Transfer Nöbeti #5 | Ocak 2025 Arşiv

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Jelert i aldırdıysa oynatacak. Kol gibi faturası var.
iyi de, olmuyorsa ne yapalım?

hata olmuş, transfer yapılmış. suç kiminse kimin. hatalı transfer. bu başka bir konu.

9 verdik diye, bile bile zafiyetli oyuncuyu mu oynatacağız?

böyle bir oyuncuya 9 verdik hata yaptık. oynatarak hata yapmaya devam mı edelim yani?

Tekrar tekrar söylüyorum, armut piş ağzıma düş mantığı transferler ile hiçbir kulüp yol alamaz. Real Madrid dahi olsan bu böyle.
İnsanlar zannediyor ki sanırım Vini J. mesela hep böyleydi, bu şekilde bulup getirdiler.
Bu adamın 3-4 sene önceki haliyle şimdiki arasında dağlar kadar fark var kardeşim.
Real Madrid de olsan yeteneği bulup alıp işleyeceksin. Çünkü para saçarak takımına Vini'ler sürekli satın alamazsın.

Şimdi gelelim Galatasaray ayağına bu işin. Bu kulübün 30 senelik bir transfer kültürü var. Başarılı ve başarısız olanlar üç aşağı beş yukarı aynı kapıya çıkıyor hep. İster batıl inanç deyin ister tesadüf, bunun dışına çıkılmasını çok doğru bulmuyorum.

Galatasaray her zaman bi dünya yıldızı 10 numara
Güney amerikalı bi kaleci ve bekler
1 baba yabancı stoper ve 1 yerli stoper tandemi
Ölümüne basabilen orta sahalar
Ve süratli kanat oyuncuları ile

Başarılı olmuştur. Ama en önemli tarafı ise bu başarılı dönemlerinde oyuncuları "dar alanda iş yapabilen" oyunculardır her zaman. Şu an bu takımın en büyük eksiği ise dar alan becerisinin zayıf olmasıdır. Neredeyse Yunus ve 38'lik Mertens dışında dar alanda iş yapan oyuncu yok. Sara da iş yapar ancak daha geride oynuyor.

Bu takıma ivedilikle katılması gereken oyuncular dar alanda iş yapabilen oyunculardır.

iyi de, olmuyorsa ne yapalım?

hata olmuş, transfer yapılmış. suç kiminse kimin. hatalı transfer. bu başka bir konu.

9 verdik diye, bile bile zafiyetli oyuncuyu mu oynatacağız?

böyle bir oyuncuya 9 verdik hata yaptık. oynatarak hata yapmaya devam mı edelim yani?
9 verdiği yatırım için kullanabileceği şekilde gelişmesini sağlayacak o zaman. 6 ay geçti çocuğun sorunu bariz belli, fiziksel gücü zargana gibi. Zerre değişim yok. 9m verildiyse azıcık bi çaba sarf etsinler yahu.

9 verdiği yatırım için kullanabileceği şekilde gelişmesini sağlayacak o zaman. 6 ay geçti çocuğun sorunu bariz belli, fiziksel gücü zargana gibi. Zerre değişim yok. 9m verildiyse azıcık bi çaba sarf etsinler yahu.
aga ona bir şey demiyorum. o başka bir konu.

şu an senin kadronda 1 tane her an sakatlanıp 5-6 maç kaçırabilecek bir sol bek, ve gelişmeye açık bir sağ bek var ve hunharca bir yarışın içindesin.

bu da demek oluyor ki, bek alırken hata yapmışsın.

ve senin ekmek gibi su gibi beke ihtiyacın var.

29 ocak olmuş, charmender-charmelion gibi jelert mi geliştirmeye çalışacağız? baştan aşağı yanlış transfer de jelert... neyse o başka bir videonun :d konusu zaten.

şu an senin kadronda 1 tane her an sakatlanıp 5-6 maç kaçırabilecek bir sol bek, ve gelişmeye açık bir sağ bek var ve hunharca bir yarışın içindesin.

Ciddiyeti salıp biraz da mizah diyelim.

Takım 3'lü oynamaya uygun stoper kaynıyor, 4'lüye uygun tek bek oyuncusu ise gazi ünvanı almaya yarışır. Buna rağmen ısrar kıyamet 4'lü oynuyoruz.

Bence sıkıntı sağ ve sol bek de değil sistem ile taktik ile ilgili bir sıkıntı var .
Sadece ama sadece maçları izlerken şuna bakın orta actigimiz da ceza sahasında kac kişi oluyor gol atmaya ihtiyacımız olduğu anlarda bile sadece osimhen var bu takım nasıl gol atacak .
Ceza sahasında hiç oyuncumuz olmamasına rağmen orta açılıyor kaleci topu alıp ileri oynayınca orta sahamız gene yok rakip kalemize kadar gelebiliyor

29 ocak olmuş, charmender-charmelion gibi jelert mi geliştirmeye çalışacağız? baştan aşağı yanlış transfer de jelert... neyse o başka bir videonun :d konusu zaten.
Dediğim şu 20m beklere daha yeni verdik ve hoca hiç bi şey yapmıyor Jelert için. Bu durumda yeni bek alınmalı hocaya?

Bence sıkıntı sağ ve sol bek de değil sistem ile taktik ile ilgili bir sıkıntı var .
Sadece ama sadece maçları izlerken şuna bakın orta actigimiz da ceza sahasında kac kişi oluyor gol atmaya ihtiyacımız olduğu anlarda bile sadece osimhen var bu takım nasıl gol atacak .
Ceza sahasında hiç oyuncumuz olmamasına rağmen orta açılıyor kaleci topu alıp ileri oynayınca orta sahamız gene yok rakip kalemize kadar gelebiliyor
şu yazdığınız bile takımdaki en büyük sorunun bek eksikliği olduğunun bir göstergesi :)

Dediğim şu 20m beklere daha yeni verdik ve hoca hiç bi şey yapmıyor Jelert için. Bu durumda yeni bek alınmalı hocaya?
seninle neden anlaşamadık biliyor musun?

tamamen farklı iki konudan bahsediyoruz. sen haklısın ama ben başka bir şeyden bahsediyorum.

sen gs'ın iki bek'e 20 m euro verdiğini ve bu transferlerde hata yapıldığını söylüyorsun. (bu konuda haklısın). bu başka bir konu yahu. anlasana.

ben de "hata yapıldı, yapacak bir şey yok. sonuca bak. takımda bek yok" diyorum.

jakobs'a 10 m verdik. 5 maç var 8 maç yok. olsun 10 m verdiğimiz için yerine bek almayalım. bu şekilde devam edelim o zaman. kritik maçlarda berkan oynasın sol bek.

jalerte 9+2 verdik. olmadı. geliştiremedik. olsun. oynamaya devam etsin. her maç onun kanadına atılan uzun toplardan gol yiyelim.

bu mudur yani?

okan hoca bek transferinden anlamıyor. hmmm. tamam o zaman. ali turap bülbül oynasın inönü'de.

seninle neden anlaşamadık biliyor musun?

tamamen farklı iki konudan bahsediyoruz. sen haklısın ama ben başka bir şeyden bahsediyorum.

sen gs'ın iki bek'e 20 m euro verdiğini ve bu transferlerde hata yapıldığını söylüyorsun. (bu konuda haklısın). bu başka bir konu yahu. anlasana.

ben de "hata yapıldı, yapacak bir şey yok. sonuca bak. takımda bek yok" diyorum.

jakobs'a 10 m verdik. 5 maç var 8 maç yok. olsun 10 m verdiğimiz için yerine bek almayalım. bu şekilde devam edelim o zaman. kritik maçlarda berkan oynasın sol bek.

jalerte 9+2 verdik. olmadı. geliştiremedik. olsun. oynamaya devam etsin. her maç onun kanadına atılan uzun toplardan gol yiyelim.

bu mudur yani?
yeni aldıracağı bekin de aynı olmayacağının garantisi yok diyorum. Hoca ilk geldiğinde kadro dışı bırakıp, arap ile dübür oynamayacak durumda diye mecburiyetten oynattığı Boey i arıyor. Hocaya bek konusunda güvenmiyorum.
İsmi geçenler üzerinden KWP o profil değil, isveçli o da gelişim gerektiren bir profil; yine bi ton para kullanmayacağı, sene sonu ıskartaya çıkacak birine verdirecek. Endişem bu; ha diyeceksin cebinden mi çıkıyor para salla.

yeni aldıracağı bekin de aynı olmayacağının garantisi yok diyorum. Hoca ilk geldiğinde kadro dışı bırakıp, arap ile dübür oynamayacak durumda diye mecburiyetten oynattığı Boey i arıyor. Hocaya bek konusunda güvenmiyorum.
İsmi geçenler üzerinden KWP o profil değil, isveçli o da gelişim gerektiren bir profil; yine bi ton para kullanmayacağı, sene sonu ıskartaya çıkacak birine verdirecek. Endişem bu; ha diyeceksin cebinden mi çıkıyor para salla.
abi o da ayrı bir konu.

bek ihtiyacımız var mı = var.

"hoca bekten anlıyor/anlamıyor" değil konumuz.

"gelen bek oyuncusu aynısı çıkar mı/çıkmaz mı" da değil?

bu takımın en çok neye ihtiyacı var?

beke.

onu diyorum.

abi o da ayrı bir konu.

bek ihtiyacımız var mı = var.

"hoca bekten anlıyor/anlamıyor" değil konumuz.

"gelen bek oyuncusu aynısı çıkar mı/çıkmaz mı" da değil?

bu takımın en çok neye ihtiyacı var?

beke.

onu diyorum.
ismi çıkan profiller aradağı profil değil diyorum bir de. yine ıskartaya çıkartacak

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt