Kaan günay İlkay gibi futbolun bıraktığı, ahmed gibi futbol fukarısı adamları gönderemeyen yönetim ve bunlardan medet uman Okan hoca ile eziyet dolu bir yaz transfer sezonu daha yaşıyoruz. 4 sene önce nasıl kadro kurulduysa hala onun ekmeğini yiyorlar.

Çocuğun bir güçlenmesi gerekiyordu elbette, zaten yaşı gereği de yani gelişimi sürecekti... Ancak bazen böyle aşırı bulk kaslanmanın ters teptiği de olabilir... Daha çok core güç çalışıyor sanırım artık futbolcular... Böyle vücut geliştirmeci gibi iri iri kaslı pazular falan pek tercih edilmiyor... Mesela Adama Traore falan yani... Sanırım kıvraklığı esnekliği kaybettirebiliyor... Bir de yorgunluk/tazelik açısından zorluyor sanırım... Tabi hücumcu değil orta saha olması biraz daha kaslanmayı daha makul de kılabilir... İzleyip göreceğiz... Ben oynadığı maçlarda hayli ışık görmüştüm, zaten oynayarak gelmişti eski takımından yaşına rağmen, umarım daha çok süre alır ve performans verir... Lemina-Torreira sonrasına bir tane hazır oyuncu koymuş oluruz en azından rotasyona...

Davidson 20ye gideceğine sözleşmesini bizde tamamlasın. 20 milyon bu piyasada hiç bir şey Anadolu'dan adam almaya kalksan min 10 fiyat çekerler.

20 milyona davinson bulabilir miyiz ?
Hayır.
Ortalama bir herif 30 milyondan başlıyor örneği de elimizde var kronik sol arka adelesi olmayan herif az buçuk hızı var diye 35 bonservis 5 maaşı var.
Total maliyetini karşılaştıralım 2 sene kaldığını varsayalım 45 milyon euro.
Davinsonun total maliyeti toplamı 30 milyon bile değil. Bugünden itibaren baz alalım 4 milyon maaş de. 2 senede 8 milyon daha katar maximum hadi 10 de.
Ara ara odağını kaybeden akarı kokarı olmayan büyük maçların hepsinde taş gibi oynamış ne vereceğini bildiğin herif mi yoksa sürpriz mi.

Sanchez’i 20’ye satıp misal min-jae çektik diyelim. Ne manası var? Overall defans gücünde ciddi bir değişim olmamış olacak. Bizim önceliğimiz güç olarak level atlamak olmalı, gelir elde etmek değil. Sanchez’i tutup yanına min-jae’yi çektiğin zaman takımı bir üst seviyeye taşımış olacağız. Amaç sanchez’i tutarken apo’yu da yedeğe gönderecek kalitede bir stoper almak olmalı. Min-jae’yi burda örnek olarak verdim, yerine başka x bir stoper düşünebilirsiniz.

Mantalite davinson kalıp davinsonun çevresinin onu rahatlatması üzerine olmalı.
Bak milli takımda açığını lucimi kapatıyor. 35 yaşındaki sağ bek sürekli yardım peşinde, önündeki orta saha sürekli geriye gelip pas istasyon olup pas dağıtma peşinde.
Herifler atağa çıkınca 3 kişi kalıyor geride 4.de hızlıca yardıma geliyor. z
Bizde bu iş hem bek oynayacaksın hem stoper hem orta saha olduğu sürece davinson çok hata yapıyor diye daha çok ağlarız. 20 milyona como alır 1 sene sonra 40 milyona juve inter napoli falan yapar.

Bizim çok bilmiş taraftar zaten yaşlanmıştı ye kendini avutur.

Genelde böyle isimler gelmiyor hiç gündeme gelmeyen biri gelebiliyor biz de. Haftaya u23 orta saha gelsin de 10 no için Diaz işini beklemek iyi olabilir sanki.

Geri
Üst Alt