- 22 Kasım 2008
- 11.550
- 7.111
- 2.493
1) Yunus bence de eldekiler içinde en makul opsiyon ama Mertens'teki oyun zekası, pas kalitesi ve pres uzmanlığı kendisinde mevcut değil. Ayrıca formu düştü ve ciddi bir sakatlık geçirdi
2) Kutucu ikinci forvet gibi oynar oynamasına ama benim bahsettiğim şey Mertens'in oyun içinde yaptığı şeyleri yapabilen bir adam bulunması idi. Yoksa sahada onunla aynı yerde duracak adam tabii ki kadroda var. Kutucu Mertens'in yaptığı hiçbir şeyi yapamaz gibi görünüyor
3) Hoca orta sahayı üçlemeyeceğini daha kaç kez söyleyecek bilmiyorum. Sara'yı orada düşündüğünü sanmıyorum ki Sara orada oynadığı senaryoda bile Mertens'in yaptığı bazı şeyleri yapamayabilir. Son olarak 3-5-2'de Torreira - Sara - Lemina üçlüsü aşırı kabız olur
4) Morata zaten banko oynayacak. İleride oynatılmak için alındığı da aşikar. Ayrıca hoca Barış'ı santrfor oynatmak istemiyor gibi geliyor bana
Araplar oynattıkları topçuyu transfer dönemi kapattıktan sonra neden salsın. Mantıklı gelmedi
aynı şeye çıkıyor
Nelsson & Yusuf gidecek, Icardi için lisans çıkarılmayacak
3 kontenjan kalıyor -- stoper + lemina/alternatifi + bek gelince yer kalmıyor
fakat aslında Mertens'in rolünü üstlenecek adam yok gibi kadroda
ve düşününce Jelert-Sallai-Batshuayi üçlüsünden birinin yerine öyle bir adam koymak kadroya çok değer katar
ama bunun olmayacağı gerçeğiyle aniden yüzleşmek durumunda kaldım
sadece belki hakkaten hiç olmayacak bir fırsat çıkarsa Jelert lig içinde bir yere kiralanabilir ufak ihtimal
1. Yunus oranın da ilk yedeği olamayacaksa patlama yaptığı sezonda doğru dürüst oynamayan müzmin yedeğe mi dönüşecek? Çünkü oraya Mertens'le rotasyona girecek başkasını alırsak Yunus anca kanat bek rotasyonuna girerse girer. O da hiç ideal mevkisi değil.
2. Kutucu aslında en azından bu ligde forvet arkası gibi oynayacak özelliklere sahip ama büyük takım tecrübesi olmadığı için bu kadar çabuk o ağır sorumluluk verilmemeli. Ondan 2. alternatife yazdım.
3. Orta sahayı dörtlüde üçlemiyordu doğru, üçlüde de kolay kolay üçlemez o da muhtemelen doğru ama diyelim ki hem Mertens yok hem de yukarıda saydığım ilk 2 alternatif o an mümkün değil veya çok formsuzlar vs... Elde de Lemina duruyor atıyorum. O zaman atar herhalde Lemina'yı sahaya. 3. alternatif olarak tahminim bu yani... Kısır olur mu? Bence transferlere ve tabi bireysel performanslara bağlı. Arkalarında Torreira + 3 stoper güvencesi olan bir Sara-Lemina orta sahası o kadar da hafife alınacak bir hücum gücü olmaz bence formdalarsa. Biz Sara'nın hücumunu daha tam kapasite de görmedik bence, championship'te daha çok ceza sahasına girdiğini ve kafa golleri attığını söylüyorlar mesela. Enerjisini hücuma saklayabilecek olması da fark yaratacaktır. Lemina da bir Sara olmasa da etkili paslar atabilen ve daha önemlisi dar alanda bile dribling yapabilen birisi. Morata da uyum sağlarsa cidden çok uyumlu, birbirini tamamlayan iki santraforun da var. Hem dar alanda oynayıp bağlantı yapacak biri var ve öyle çok statik biri de değil, hem ayrıca sağa sola ve savunma arkasına koşacak atletik biri var, hem ikisi de kafa toplarında etkili. Bir de kanat bekte Barış gibi hem toplu hem topsuz hücuma etki eden, skor yapabilen biri var. Diğer kanat bekin de hücuma katılabilen, en azından bindirebilen ve iyi orta kesebilen biri olursa bence hiç de kısır olmayabilir. Üstelik bu takımın pres gücü de akıl almayacak seviyede olur.
4. Morata zaten oynayacak, onu yazarken forvet arkasına çekilebilir ve onun forvetteki yerinde Barış veya Kutucu oynayabilir demek istedim. Tabi kağıt üstünde kolay maçlarda olur bu. Forvete kayan Barış yerine de Jakobs ya da Sallai falan oynarsa defansif zaaf da olmaz gibime geldi. Tabi yine Morata'nın diriliği ve performansı önemli. Tabi bu 3 santraforumsu düzen pek ideal değil ve son çare.
Haa çok iyi bir 10 numara alternatifi alırsın, uzun vadelidir şudur budur elbette faydalı olabilir. Ancak bence elzem oğlu elzem değil. Mertens zaten oynuyor, oynayacak (inşallah üçlü sistem ve Morata'nın gelişi ona da yarar, toparlar) ve elde de alternatif çözümler bence var.