Şöyle bir alt taraftaki takımlara ve puanlara baktım durum hiç açıcı değil...Malatya ve Altay hem puan hem de kadro olarak çok geride.Kesin düşmüş gibi.Harici Rize ve Antalya çok güçlendi.Bizle aynı durumdaki Göztepe, Kasımpaşa ve Giresun'un da takım oyuncuları iyi.Üst taraftan Kayseri ve Karagümrük haricî alta yaklaşan olmaz.Bu seneye özgü 4 takım düşüyor.Yani 2 potansiyel düşme adayı daha lazım.
Oyun olarak Rize v Antalya, lobi olarak Giresun ve Göztepe gider gibi.Bizim de hata yapacak opsiyonumuz yok gibi.19 maç vardı,4 mağlubiyetle başlayıp kalan 15 maçta 45 puanı yakalamak zorunlu gibi.Son haftayı saymazsak herkes bir şekilde kazanır,14 maçta 42 puanı bulmak için 15 puan yani 5 galibiyet almamız ya da 4 galibiyet 3 beraberlik almamız gerekiyor.Zaten ikinci dönem Alanya,Konya, Antep, Fener, Başakşehir gibi zor deplasmanlarda puanla çıkmak zor.Direkt rakip Antalya, Göztepe ile dışarda Rize, Kayseri, Karagümrük ile içerdeyiz.6 puanlık maçlar.Belki ikili üçlü averajla bile sonuç çıkabilir ortaya.Her puanın kıymeti var, bizim beceremediğimiz olay berabere bile kalamamak.Son dakikada kaybettiğimiz 4 maç var.Ligi,rakipleri bilmeyen hatta kendi takımımıza bile yabancı bir antrenör ile çok dezavantajli, kötü gidişe karşı her alanda yeterli aksiyon alamayan yönetim ile de çok aciz durumdayız.Tek dayanak noktamız büyük camia ve taraftar da bölünmüş durumda.Oyun ne kadar iyi olsa da Trabzon maçı benzeri skor gelmezse baskı artar ve çözüm zorlaşır.O yüzden geçen sezonki Abdullah Avcı'nin Nevton'lu TS'yi küme düşme hattından nasıl kurtardığı ve yapilandirdigi gerçeğine bakmamız lazım.Çoğu maçı 1-0 gibi gol yemeden kazanan,skoru tutmayı ve pozisyon vermemeyi önceleyen bir oyun anlayışı ile sahada sağlam durup güven kazanmak lazım.Golu bir şekilde atıyoruz...İkinci olarak bazı oyuncuların saha içinde takımı mental olarak düşürdüğünü gözlemliyorum.Marcao-Kerem olayının yaşanmasının da asıl nedeni buydu gibi.Özellikle ileri hatta ve kenarda oynayan isimler Halil, Kerem, Morutan vb. isimler sahada nerede durağını bilmiyor, savunmacılar da mental olarak iyice geriliyor ve hata yapıyor sürekli.Gorev bilinci yüksek Emre Kılıç ya da pozisyon bilgileri yüksek Babel gibi oyuncuların oynaması daha ideal.Nihayetinde en kritik sürece giriyoruz,Alanya ve Kayseri maçları ile rotamızı çizeceği.Umarim yukarı olur ama ümidim yok.Sanki son haftalara kadar sinir stresi yaşarız,bunu yaşatan tüm yönetim, teknik heyet ve çevresini de inşallah bir daha bu kulüpte görmeyiz.