Transfer Nöbeti #6 | Ocak 2025 Arşiv

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
2021 de Euro 10,4 ₺ miş
Şuan 37 ₺.

Mevcut kura göre 2 olan şuan 7.4 milyon gibi düşünebiliriz.

Ama yine de ithalat ve ihracatın merkez bankası kuru baz alınarak yapıldığından da pek emin değilim
Olm futbol piyasasıyla TL kurunun ne alakası var

Sana euro bazlı konuşuyorum ben, ŞL gelirleri aynı, Avrupa'da bilet fiyatları aynı, yayın gelirleri aynı, burada futbolcu enflasyonu ya yeni bir pazardan çıkar ya da iyi oyuncu çıkmamasından.

Yükselen tek şey bireysel zenginler daha çok piyasaya girdi ve Araplar belli sayıda oyuncuyu aldı, dönemsel bir enflasyon var.

Ndayishimiye ısı haritası

Resim

Ben yunusu (gerekli dersi almadığı sürece) as yazmazdım.
Sanchez Nelsson Apo
jackson Lemina Torreira Bay
Sara
Osimhem Morata
sakatlık ve formsuzluk durumunun olmadığı, mental olarak da herkesin ideal olduğu senaryo için yazdım öyle.

orta sahata 3 driblingçi oyuncumuzun olması iyi olurdu bence. bir de yunus tabela'ya da yakın bir oyuncu. torr-sara-lemina biraz daha az yaratıcı bir 3'lü olur diye düşündüm.

bir de o oyuncu grubu 3'lü de oynar, yeri gelir jakson sağ, jakobs sol bek, torr-lemina çift ön libero, önde sara 4-2-3-1 de oynar.

bayağı alternatifli ve her sisteme uygun bir kadro oldu bence.

bu jackson denilen herif fiziksel olarak iyi olabilir ama tekniği kötü duruyor

Boey'in top tekniği mükemmeldi sadece son hareketleri kötüydü o da karar verme sorunu

Övüyorsunuz da hani belirteyim, hızlı adamda gittikçe karar verme düşer zaten, Trippier gelse nokta paslarıyla coşturur mesela, trade off da tam bu noktada devreye giriyor.

ndayishismiyede olur leminada olur
ben ikisinede okeyim

Yabancı genç oyuncu alınacaksa minimum 3 sezon düzenli oynamış olmalı bizde yabancı genç oyuncu gelişmez Boey gibi mucizeler hariç. Yaşlı oyuncu alınacaksa en fazla 2 yıllık sözleşmeyle top class seviyeyi görmüş, sakatlık eğilimi olmayan, ekstra idmanlarla kendini hazır tutan (Gomis, Mertens gibi) oyuncular gelmeli. Scouting ve oyuncu geliştirme işi tamamen yerli oyuncular üzerine yapılmalı. Ülke karış karış taranıp düşük maliyetlerle en iyi gençler bulunmalı. Gerekirse üste para verip her maçta oynatmaları koşuluyla kiraya verilmeli. Bunun dışında 23-30 yaş arası performansının zirvesine çıkan oyunculara yönelmeliyiz. Bize sağlam ve hazır gelenler bile geriliyor başka çaremiz yok. Performansının zirvesinde aldığımız oyunculardan 2-3 yıl katkı alıp gerilemeye başladığında elden çıkarmalıyız. Bunlar devam ederken ligde sürekli şampiyon olup Avrupa'da katılımcı ve yarışmacı olmalıyız. Gelirler arttıkça ve başarılar geldikçe genç oyuncular geliştiren ve hazır gelen oyuncuları geriletmeyen bir düzene geçebiliriz. Avrupa'da düzenli başarı ancak böyle gelir.

Cacua'yi dun ciplak gozle yani gozluksuz izledim zayif Monza karsisinda. Cok buyuk bir hucum katkisi olmadi. Super saglam bi herif de degil. Ama 10 milyon Jelert'e verecegime 8 milyonu buna veririm daha iyi. Macin son on dakikasinda hocasi bunu ileri atti kontra icin. Orada da cok teknik biri olmadigi icin pek bi sey yapamadi. Yani yine bosa sacilmis milyonlar olacak ama piyasada satilik tek herif buysa yapacak bir sey yok.

bu jackson denilen herif fiziksel olarak iyi olabilir ama tekniği kötü duruyor

Boey'in top tekniği mükemmeldi sadece son hareketleri kötüydü o da karar verme sorunu

Övüyorsunuz da hani belirteyim, hızlı adamda gittikçe karar verme düşer zaten, Trippier gelse nokta paslarıyla coşturur mesela, trade off da tam bu noktada devreye giriyor.
Biz ne oynicaz anlayan varmı?
Morata aldık 3 lü oynayacaksak bekte arıyosak yunus yada barıştan formayı almalı. Bunun olmayacağını biliyoruz zaten. Yoksa anlamsız geliyo. Stoper almak lazım. Bek arıyoruz. Ben ne plan yapılıyor anlamadım bence tamamen plansızlık var yine Gardi ye dua etmek lazım Morata gibi adamı getirdi

Orada oyuncuyu biz almayacaktık Eyüp ya da bir menajerlik firması alacaktı, Murat Özkaya idi sponsor olan. Resmi olarak o bedeli veremiyordun ya da fahiş fiyata satacaktık Erencan'ı.

Hatta sonrasında Boupendza için denendi o sponsorluk bedeli.

İrfancan'ı Eyüp alıp biz oradan mı kiralayacaktık yada Eyüp'e yüksek bedelle altyapı oyuncusu satışı gösterip İrfan'ı biz mi alacaktık ? Böyleyse mantıklı gelmedi.

Olm futbol piyasasıyla TL kurunun ne alakası var

Sana euro bazlı konuşuyorum ben, ŞL gelirleri aynı, Avrupa'da bilet fiyatları aynı, yayın gelirleri aynı, burada futbolcu enflasyonu ya yeni bir pazardan çıkar ya da iyi oyuncu çıkmamasından.

Yükselen tek şey bireysel zenginler daha çok piyasaya girdi ve Araplar belli sayıda oyuncuyu aldı, dönemsel bir enflasyon var.

Futbol piyasasını bilet fiyatları ve şl gelirlerinden daha çok sponsorlar belirlemiyor mu Baba?

Bilet ve şl geliriyle çark mı döner? Çoğu takım moratoryum semalarında dolaşıyor.

Orta sahaya da 21 yaşında Maestro var. Alınsa kimse neden alındı demez. İlerde iyi bir takımda görünce herkes anlayacak. Çocukta defans pas top taşıma mücadele hız herşey var

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt