Transfer Nöbeti #4 | Ocak 2024 Arşiv

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Kazım'ın bize gelişi, fenerin Belmas zamanında Mirsad Türkcan'ın menajerlik firmasıyla bir çok oyuncuya yaptığı gibi ortalığı karıştırması ve elimizdeki FİZİKLİ Emir Tintiş denen gencin kulüpten uçmasıydı - onun üzerine 2 güne Kazımcan'ı aldık Altay'dan Eyüpspor hüllesi yardımıyla.

o nedenle ilk olarak Kazım'ı altyapıdan gelen adam kıvamında değerlendirmek lazım - yeni mezunu işe alıp büyük detay işleri vermemek lazım gibi - geçen sezon biraz adapte oldu ama Alpay'ın dediği gibi geçen seneki oyundaki topa sahip olmamız - takım haline hareket etmemiz maçlarda bu sezon biraz yokoldu. Zira Kerem Aktürkoğlu'nun bireysel denemesi sürekli - icardi'nin geçen sezona oranla daha çok defans içinde kalması ve fiziken formsuzluğu ile işini tam yapamaması gibi olaylarımızda var bana göre. Fakat Bayern maçına attık ezildi çocuk tabi. E taraftar zaten her zaman detayına bakmaz - hocanın işi çünkü- gördüğünü yorumlar. Tam olarak EZMEK diyemem (tivittercılar için konuşmuyorum - onlar garip bir oluşum)

O nedenle Cuma gününe kadar Kazımcan aslında kiralanmalı - gelir beklentimiz olmasın - oynama zorunluluğu ile kiralanmalı. Gerekirse 1.ligde süperlige çıkmaya uğraşan takımda olur . Maksat kritik maç oynayacak takımda süre alması bana göre çok önemli - örneğini vermiş zaten, Emin 1 sezon kira gitti - oynadıda. Mutlaka bizde verdiği izlenimden bir tık iyi halde dönecektir - kaldı ki yazın Apokerim / Nelsson ikisilisinden birinin en azından trasnfer yapacağını düşünürsek çok önem taşıyacak.

benim kişisel bakış açımda defansif bek yerine hep ofansifi tercih ederim. Sacha Boey burda istisnaya evrildi çünkü defansif yönü %100 dü neredeyse her anlamda - ayrıca ortaya kadar topta taşıyabiliyordu takımı ileri itmek için. Fakat en büyük eksik dip çizgi aksiyonlarıydı. Bunu Bayern'de aşacağına eminim. Bu sebepten ötürü Köhn profiline çok önemle bakıyorum - hatta Assignon'a çok yükselmiştim aynı sebepten. bekler Köhn + Assignon olsa karşı takım daha sahay dizilmeden orta sahada hemen topu geri kazanabiliriz tempolu oyun ile-ahliyle merkez ortasaada torreira daha kısa mesafede diri kalarak iş yapar - 8 ve 10 no pizsyonları daha az koşarak daha fazla opsiyon sunabilir.

Bizim mevcut halimizde burda kopukluk var - takım ileri hızlı gidiyor ama topu daha hızlı kullanmaya çalışuyor - bireysel özelliklerde de tutarlılık hep olmayınca - haliyle ani ya da hızlı atak çok yiyoruz . özellikle pır pır koşan adam varsa Kaan Apokerim olması gerekenden falza depar atıyor - kaan buna benzer oyun ve bek olarak çok kovaladığı için zaten ufak bir sıkıntısı var - apokerim sakatlık geçiriyor - Davinsonda benzer iş oldu - Nelsson imdada yetişti.(Zaha hep çalım yediremiyor , Tete ve Kerem'de kısmen aynı-Kerem hatta linç yemekte kendi özellikleri bireysel top dağıtıma çok elverişli olmadığı için) ama BEK pozisyonlarından da bu adamlar tam anlamıyla destek alamadı diyebilirim.

Aurier'i bizim takımda görmek lazım - hava topunda uzun toplara karşı 6 no gibi hakimiyeti var gibi duruyor , pozisyon bilgiside var - ne kadar ofansif görürüz bilmiyorum ama.

biz ne kadar takım olarak karşı tarafa yığlır ve kısa mesafede topu geri kazanırsak bizim takım profili o kadar uzun süre aktif atak yapar ve gol bulur bakış açısındayım.

Kazım'dan çıkarak büyüttüm konuyu ama bence domino taşı efekti her daim var futbolda.
Kazımcan direk Altay'dan alındı. Eyüpspor hüllesi falan diye bir şey olmadı.

Kazımcan direk Altay'dan alındı. Eyüpspor hüllesi falan diye bir şey olmadı.
sanki öyle hatırlıyorum - önce eyüpspora gitti 1 saate bize geldi gibi bir şeyler yok muydu orda (Altay bize fazla fiyat çekiyor diye ).Ya da öyle bir durum oluyor gibiydide sonra direkt mi almıştık - tamamını hatırlamıyorum o sürecin.

yani farketmez ama - Tintişi elden kaybettik diye aldık Kazım'ı sonuç olarak.

sanki öyle hatırlıyorum - önce eyüpspora gitti 1 saate bize geldi gibi bir şeyler yok muydu orda (Altay bize fazla fiyat çekiyor diye ).Ya da öyle bir durum oluyor gibiydide sonra direkt mi almıştık - tamamını hatırlamıyorum o sürecin.

yani farketmez ama - Tintişi elden kaybettik diye aldık Kazım'ı sonuç olarak.
Eyüp alicak Galatasaraya kiralik verecek muhabbetleri vardı. Sonra algı vs oluşunca direk Altaydan aldık.

dediğin çok doğru - türkiye taraftar profili burda böyle işte maalesef.

maç içerisinde tabii ki tepki olabilir ama Kerem A'nin ıslıklanması gibi hareket çok garip ve anlamsız - yani pozitif efekti olmayacak şeyler. biz maç özelinde gördüğümüzü "iflah olmaz" diye değerlendirip söylüyoruz. Burda da yapıyoruz ama maç özelinde kalıyor çoğunlukla.

Kazımcan kalırsa evet mecburen öyle görünecek olsa bile kazımcan yerine BAY deplase olacaktır o pozisyona ya da kaan. Çünkü görev verebileceğin zamanda bile kazımcan oynamadı. haliyle moral yerde - sonuç : sürekli topla iş yaparken adam "ulan beceremezsem gene yuhlanacağım , milletin ağzına düşeceğim" korkuysuyla panikliyor - hem top kullanırken hem defansif anlamda. Bayern maçındaydı galibe içerdeki - boşa kaydı gol yedik, mahfettiler adamı sosyal medyada. Mesela deplasmanda Nelsson 3üncü golü hediye etti - orda da ses yükseldi çok ama şimdi baktığında nelssn hatasız top kesen adam neredeyse.

birazcıkta bana kalırsa kadro içerisinde oyunculara aşılamak lazım "taraftar konuşur boşver sen işine yap , konuştuğu gibi alkışlarda"yı öğretmek grerkiyor türkiye özelinde biraz. Profilimiz , yapımız bunu gerekli kılıyor maalesef.

Tete'de böyle bir oyuncu - profiline bakıyorsun maç/gol katkısı oranları iyi fransa liginde - burda samba şov beklentisi lanse edildiği için ve fenere çalım mantaliteside bu durumu arttırdığı için anında çok şey beklieniyor - söyleniyor vs. Ki bende eleştridim bulduğu süreler fazla diyemem ama çokta az değil - dünkü oyunda ama hekres "hmm acaba düzelir mi vinicius yaramış" yorumu yaptırıyor.

tersinede örenk vereyim - dünkü Halil...hakikaten iflah olmaz - adam bizde artık kaç 3üncü sezonu mu totalde - pozistif kattığı şey çok yok, arada bir bir şeylerden olumlu yaklaşma çabamız oluyor. Halil oynayacak diye neden Hamza denenmiyor ? Dayı neden hiç 10 numara oynamadı gibi şeyler var benim kafamda - bak Hamza'yı babası uçuracak yazın büyük ihtimalle.
Dün Kerem A'nin maç sonu : çocuğa sendemi onlardan yani beni sevmiyorsun demesi içimi okadar parçaladıki,ufacık çocuğua serzenişte bulunuyor,görmüşsündür. Bence öncelikle taraftar olarak bizler eğitilmeliyiz.hayatında hiçbir başarısı olmayıp tüm fantezilerini oyuncular üzerinde gerçekleştirmeye alıştırılmış bir güruh yönlendirici olmaya çalışıyor, kaç kişi kazımın şansını elde edebiliyor aramızda binlerce kişi top oynuyordur , mahalle arası ötesini geçebilen kaç kişi mevcut.Keşke taraftarlık okulu olsada diploma alamayanlar konuşma yetisine sahip olamasa:)))))

Dün maç sonu

Dün Kerem A'nin maç sonu : çocuğa sendemi onlardan yani beni sevmiyorsun demesi içimi okadar parçaladıki,ufacık çocuğua serzenişte bulunuyor,görmüşsündür. Bence öncelikle taraftar olarak bizler eğitilmeliyiz.hayatında hiçbir başarısı olmayıp tüm fantezilerini oyuncular üzerinde gerçekleştirmeye alıştırılmış bir güruh yönlendirici olmaya çalışıyor, kaç kişi kazımın şansını elde edebiliyor aramızda binlerce kişi top oynuyordur , mahalle arası ötesini geçebilen kaç kişi mevcut.Keşke taraftarlık okulu olsada diploma alamayanlar konuşma yetisine sahip olamasa:)))))
yani gördüm tabi - kendince bunu tiye alarak kafadan atmasıda olumlu bir şey açıkçası.

büyük takım mantalitesi gerçeğide var ama - kötü oynadığında gelir ekstrem tepkiler. iyi oynadığında yüceltildiği gibi.

savunmuyorum ama futbolcular blincinde olmalı bunun -ki öyledirler tahminimce.

yani gördüm tabi - kendince bunu tiye alarak kafadan atmasıda olumlu bir şey açıkçası.

büyük takım mantalitesi gerçeğide var ama - kötü oynadığında gelir ekstrem tepkiler. iyi oynadığında yüceltildiği gibi.

savunmuyorum ama futbolcular blincinde olmalı bunun -ki öyledirler tahminimce.
Bukadar mükemmel taraftar grubumuz varda , bukadar yıldır hiçbir uluslararası başarımız yok söylermisin? Nihayetinde yöneticiler başkanlarda hep taraftardan çıkma insanlar.Demekki bir yerde yanlışlık var .Angelino 'ya 6.5 vereceğimize iyisi kötüsüyle Kazımları bir noktaya getirip başarılı olabiliriz ancak ve de ancak.Yoksa ver milyon euroları sonuç?

FIFA'dan Galatasaray'a Hakim Ziyech müjdesi: Maaşını ödeyecekler​

Afrika Uluslar Kupası'nda Fas Milli Takımı'yla ter döken Hakim Ziyech'in kupada yaşadığı sakatlık sonrası maaşının bir kısmını FIFA'nın ödeyeceği öğrenildi.​

Bukadar mükemmel taraftar grubumuz varda , bukadar yıldır hiçbir uluslararası başarımız yok söylermisin? Nihayetinde yöneticiler başkanlarda hep taraftardan çıkma insanlar.Demekki bir yerde yanlışlık var .Angelino 'ya 6.5 vereceğimize iyisi kötüsüyle Kazımları bir noktaya getirip başarılı olabiliriz ancak ve de ancak.Yoksa ver milyon euroları sonuç?
taraftar grubunun görünen reklam tarafı güzel - avrupa maçlarında ortaya çıkan özellikleri güzel.

mükemmelden bence epey uzağız - aynı taraftar grubu rezalet sezonda her maç sonu "başarılar gelir geçer" diye kendi tezahüratınıda yaptı her maç kötü sonuçlar yüzündne.

Uluslararası başarı ülkedeki ftubol kalitesi (Rezalet -ligin hali belli) - kapışacağın takımların bütçeleri/ barındırıdığı oyunucu gruplarının niteliklerinin zengin olması esas kriter.

Angelino süre aldığı maçlarda çok iyi efektif olduğunu kanıtlasaydı - 6.5ta verilecekti - fakat önünde zor adam oynuyor ki Zaha'da yni geldi.Ayrıca angelino'nun kişisel becerileri sanki duran topta daha etikili - hareketli oyunda o kadar değil. Bence hala iyi oyuncu ama bizim takıma uyumlu değil gibi durdu - sonuç olarakta haybeye atmadık bonservis parasını diye bakıyorum.

uluslararası başarıda bana göre taraftar kısmı en ufak faktör ama. hem kulüp bazında - hem milli takım bazında. Futbol ve oyuncu deneyim/kalitesi + nitelikli oyunculularla bir uyumlu takım kurmak = başarı benim gözümde .Ki milli takımda şu an iyi bir jenerasyon var , 2 sene önceki garip takım yok.

köhnü opsiyonlu kiralamak mantıklı olur ne vereceğini bilmiyoruz

köhnü opsiyonlu kiralamak mantıklı olur ne vereceğini bilmiyoruz
normal bi durumda bunu bende derdim.

de yani angelino'yu ekimde oturttuk kenara - başkanında TD ne kadar herkes ihtiyacın ne olduğunu dile getirdi(gerçi okan hoca adam gidince söyledi doğru olarak). şimdi 2 gün kalmış - avrupada millet kadrosunu kurmuş - çok seçeneğin bence yok , olsada birbiri arasında uçurum yoktur kalite olarak.

e bu pozisyonda konuşulan maaliyetteki adamın trasnfer sürecini sakız gibi uzatmak çok sinir bozucu - tabii ki eşek yüküyle potansiyel zarar olacak duruma verilememeli ama maliyetlere bakınca o kadarda değil - en kötü kendi maliyetine verilir havası var - gerçi sahada göremdik , teorik düşünce bu yazılan çizilene göre.

Mert'in dediği çok doğru geçende - 8 9 milyonluk adam 4 5 e çekmeye çalışma gibi değil - 3-4 M luk adamdan bahsediyoruz . Tivitter o bu uzattıkça aptal hava veriyor. Okan hoca OK dediyse uzatmanın alemi pek yok diye bakıyorum yazılan çizilen maliyet bandında.

burada bence önemli kısım Başkanın geçengünkü röportajda dediği "yeni yöentime uzun kontratlı futbolcu devretmeyelim" --- meali "bana sonradan para kitleyip gitti demesinler". çünkü şu lafta Okan hoca'nın feedbackini yok saymak gibi bir şey. OK dediyse sonraki yönetim "hocam bu adam uzun kontratlı satcaz" demez heralde.

Sol bek mi orta saha mı? diye düşünüyorum benim taraftan bakınca orta saha transferi daha elzem duruyor. Uzun yıllardır zaten sol bekimiz yok bir şekilde idare ediyoruz fakat orta sahadaki durum artık çok can sıkmaya başladı.

Kent'i son maç kadroya aldılar. Sözleşme fesih değil lisans dondurmadan bahsediyoruz. Bjk mesela Amir kabul ettiği için onun lisansını dondurdu, Amir'in de uzun süreli kontratı vardı. 4 aylık yükümlülüğü yerine getirerek çözemiyorsun sözleşmede yer alan tüm bonuslar vb. de gerçekleşmiş gibi ödenen isteniyor en basitinden. Her neyse benim bildiğim oyuncunun rızası yoksa lisans dondurma falan olmuyor.

Yahu ne lisans dondurması? Adamın 4 aylık maaşını ödeyip gönderirsin. Bitti, gitti

Neyi uzatıyorsun bu kadar? Sanki hiç kimsenin sözleşmesi fesih edilmemiş bu ligde bu güne kadar.

3-4 yıl mukavelesi olan adamların sözleşmelerinden çıkıldı. İsteseler 4 aylık sözleşmesi kalan adamdan mı çıkamayacaklar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt