Transfer Nöbeti #5 | 2023 Yaz Arşiv

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
O kadar topçu izlemişimdir Rashica hakkında fikrim yoktu geldiğinde. Almanya ligini sevmiyor oluşum da etken bunda tabii.
Orhan Uluca'ya bakıyorum direkt, özellikle Almanya'dan yolu geçmiş bir oyuncuysa. Yanılma payı çok düşük oluyor kralın. Rashica da ilk geldiğinde süre bulmuyorken dikkat çekmişti böyle bir oyuncusu var daha Galatasaray'ın diye. Sonra Rashica 11'e bir girdi, giriş o giriş.

Neyin tartışıldığını anlamadım. Hamza da Efe de alt yapımıza girmiş oyuncular, Şaş’ın oğlu da öyle.

Kimse sırf soyismiyle kalamıyor oralarda, tutmazsa gider. Bakıyorum alt yapıya Efe’den daha potansiyelli gördüğüm Berk var sadece başka da yok.

Hadi çıkaralım Hamza ile Efe’yi onlardan daha iyi kim var muamma. Torpil varsa Şaş niye süre bulamıyor.

Çalışan takıma girer, çalışmayan da söner, boş mevzulara gerek yok.

Neyin tartışıldığını anlamadım. Hamza da Efe de alt yapımıza girmiş oyuncular, Şaş’ın oğlu da öyle.

Kimse sırf soyismiyle kalamıyor oralarda, tutmazsa gider. Bakıyorum alt yapıya Efe’den daha potansiyelli gördüğüm Berk var sadece başka da yok.

Hadi çıkaralım Hamza ile Efe’yi onlardan daha iyi kim var muamma. Torpil varsa Şaş niye süre bulamıyor.

Çalışan takıma girer, çalışmayan da söner, boş mevzulara gerek yok.
Torpil olmasaydi hiçbiri alt yapiya giremez, adini hic bilmedigimiz cocuklar cok iyi yerlere gelirdi

Orhan Uluca'ya bakıyorum direkt, özellikle Almanya'dan yolu geçmiş bir oyuncuysa. Yanılma payı çok düşük oluyor kralın. Rashica da ilk geldiğinde süre bulmuyorken dikkat çekmişti böyle bir oyuncusu var daha Galatasaray'ın diye. Sonra Rashica 11'e bir girdi, giriş o giriş.
Katılmıyorum reis, Orhan ağabeyi severim ama çok abartıyor Bundesliga oyuncularını. Oralardan çıkıp barınabilen de pek olmuyor.

Rashica için de mesela Hazard gibi anlatmıştı iyi ama o kadar değil. Genel olarak söylediğine katılıyorum ama Bundesliga konusunda torpil geçiyor biraz ya da o ligin diğer liglerdeki karşılığı düşük diyeyim.

en az 4-5 sene katki saglayabilecek adam icin 7m cok para degil. oynadikca daha iyi olacak ayrica.

en az 4-5 sene katki saglayabilecek adam icin 7m cok para degil. oynadikca daha iyi olacak ayrica.

Torpil olmasaydi hiçbiri alt yapiya giremez, adini hic bilmedigimiz cocuklar cok iyi yerlere gelirdi
Bunlar senin varsayımların.

Nelsson’da komisyon var 3 milyonluk adamı 7ye aldık dediğin günler gibi.

Seçmelere girip gayet de seçilebilirlerdi, eminimki bu çocuklar Bursa’da olsa niye orada da bizde değil diye eleştirecektin. Yarın çalışıp A takıma girerlerse ne olacak peki, ne diyeceksin?

Katılmıyorum reis, Orhan ağabeyi severim ama çok abartıyor Bundesliga oyuncularını. Oralardan çıkıp barınabilen de pek olmuyor.

Rashica için de mesela Hazard gibi anlatmıştı iyi ama o kadar değil. Genel olarak söylediğine katılıyorum ama Bundesliga konusunda torpil geçiyor biraz ya da o ligin diğer liglerdeki karşılığı düşük diyeyim.
7 eder mi

Kendi de diyor ama ya Bundesliga olsun Bayern olsun biraz abartıyorum diye. Hazard vs. abartı ama Rashica'nın sol kanatta daha skorer olacağını savunuyordu. O konuda ben de benzer düşünüyorum. Biz daha çok denge oyuncusu gibi kullandık. O kadar hamallığa rağmen fena gol katkısı vermedi yine.

Ayrıca Ayhan gibi Hasan gibi 10 yıl Galatasaray’a cüzi bedellere hizmet eden adamların çocuklarına da iltimas gösterilmesinde bir sakınca görmüyorum. Kötü oyuncular olsalar u14ten sonra giderlerdi, insanları lekelemeyi bu kadar kolay bir durum haline getirmeyin.

Bunlar senin varsayımların.

Nelsson’da komisyon var 3 milyonluk adamı 7ye aldık dediğin günler gibi.

Seçmelere girip gayet de seçilebilirlerdi, eminimki bu çocuklar Bursa’da olsa niye orada da bizde değil diye eleştirecektin. Yarın çalışıp A takıma girerlerse ne olacak peki, ne diyeceksin?
Insallah dedigin gibi olur, 20 yil a takimda oynarlar ben yanildim derim desteklerim. Ama yuzde 99 boyle bir sey olmayacak.
Su çocuğun soy adi sas akman davala olsa suan kampta idi. Olmama ihtimali nedir?

@Ali Gece

Hamza'yı ve Efe'yi ne kadar takip ettiniz altyapı gruplarında bilmiyorum ama ikisi de kendi yaş gruplarında sıyrılan isimlerdi. Özellikle Efe çok küçük yaştan beri takip edilen ve bilinen bir isim. Hamza'nın ileride Galatasaray seviyesinde 11 oynayacağım diyen baskın bir özelliği yok bence de ama Efe için benzer şeyleri söylemek çok yanlış. Belki de bizde ilk 11 olduğunu göremeden transfer yapabilecek bir potansiyeli var. İnanın bana öyle torpille falan bu takımda olan bir isim değil Efe Akman. Eğer bir isim rotasyonda şans bulmalıysa bu Efe olmalı, 17 yaşına geldi ve artık bu seviyelerde süre bulmalı. İleride ne olur bilemeyiz ama Akman soyadını taşıyor diye de torpille orda demek doğru gelmiyor bana.

İkisini de altyapılarda uzun süre takip etmiş birisi olarak söylüyorum; İkisi de sahada oldukça hareketli ve orta sahada rakibi bunaltan isimlerdi. Özellikle Efe çok küçük yaşlarda bile sahada diğerlerinin abisiymişçesine olgun ve soğukkanlı oynayan birisiydi. Bu yetenekleri kullanmakta, gelişimlerini yönetmekte geç kalıyoruz. Benim beğendiğim ama rotasyon futbolcusu olabileceğini düşündüğüm Hamza bile geçen sezon şans bulduğunda güzel sinyaller vermişti. Bugün taraftarın altyapı futbolcularına güveni yoksa bunun sorumlusu da onları iyi antre edemeyen kulübümüzdür. Teknik ve saf yetenek olarak çok fazla gence sahibiz ama hiçbirisinin ne fiziksel ne de mental gelişimini doğru yönetemiyoruz.

Torpil falan gibi mevzulardan çok ama çok daha önemli çözülmesi gereken sorunlar var altyapı tarafında. Ya bunu çözüp iyi bir yetiştirici olunacak ya da diğer kulüplerin altyapılarından belli bir seviyede olan gençlerin transferi yapılıp oynayacağı kulüplere kiralanacak. Arda'yı Fenerbahçe nasıl transfer ettiyse bizim de bu gibi futbolcuları iyi bir şekilde tarayıp altyapıya kazandırmamız gerekiyor.

Sorun çıkaran,güvenilmeyen,oynamak istemeyen adam kampa da alınmazdı diye düşünüyorum.Demek ki Yusuf Demir'le ilgili çok abartı bir problem yok ki kampa da götürmüşüz kendisini.Mesela geçen sene Boey'i götürmemiştik.O yüzden bi zahmet oynasın artık şu çocuk da bakalım bir.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt