Transfer Nöbeti #6 | 2024 Yaz Arşiv

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Senin görüsündür bu saygi duyuyorum

2 sezon üst üste rekorlar kirarak fenerin dört koldan kollandigi bir düzen de sampiyon olan bir hoca ve cesur bir futbol oynatiyor

Bu yüzden saygiyi hak ettigini düsünüyorum Okan hoca’nin

Senin yazdiklarinda bir saygisizlik yok bu arada böyle yazdim diye o tarz bir anlam cikarma ben genel anlamda saygiyi hak ettigini düsünüyorum
Zaten ortak paydamız Galatasaray ve onun başarılı olması için görev alan kişiler hakkında saygı çerçevesinde fikirlerimizi beyan edebilmek. Bunun için var bu forum ve en azından ben bunun için buradayım. Teşekkür ederim güzel sohbetin için. Daha başarılı daha güçlü bir Galatasaray için bu kirli yapıya karşı bu sezonda hocamızın arkasındayız

Buraya yazıyorum yakın çıkarsa alıntıla Wendel 20 milyon taksitle ödeme 3.5 maaş
doue 8 milyon bonservis taksitle 1.3 maaş
Doue konusu doğru ama Wendel işini 20 m euro vermemizin uzayda ihtimali yok en fazla teklif edeceğimiz para 12-13 m euro + bonus olur başka formül olur mu 45 saat içinde göreceğiz.

merak ettim gercekten bir ornekle aciklarmisin , ne gibi bir irkcilik gordun ?
Lukaku, Balotelli, Rafael Leao, bunlar 3 örnek daha neler neler yaşandı İtalya da renkdaş gerçekten bilmediğinden mi soruyorsun yoksa beni mi deniyorsan anlamadım pek? İtalya Avrupa’nın en irkci ülkesi olabilir Polonya ile birlikte

Lukaku, Balotelli, Rafael Leao, bunlar 3 örnek daha neler neler yaşandı İtalya da renkdaş gerçekten bilmediğinden mi soruyorsun yoksa beni mi deniyorsan anlamadım pek? İtalya Avrupa’nın en irkci ülkesi olabilir Polonya ile birlikte
yok yahu valla seni denedigimden degil ,merak ettigim icin sordum , yanlis anladiysan kusura bakma

İspanyolları da ekle oraya Kemal'im

Hiç değilse Mertens sahada değilken üçlü oynamayı ben de çok istiyorum, geçen seneden beri de ara ara dile getirdim ama Batshuayi de o maliyetle gelmişken ve Okan Hoca'nın bunu eskiden maç içinde bile çok çok nadir denemesinden de hareketle üçlü oynamayı bekleyenlerin biraz hayal gördüğünü düşünüyorum.

Okan Hoca da belli etti. Zaten eskiden beri zaman zaman 4-4-2 oynamayı sevdiğini biliyoruz. Başakşehir'de de ara ara yapmış falan hem kendisi hem yorumcular örnek veriyor o dönemden. Mertens'le rotasyona sokmaya Batshuayi'yi aldık biz kısacası. Icardi olmadığında tabi tek santrafor da oynar o ayrı ama Icardi oynayacaksa (ki gördük ayağı kopmadığı sürece oynayacak) ona ya Mertens eşlik edecek ya Batshuayi, ikisi birden oynamayacaksa hatta Ziyech falan...

Üçlü orta saha beklemeyin o yüzden. Yani orta saha ikili kalacak ve o yüzden bizim Torreira yanına gerçekten hem ayağı ve oyun zekası yeterince iyi, hem de canavar tempolu birini almamız lazım. Sadece üçlü oynamaya alışkın, ikilide bocalayacak biri de olmamalı üstelik. O yüzden havuz da çok dar.

Üçlü orta saha olmayınca da biri defansif biri ofansif iki orta saha beklemeyin. Zaten sürekli bir sağ bek bir orta saha alacağız, gerisi satış olursa diye söylüyorlar. Yani hem Wendel gelsin hem bir tane daha 6-8 numara karakterli biri gelsin falan, o iş yaş. Yabancı kontenjanı da başka bir engel zaten...

O üçlü işi anca İlkay bugün söylentisi çıktığı gibi Barcelona'da bir şekilde istenmeyen adam olur da bonservis ödemeden (veya çok az bonservisle) kucağımıza kelepir düşerse belki olur. Yabancı kontenjanı da yemediği için o da biraz. tabi önce başka orta saha almışsak olur. Yoksa İlkay önce gelirse başka orta saha almaz bizimkiler korkarım. İlkay 10 numara gibi oynayınca fiilen üçlü gibi olmuş olur o orta saha artık. Tabi Batshuayi o zaman da yukarıda anlattığım gibi biraz boşa düşer ama ligde içeride nispeten kolay maçlarda falan İlkay'ı sık sık arkadakilerden birini dinlendirmek için geriye çekerek de kullanabiliriz. Zor maçlarda olmamalı tabi.

Bu şartlarda Wendel hiç aklıma yatmıyor. Mertens veya Batshuayi oynarken Torreira yanına uygun partner değil kendisi. Sadece pres değil defansif aksiyon da lazım çünkü. Pres kırıldığında geriye koşulması, koştuktan sonra da etkili müdahe yapılması, yetmezse ikinci üçüncü hamleler yapılması veya pozisyonuna göre önde kalan adamın alanının kapatılması lazım. Torreira bunları inanılmaz yapıyor, yanındaki adamın da ona yakın yapması lazım ki biz Okan Hoca'nın ısrarla oynatmaya çalıştığı ikili orta sahayı oynayabilelim. Bir de üstüne ayağı düzgün olacak, oyun zekası iyi olacak, iyi ofansif oyun kuracak, saklanmadan top isteyecek, uzun pas, diagonal pas, kilit pas falan atacak, hatta mümkünse top taşıyacak falan... Yani bunların çoğunu elit düzeyde olmasa da düzenli aralıklarla ve makul yüzdeyle yapması lazım...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt