Transfer Nöbeti #4 | Ocak 2025 Arşiv

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Herkes mışıl mışıl uyuyor 💤
1000007098.webp

günaydın

okan burukun kovulduğu gün bugündür ümmeti

Konuyu dağıtmak istemem ama yani Hatay/İskenderun'da yemeyeceksen doğru söylemiş. Bir kere şu anda Türkiye'de döner diye satılan şeyin içinde tavuğu/eti mikroskopla filan araman lazım ki bulasın, bildiğin ekmek arası ekmek yediriyorlar sana. Almanya'da dönerin içine konan et miktarı bizdekinin 10 katı filandır herhalde gramaj olarak.
Onu da geçtim, o kadar şehirde yedim, ekmeğini bile bizim burdaki gibi yapamıyorlar zaten.
Ek olarak, ilk kez İskenderun dışında döner yediğimde sostan neden bu kadar nefret ettiklerini anlamıştım. Bazı yerler Hatay soslu döner adı altında saçma sapan bir salçalı suyu boca ediyor ve yemek ıslak hamburger gibi bir hal alıyor, içine de ne katıyorlarsa tadı, kıvamı, kokusu çok kötü zaten.
Veya sos yerine ketçap katıyorlar ki o zaten döner değil, olsa olsa tavuklu sandviçtir.
Halbuki Hatay/İskenderun dönerine asla ketçap girmez. Eti yumuşatmak ve baharat vermek maksatlı içinde birkaç çeşit baharat olan, ekmeği vıcık vıcık etmesin ve tavuğun tadını baskılamasın diye insani miktarlarda domates salçası temelli bir sos dökülür, akabinde afiyetle yenir. (Foto bana aittir)
Ekli dosyayı görüntüle 276346

Klassik tavuk donerci acarsan cok guzel para kazanirsin, insanlar artik eski usul istiyor.

Yarim somun ekmek
Tavuk doner
sogan
az yesillik
tursu
domates

sos mos yok

FORMULU BOZMAYALIM:
Torreira✅
Sanchez✅
Sara ✅
Yunus ✅

Premier ligten devam edelim transfere !

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt