@Ali Gece
Hamza'yı ve Efe'yi ne kadar takip ettiniz altyapı gruplarında bilmiyorum ama ikisi de kendi yaş gruplarında sıyrılan isimlerdi. Özellikle Efe çok küçük yaştan beri takip edilen ve bilinen bir isim. Hamza'nın ileride Galatasaray seviyesinde 11 oynayacağım diyen baskın bir özelliği yok bence de ama Efe için benzer şeyleri söylemek çok yanlış. Belki de bizde ilk 11 olduğunu göremeden transfer yapabilecek bir potansiyeli var. İnanın bana öyle torpille falan bu takımda olan bir isim değil Efe Akman. Eğer bir isim rotasyonda şans bulmalıysa bu Efe olmalı, 17 yaşına geldi ve artık bu seviyelerde süre bulmalı. İleride ne olur bilemeyiz ama Akman soyadını taşıyor diye de torpille orda demek doğru gelmiyor bana.
İkisini de altyapılarda uzun süre takip etmiş birisi olarak söylüyorum; İkisi de sahada oldukça hareketli ve orta sahada rakibi bunaltan isimlerdi. Özellikle Efe çok küçük yaşlarda bile sahada diğerlerinin abisiymişçesine olgun ve soğukkanlı oynayan birisiydi. Bu yetenekleri kullanmakta, gelişimlerini yönetmekte geç kalıyoruz. Benim beğendiğim ama rotasyon futbolcusu olabileceğini düşündüğüm Hamza bile geçen sezon şans bulduğunda güzel sinyaller vermişti. Bugün taraftarın altyapı futbolcularına güveni yoksa bunun sorumlusu da onları iyi antre edemeyen kulübümüzdür. Teknik ve saf yetenek olarak çok fazla gence sahibiz ama hiçbirisinin ne fiziksel ne de mental gelişimini doğru yönetemiyoruz.
Torpil falan gibi mevzulardan çok ama çok daha önemli çözülmesi gereken sorunlar var altyapı tarafında. Ya bunu çözüp iyi bir yetiştirici olunacak ya da diğer kulüplerin altyapılarından belli bir seviyede olan gençlerin transferi yapılıp oynayacağı kulüplere kiralanacak. Arda'yı Fenerbahçe nasıl transfer ettiyse bizim de bu gibi futbolcuları iyi bir şekilde tarayıp altyapıya kazandırmamız gerekiyor.