Hasan Bekir
Berlin Panteri
- 11 Temmuz 2010
- 41.730
- 36.271
- 3.638
Kazımcan direk Altay'dan alındı. Eyüpspor hüllesi falan diye bir şey olmadı.Kazım'ın bize gelişi, fenerin Belmas zamanında Mirsad Türkcan'ın menajerlik firmasıyla bir çok oyuncuya yaptığı gibi ortalığı karıştırması ve elimizdeki FİZİKLİ Emir Tintiş denen gencin kulüpten uçmasıydı - onun üzerine 2 güne Kazımcan'ı aldık Altay'dan Eyüpspor hüllesi yardımıyla.
o nedenle ilk olarak Kazım'ı altyapıdan gelen adam kıvamında değerlendirmek lazım - yeni mezunu işe alıp büyük detay işleri vermemek lazım gibi - geçen sezon biraz adapte oldu ama Alpay'ın dediği gibi geçen seneki oyundaki topa sahip olmamız - takım haline hareket etmemiz maçlarda bu sezon biraz yokoldu. Zira Kerem Aktürkoğlu'nun bireysel denemesi sürekli - icardi'nin geçen sezona oranla daha çok defans içinde kalması ve fiziken formsuzluğu ile işini tam yapamaması gibi olaylarımızda var bana göre. Fakat Bayern maçına attık ezildi çocuk tabi. E taraftar zaten her zaman detayına bakmaz - hocanın işi çünkü- gördüğünü yorumlar. Tam olarak EZMEK diyemem (tivittercılar için konuşmuyorum - onlar garip bir oluşum)
O nedenle Cuma gününe kadar Kazımcan aslında kiralanmalı - gelir beklentimiz olmasın - oynama zorunluluğu ile kiralanmalı. Gerekirse 1.ligde süperlige çıkmaya uğraşan takımda olur . Maksat kritik maç oynayacak takımda süre alması bana göre çok önemli - örneğini vermiş zaten, Emin 1 sezon kira gitti - oynadıda. Mutlaka bizde verdiği izlenimden bir tık iyi halde dönecektir - kaldı ki yazın Apokerim / Nelsson ikisilisinden birinin en azından trasnfer yapacağını düşünürsek çok önem taşıyacak.
benim kişisel bakış açımda defansif bek yerine hep ofansifi tercih ederim. Sacha Boey burda istisnaya evrildi çünkü defansif yönü %100 dü neredeyse her anlamda - ayrıca ortaya kadar topta taşıyabiliyordu takımı ileri itmek için. Fakat en büyük eksik dip çizgi aksiyonlarıydı. Bunu Bayern'de aşacağına eminim. Bu sebepten ötürü Köhn profiline çok önemle bakıyorum - hatta Assignon'a çok yükselmiştim aynı sebepten. bekler Köhn + Assignon olsa karşı takım daha sahay dizilmeden orta sahada hemen topu geri kazanabiliriz tempolu oyun ile-ahliyle merkez ortasaada torreira daha kısa mesafede diri kalarak iş yapar - 8 ve 10 no pizsyonları daha az koşarak daha fazla opsiyon sunabilir.
Bizim mevcut halimizde burda kopukluk var - takım ileri hızlı gidiyor ama topu daha hızlı kullanmaya çalışuyor - bireysel özelliklerde de tutarlılık hep olmayınca - haliyle ani ya da hızlı atak çok yiyoruz . özellikle pır pır koşan adam varsa Kaan Apokerim olması gerekenden falza depar atıyor - kaan buna benzer oyun ve bek olarak çok kovaladığı için zaten ufak bir sıkıntısı var - apokerim sakatlık geçiriyor - Davinsonda benzer iş oldu - Nelsson imdada yetişti.(Zaha hep çalım yediremiyor , Tete ve Kerem'de kısmen aynı-Kerem hatta linç yemekte kendi özellikleri bireysel top dağıtıma çok elverişli olmadığı için) ama BEK pozisyonlarından da bu adamlar tam anlamıyla destek alamadı diyebilirim.
Aurier'i bizim takımda görmek lazım - hava topunda uzun toplara karşı 6 no gibi hakimiyeti var gibi duruyor , pozisyon bilgiside var - ne kadar ofansif görürüz bilmiyorum ama.
biz ne kadar takım olarak karşı tarafa yığlır ve kısa mesafede topu geri kazanırsak bizim takım profili o kadar uzun süre aktif atak yapar ve gol bulur bakış açısındayım.
Kazım'dan çıkarak büyüttüm konuyu ama bence domino taşı efekti her daim var futbolda.