Transfer Nöbeti #5 | Ocak 2022 Arşiv

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Takım son 20 dakikada filan ciddi ciddi düşüyor ya işte Berkan ı sadece o zaman oyuna alırım sağa sola koştursun etsin diye belki Galatasaray o zaman 10 kişi kalan rakibine karşı çaresiz kalmaz 😶

İşte o kadar saçma bir kadro planlaması yapktık ki özellikle yerli oyuncular konusunda, 3 yerli oyuncu oymatmamız lazım biz doğrudan bunları hücumdaki oyunculardan seçiyoruz tam tersine bekleri ne bileyim kaleyi filan yerli yapıp hücumda kaleliteli isimleri sahada tutmamız gerekiyordu

Emre Halil Kerem hariç hiç birini oynatamam ben he belki stopere Semih’i çekip marcaoyu 6 da Pulgar la oynayabiliriz

Bari 2020 sezonundaki gibi ortasaha kullanalım Ömer Bayram’ı. Kariyerinde verimli olduğu tek sene. Berkan ve Taylan’dan çok daha iyi ortasahaydı.

İsmail çipe-ömer bayram orta sahası sanki daha bi kreatif geliyor şuankilerden. Beceriksizler sürüsü reziller.

Cica'nın oynayamama sebebi tamamen sistemsel. Bizim oynadığımız ya da oynamaya çalıştığımız pozisyon oyununa cica uymaz adam bir geçiş oyunu oyuncusu. Hızlı düşünen ve bunu uygulayan ön alan presi ve kaptığı toplarla etkili olan, hücum bölgesinde yaptığı kosular boşa çıkmalarla oyunu sekillenmis adami biz geride bekle, ileride basma, geriden oyun kur diye körelttik. O yuzden de suan adamda ne özgüven kaldi ne de bildiklerini yapabiliyor. Mesela cica şimdi bir atalanta yapsaydi bizden önce ne kadar iyi oyuncu biz niye bulamıyoruz diye soylenirdik ama biz adami oynayamacagi bir sistemde koreltiyoruz.
cica geridende oyun kurar ,beyniyle oynayan oyuncu ,lakin cica nerde oynarsa oynasın kesinlikle ona yakın oynayacak oyuncuların onunla sağlam iletişimde olması gerekiyor ,cica topu gevelemeyen bi oyuncu ,bu çocuk öyle alıştırılmış , tiki taka oyuncusu topu hücuma en iyi çıkacak oyuncuya atar ve hızlıca ceza sahasına girer .cicanın alanya maçındaki cılız şutuna bak birde videoda 25 metreden gönderdiği füzelere bak.takım olarak kondisyon yerlerde iken cica üstüne birde korona geçirdi ve daha da geride kaldı.

Şimdi giderler bi gazla (mucize lazım) Babeli yollarlar, Reisi getirirler. Beklerim bunu ben bunlardan. Kepazeler sürüsü.

Bir takım düşünün Ömer’i sola alıyorsun olmuyor sağa alıyorsun olmuyor şimdide ortaya alalım diyoruz Bence puan durumu olarak hakettiğimiz yerdeyiz. Bu çaresizlik bitirdi bizi işte.
Pandemi araya girmeseydi Ömer Bayram ortasahasıyla champa gidiyorduk.

Sonra sol beke çekti bitirdi hoca yav

Bir takım düşünün Ömer’i sola alıyorsun olmuyor sağa alıyorsun olmuyor şimdide ortaya alalım diyoruz Bence puan durumu olarak hakettiğimiz yerdeyiz. Bu çaresizlik bitirdi bizi işte.
Başkanı Burak Elmas, yönetiminde sapık ışıtan gün olan kulüpten ne beklersinki.

cica geridende oyun kurar ,beyniyle oynayan oyuncu ,lakin cica nerde oynarsa oynasın kesinlikle ona yakın oynayacak oyuncuların onunla sağlam iletişimde olması gerekiyor ,cica topu gevelemeyen bi oyuncu ,bu çocuk öyle alıştırılmış , tiki taka oyuncusu topu hücuma en iyi çıkacak oyuncuya atar ve hızlıca ceza sahasına girer .cicanın alanya maçındaki cılız şutuna bak birde videoda 25 metreden gönderdiği füzelere bak.takım olarak kondisyon yerlerde iken cica üstüne birde korona geçirdi ve daha da geride kaldı.
Berkanla taylana dikkat ettin mi hiç alanya maçında? Ben ne yapmaya çalıştıklarını 1 saniye olsun anlamadım. İleriye baskıya gidiyorlar novaişmidir nedir 1 pasla bloğu kırıyor ve alanya direk stoperlerle başbaşa kalıyor. Bunu ben sayamadım kaç defa yaşadık acaba. Bi ara sinirden kensimi sevecektim. Bu 2 oyuncuyla oynamak gerçekten çok zor ya öyle böyle değil

Berkanla taylana dikkat ettin mi hiç alanya maçında? Ben ne yapmaya çalıştıklarını 1 saniye olsun anlamadım. İleriye baskıya gidiyorlar novaişmidir nedir 1 pasla bloğu kırıyor ve alanya direk stoperlerle başbaşa kalıyor. Bunu ben sayamadım kaç defa yaşadık acaba. Bi ara sinirden kensimi sevecektim. Bu 2 oyuncuyla oynamak gerçekten çok zor ya öyle böyle değil
Ne top kesebildiler ne ikili mücadelede Topkapabildiler ne de önde baskı kurdukları anda rakibi hataya zorlayabildiler

Çok iyi yorum..

Orta sahaya çözüm bulmadigimiz sürece stoperler ve hücum hattımız gözümüze yetersiz gözükecek en büyük sorun kalite eksikliği zaten var buna birde kopukluk eklenince işler hiç iyi gitmiyor ve biz hala Berkan - Taylan ikilisi ile maçlara çıkıyoruz ...

evt 3 kişi arasınadan takır takır çıkıyorlardı alanyalı oyuncular.o ona diğeri diğerine bırakıyor gerçek presi ,yalancı press alan daraltmayla uygulanmaya çalışıldığından ve birbirine bırakmaktan oluyor o olay.3 kişi bassa bile kademeli basma olacak,biri basıp alacak o alamadı diğeri basacak o alamadı üçüncüsü basıp alır.2000 yılı öyleydi presimiz.mutlaka biri alırdı,mucize oldu sıyrıldı o 3 oyuncu tekrar basardı eğer sıyrılan oyuncu pası vermişsse o oyuncuya kümelenme olunur aynı press yapılırdı.

iletişimsizlik ,kondisyonsuzluk ve mental kondisyon ,bunların hepsi bizde çökük.

mesela şöyle diyim,taylan berkan ve ömer press yapıyorlar oyuncuya, taylan o an düşündüğü şeyler şunlar olabilir
-hele bi ömer veya berkandan biri bassında bende basacak topu alacak güç şuan yok
-ulan acaba press yapsam beceremezssem topu kapmayı iyice herkesin gözünde itici olurum rencide ederler işe yaramıyor bi press yapamıyor
-en iyisi geride durup berkan veya ömerin basmasını bekliyim
bu düşünceyi o üç oyuncunun üçüde düşünüyordur o an ,ya hepsi birbirine bırakıyor ya da biri hele bi adım atayım diyor ama kendine inancı olmadığından bocalıyor.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt