değil. boeyi bulduysan o seviyede olmasa bile 1 tık altını rahat rahat bulursun. karakullukçu dediklerinde çok haklı
Olaya şu açıdan bakalım. Bissaka kalitesine anladığım kadarıyla hiç birimizin sözü yok.

Tete-Sergio-Ndombele gibi 3 herife 10 milyon maaş ödüyosun sırf 3.5 Ndombele alıyor. Sıfır katkı,senin 3 mevkin eksik 11'de bunu en iyi şekilde tamamlarsan çok daha iyi bi takım olucaksın. Ndombele parasına Bissaka al performans al ne var ki bunda. Sağ bek diye veya sol bek diye niye o mevkileri atlıyoruz ki AL liginden elenmemizin en büyük nedenlerinden oraya transfer yapamamak.

Boey olmasa dışarda Manuyu yenemeyecektik belki

Boey mesela yildiz miydi ya da soyle deyim, kendisini EPL veya Serie A'da kanitlamis oyuncu muydu? Hayir, biraz sabrettik o da masallah ikinci sezonunda zimba gibi hazirladi kendini ve formayi kapti. Senin sagbek ilk once defans yapmasini bilecek, adami tutacak, hizli olacak, terse kademe anlayisi iyi olacak, top bizdeyken hucuma destek verecek. Bu durumda biraz beyin, ama diger ozelliklerin cogu fizik/atletik yapisina bagli olacak. Boyle oyunculari Fransa liginde hep bulursun. Elbet biraz tecrubeli olunca daha kolay adapte olur, daha cabuk katki verebilir bunlara eyvallah ama takimin maas butcesini sagbeke veya solbeke gore de ayarlamayalim yahu.
İsmi geçenleri yorumluyoruz ama sonuçta,Boey tarzına Guela Doue var Senaya var yakın olarak oyun profili hatta bunlara daha atanamamış Bissaka diyebiliriz oyun tarzı olarak eyvallah tamam onlardan birini alalım

Kafasından çıkalım eyvallah,geçen sene ben Ramosu istemiyordum onun haricinde mesela orta sahaya adam akıllı bi transfer yapsaydık ekstra 2 kopenhag maçı veya içerdeki Manu ve Kopenhag maçlarını kazansaydık hem 3 milyon üzerinde prim alacaktın hem gruptan çıkacaktın parası 2 haneli olucaktı.

Eee şimdi bunda yanlış olan ne var ki ? Ben demiyorum ki tüm kadroya yıllık 4 verin CL'de çıkarırız. Kardeşim senin eksik 3 mevkin var 11'de oraya iyi isimler alırsan takım omurgası baya iddalı olucak ee al o zaman. Ndombele 3.5 aldı Tete 3 civarı aldı Sergio bi o kadar alıyor sıfır katkıya 10 milyon ödüyosun zaten Ndombele yerine Bissakaya ver ne olucak zaten adamın ne vereceği belli sana.

Assignon alıp 1.5'da verebilirsin ama kapalı kutu
orta saha olsaydı da kopenhag ve manuyu yenemeyebilirdik içerde.

orta saha yokken manuyu dışarda yenmedik mi, öyle kağıt üstündeki gibi olmuyor her şey.

0 katkıya 10 milyon ödüyoruz mantığını da doğru bulmuyorum, niye kötüyü örnek alıyoruz ki. ndombeleye 3.5 verip o parayı çöpe attık diye her sene o parayı kullanmak zorunda mıyız? o para bize havadan mı geliyor 1 oyuncu sözleşmesi için. öyleyse tamam verelim bissakaya

Hic bir bek oyuncusuna 3 milyon+ euro maas verilmemeli. Yarin bu kafayla her duz topcu biraz iyi oynarsa bunu ornek gostererek bu paralari ister senden. Zanetti falan gelmiyorsa haddimizi bilmek lazim burasi Turkiye.

Sampiyonun 7,7 milyon euro alan bir ligde oynadigimizi unutanlar var. Sen iki bek oyuncusuna tum primi mi vereceksin?
kilit şeyi söylemişsin - şampiyon 7.7 m eu alıyor ama

CL avrupa için makas açık rekabet etmek zor diyrosun eyvallah
o yüzdende harcamalarını şampiyonluğa kitliyorsun - oda sırf CL geliri için - alamadığında ekonomik olarak darbe yiyorsun - hele hele bide saça kontratların varsa... (bjknin taliscalı falan iyi kadrosu bu yüzden mahfoldu ve koç insafına kaldılar şu an , durumları fena yani )

porto benfica modelleri hep örnek verilir - yetiştirip / gençten alıp parlatıp satacaksın ama TR ye ya getiremiyorsun gençken adamı - ya da zaten yetiştiremiyorsun.

böyle bakınca zaten her yol sakat futbol ekonomisi açısından.

Transfer politikamızı yanlış buluyorum. Hala yıldız isim yada garanti görünen isim üzerine gidiliyor. Transfer her zaman risktir. Elimizde denildiği gibi 30-40 milyon euro gibi bir bütçe de varken genç yükselişte oyunculara gitmeliyiz. Mesela Frendrup+ Lamine Camara veya Gronbaek yapalım orta sahayı. Sağ beke Senaya, Gendrey gibi adamlara gitmeliydik. Şu takım bu ismi o takım bu ismi aldı biz de yıldız alalım mantığı doğru bir mantık değil.

şunuda zannedenler bence çok yanılıyor - Florya işi olursa uçaçacağız kaçacağız...

2 günde bayern olamayacaksın orda - fondaki parayı kullanmak için izin isteyeceksin - kongre hayır derse o para kara gün parası gibi duracak işleyecek kenarda. Biraz olması gereken sistem o tabide...

orta saha olsaydı da kopenhag ve manuyu yenemeyebilirdik içerde.

orta saha yokken manuyu dışarda yenmedik mi, öyle kağıt üstündeki gibi olmuyor her şey.

0 katkıya 10 milyon ödüyoruz mantığını da doğru bulmuyorum, niye kötüyü örnek alıyoruz ki. ndombeleye 3.5 verip o parayı çöpe attık diye her sene o parayı kullanmak zorunda mıyız? o para bize havadan mı geliyor 1 oyuncu sözleşmesi için. öyleyse tamam verelim bissakaya
Yenedebilirsin yenemeyedebilirsin ama ihtimali daha fazlaydı.

O takımdaki maaş bütçesi zaten bunu verebiliyorsan performans alacağın oyuncuya gözü kapalı ver. Bissaka gibi bi adam buraya düşüyorsa zaten sen yıllıkla ikna ediceksin. Bu sene ağırlıklı yedek olucak Mertense biraz daha geçen sene teşekkür mahiyetli 3 milyon civarı imzalamadı mı ?

Demek ki verebiliyosun

Transfer politikasimızı yanlış buluyorum. Hala yıldız isim yada garanti görünen isim üzerine gidiliyor. Transfer her zaman risktir. Elimizde denildiği gibi 30-40 milyon euro gibi bir bütçe de varken genç yükselişte oyunculara gitmeliyiz. Mesela Frendrup+ Lamine Camara veya Gronbaek yapalım orta sahayı. Sağ beke Senaya, Gendrey gibi adamlara gitmeliydik. Şu takım bu ismi o takım bu ismi aldı biz de yıldız alalım mantığı doğru bir mantık değil.
8 için istisna gençlere okeyim - Thuram misali ama onlar işte İbrahim Hatip'te söyledi - belliki sormuşuz , nagitf dönüş almışız.

8 dışındaki poizsyonlar için kesinlikle katılıyorum ama. Senaya + Gronbaek ya da türevleri profiller en doğrusu olur - Assignon mesela Okan hocanın onayındaysa 10-11 lerde dğeil 7 ye geliyorsa - oda bissaka'dan iyidir. 4 M eu maaş bağlamayacaksın sonuçta.

çoğu kişi trasnferi bonservise ödenen para kadar sanıyor ama total maliyetin ortalamasıyla düşünmek lazım.

ama 8 noya eğer ikna edilecek adam varsa (ki bu son kulübü olacağımız profil değil - harbi harbi prime 8 ) ona harcanmalı - çünkü 2 sene daha başarıyı nomral şartlarda garantiler sana - 2 x CL geliri alırsın. Kaldıki bu sezon şampiyonluk 5.yıldız falan filandan öte direkt CL katılımı var - direkt olduğunda +30 32 kaçsa artık para yazıyor sana.

Simdi biz paralari odemiyoruz, soyle diyenler de var ; abi biz mi maasi dusunecegiz onu da yoneticiler dusunsun bizim isimiz taraftar olmak biz iyi oyuncular isteriz.

Tamam eyvallah buyuk oranda mantiken bakarsak haklilik payi da yok diyemem. Ama soyle bir tablo gosterecegim ve ne kadar mantikli olup olmadigini siz kendiniz karar verin.

Muslera - 2.5 milyon euro
Kohn iyi oynar/yeni sozlesme ister ve derki; bende isterim 2 milyon euro
Sanchez aliyor 3.2 milyon euro
Nelsson'da diyor: bana Sanchez kadar maas verin anca o zaman uzatirim sozlesmemi
Wan Bissaka: 3.5 milyon euro
Torreira: 3.5 milyon euro
Højbjerg: 5 milyon euro
Mertens: 2.5 milyon euro
Icardi: 6 milyon euro
Zaha: 4.350.000 euro
Ziyech: 2.850.000 euro

soyle yabanci oyunculara bakinca ortalama maas siniri 3.5 milyon euro oluyor. Simdi CL'ye gittigin surece problem yapmaz ama yarin bir gun gidemezsen nolacak?

Cok ozel oyuncular icin 4-5 milyona kadar cikardim iste ozel bir orta saha, 10 numara falan. Bek icin bu paralara cikmanin mantigini goremiyorum sahsen. Hani bek oyuncusu gelir sende cift haneli gol/asist yapar ve defansif olarak hic aksatmaz, hani o zaman okey ama oyle bir bek oyuncusu mu alacagiz sanki?

Yenedebilirsin yenemeyedebilirsin ama ihtimali daha fazlaydı.

O takımdaki maaş bütçesi zaten bunu verebiliyorsan performans alacağın oyuncuya gözü kapalı ver. Bissaka gibi bi adam buraya düşüyorsa zaten sen yıllıkla ikna ediceksin. Bu sene ağırlıklı yedek olucak Mertense biraz daha geçen sene teşekkür mahiyetli 3 milyon civarı imzalamadı mı ?

Demek ki verebiliyosun
Mertens'e geçen sene seni şampiyon yaptığı ve hücum oyuncusu olduğu için verdin.

bek ile bunu karşılaştıramayız. gs tarihinde 3ün üstünde alan bek yoktur

şunuda zannedenler bence çok yanılıyor - Florya işi olursa uçaçacağız kaçacağız...

2 günde bayern olamayacaksın orda - fondaki parayı kullanmak için izin isteyeceksin - kongre hayır derse o para kara gün parası gibi duracak işleyecek kenarda. Biraz olması gereken sistem o tabide...
O para zaten kalmalı kenarda onun artısı faiz ödemeyeceğin için para akışı konusunda çok daha rahat olacağız. Yine faize ödenen para başka bir yere aktarılacak. Ana paradan elde edilecek gelirlerle amatör branşlarda güçlü bir yapı olacak ve tesisleşmemiz daha rahat olacak. Yapılmasındaki amaç ideal bu.

Son düzenleme:
Beşiktaş Yusuf Kabadayı transferinde ilerlemiş baya çocuk Galatasaraylı göz göre göre niye bırakıyoruz acaba hemde Fatih Demireli varken
Önce elimizdeki veletleri oynatalım.
Ofansa yakın Gökdeniz gibi bir herif var elimizde.

Fw bölgesinde baran var müthiş bir velet.

Şans vermemiz gereken.
Türkiye doğumlu Jr Akman, Baran
Gurbetçi : Eyüp, Gökdeniz, Vincent Bayındır var

Şu aşamada gelişime açık oyuncuya şans verebilecek gibi imkan yok burada. Bu veletler de gidip garanti oynamalı. Eyüp bayernin çok şey beklediği bir oyuncuydu misal şans bile veremedik.

Bize kendini aşmış direkt üst seviyelerde 1. liglerde oynayıp katkı vermiş 18-20 yaşlarında oyuncular lazım.

İlla skor yapmış gurbetçi alınacaksa sirkülasyonu çok olan kanat bölgesinden oynayan Başar Önal alınmalı. Bu çocuk kerem ve barışın yaptığı evrimi geçirebilir. 1 milyona biter bu transfer.

Simdi biz paralari odemiyoruz, soyle diyenler de var ; abi biz mi maasi dusunecegiz onu da yoneticiler dusunsun bizim isimiz taraftar olmak biz iyi oyuncular isteriz.

Tamam eyvallah buyuk oranda mantiken bakarsak haklilik payi da yok diyemem. Ama soyle bir tablo gosterecegim ve ne kadar mantikli olup olmadigini siz kendiniz karar verin.

Nelsson'da diyor: bana Sanchez kadar maas verin anca o zaman uzatirim sozlesmemi

soyle yabanci oyunculara bakinca ortalama maas siniri 3.5 milyon euro oluyor. Simdi CL'ye gittigin surece problem yapmaz ama yarin bir gun gidemezsen nolacak?

Cok ozel oyuncular icin 4-5 milyona kadar cikardim iste ozel bir orta saha, 10 numara falan. Bek icin bu paralara cikmanin mantigini goremiyorum sahsen.
BJK nin başına gelen iş olacak- başarısız geçirdiğin sezonda tüm maaşlar girecek ekonomik olarak - seni geri tutacak...

o listede de icardi ve velevki oldu Hojbjerg maaşı istisna olur (ki 5 milyon bile çok uç meblağ bence ama cuk oturan adam olabilir) - Zaha maaşıda gözüme batan maaş o yüzden. - Bissaka sırf maaş banıdnan dolayı assignondan ekonomik anlamda kötü trasnfer olur (assignonda 7 M bonservise alırsan tabii - 10 falan değil)

"Maaş mı düşüneceğiz" taraftar bakış açısı tamamen BJK taraftarı bakış açısıyla aynı - Rafa geldi diye bayram ediyorlar , donlarını kendileri alamayacak yakında halbuki.

15 sıkıntıdan 1 ini 28 e çözüp 14 sıkıntıyla devam ederimle başarı gelemez...imkanısz.

o nedenle hep Senaya + Hojbjerg ya da benzer prime 8 + gronbaek /lindstorm ya da neyse tipi 3 adam muazzam trasnfer dönemi demek. Olursada Oğuz aydın işte bek yedeklesin diye yusuf deniyor tarzı adamları iyi rakama bağlarsan tadından yenmez.

Cok ozel oyuncular icin 4-5 milyona kadar cikardim iste ozel bir orta saha, 10 numara falan. Bek icin bu paralara cikmanin mantigini goremiyorum sahsen.
Açıkçası benim düşüncem takımın omurgasını oluşturan oyuncuların en fazla ücreti alması zorunluluktur.Bir tek benim mi gözüme battı Zahanın ücreti. F/P olarak inanılmaz çelişkili maaş ki görünen .Bence kesinlikle çok yüksek paralar ödüyoruz.Ve ayrıyeten bir sağ bekin 3.5 almasına karşıyım çok fazla.[124.250.000TL/yıl]

O para zaten kalmalı kenarda onun artısı faiz ödemeyeceğin için para akışı konusunda çokndaha rahat olacağız. Yine faize ödenen para başka bir yere aktarılacak. Ana paradan elde edilecek gelirlerle amatör branşlarda güçlü bir yapı olacak ve tesisleşmemiz daha rahat olacak. Yapılmasındaki amaç ideal bu.
tabii ki - taraftar uçarız kaçarız kafasında bakıyor ya o yüzden dedim.

o süreç çok uzun süreç. o ekonomik sağlam temel üzerinde durduktan sonra altyapın vs başta olmak üzere sen 5+ sezonluk bir süreci inşaat etmen lazım ve o parayı 4 tane sneijder/drogba / falcao msu adama vermek için kullanmaman lazım.

olay orda zaten.

doğru işi yaptığında 2002 gibi milli takımın 6-7 sini GS oyuncusu oluşturur doğru 10 senelik süreçte.

Önce elimizdeki veletleri oynatalım.
Ofansa yakın Gökdeniz gibi bir herif var elimizde.

Fw bölgesinde baran var müthiş bir velet.

Şans vermemiz gereken.
Türkiye doğumlu Jr Akman, Baran
Gurbetçi : Eyüp, Gökdeniz, Vincent Bayındır var

Şu aşamada gelişime açık oyuncuya şans verebilecek gibi imkan yok burada. Bu veletler de gidip garanti oynamalı. Eyüp bayernin çok şey beklediği bir oyuncuydu misal şans bile veremedik.

Bize kendini aşmış direkt üst seviyelerde 1. liglerde oynayıp katkı vermiş 18-20 yaşlarında oyuncular lazım.

İlla skor yapmış gurbetçi alınacaksa sirkülasyonu çok olan kanat bölgesinden oynayan Başar Önal alınmalı. Bu çocuk kerem ve barışın yaptığı evrimi geçirebilir. 1 milyona biter bu transfer.

Başar Önalı daha 2 gün önce yazdım Oğuz olacağına Başarı al diye. Sözleşmesi bitecek sanırım seneye 1 milyona çözeriz

Bir de madalyonun diger tarafi var;

simdi sen her oyuncuya 3-4 milyon euro maas verirsen bu oyunculari satmakta zorlanabilirsin. Oyuncu istedigin performansi veremeyince ve elden cikartmak isteyince o yuksek maastan dolayi gitmeye tenezzul etmeyebilir. Napacan o zaman?

Ya da X bir kulup geldi ve oyuncuyu begendi diyelim ama sende aliyor 3.5 milyon euro . Bu paranin ustune cikmak istemeyince transfer isleri zora girebiliyor. Bu defa da istedigin bonservisi alamiyorsun. Bunlari da dusunmek lazim oyuncu transfer ederken.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt