Tuna Köse
Baba Gündüz
- 9 Haziran 2011
- 88.400
- 47.942
- 4.933
Antrenmanda oynasalar daha iyi.Bizim gencleri, neden oyniyabilecegi takimlara kiralik göndermiyoruz? Bu kadronun icin asiri derce sakatliklar yasanmadigi süre oynayamiyacaklar. Su B takimi olayi acilen gelmeli yoksa nice gencleri antreman futbolcusu olmaktan ileriye götüremiyecegiz.
M2011K2G cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi
Büyükekşi, "Onları da 3'üncü Lig'de başlatacağız."
Süper lig
1.lig
2.lig
3.lig
Sıralamaya göre 4.lig.
https://www.tff.org/default.aspx?pageID=971
şunlara karşı oynatacaksın.
Amatörün bir üstü, nerede eyt'li futbolcu varsa takımlara doldurmuşlar.
Ayrıca bu takımlara karşı beknazı oynatamıyorsun misal öyle dandik bir lig. Beğenmediğimiz oyuncuları gönderemediğimiz Niğde de bu sene bu ligde oynadı.
Adam gibi 1.lig takımlarıyla anlaşmalar yapıp oyuncuları oralarda pişmesi için teşvikler yapmalıyız.
Ayrıca her sene en az 3 oyuncumuz bir alt ligde sürekli oynuyor. Bize bu bile yetmiyorken bölgesel amatör seviyesinin bir üstü bence net olarak zaman kaybı yaşatır takımlara.
Rezerv lig şahane bir olaydı ağlak ali yüzünden iptal edildi. Hem buraya gönderdiğin oyuncuyu ihtiyaç doğduğunda hadi gel diyemeyeceksin. Yeri gelecek takımlar karda kışta erzincanın ilçesine gidip maç yapacak. Zaten zeminler leşken denetim yokken çok riskli iş. Ben olsam bekler yada dediği gibi 2.lig takımlarına yetenekli oyuncularımızı oynama garantisiyle verirdim.
Basit bir örnek vereyim. Bizim Celil yüzüne bakan yoktu çocuğun 100 bine zar zor adanaya sattık sonra ne zaman serbest oldu değere bindi millet birbirine düştü. Son 1 yıldır da samsunsporun değişmez oyuncusu.
Tff oyuncu yetişsin istiyorsa 1.ligde yaş sınırı getirip 25 yaş üstü 5 oyuncu şeklinde kısıtlamalar getirsin. Üzerine de 20 yaş altı 3 oyuncuya dakika sınırı da getir.
Adamlar babel, ömer, umut, uğur demirok, alpaslan, harun tekin,
cenk ahmet(yav 35 yaşında 12 maç oynamış)
şunlarla süperlige çıkıp sonraki sene düşmemenin planlamasını yapacak.
Şu mantaliteyle oyuncu yetişir mi yahu.