Transfer Nöbeti #6 | Ocak 2025 Arşiv

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Zorunlu opsiyon yoksa geri yollarlar. Nelson pek özelliği olmayan vasat 1 oyuncu.

Hangi sistemde oynayacagimizdan çok, yeni gelecek oyuncuların takıma faydası onemli.
Ligin ilk yarısında Jelert, Nelsson, Yusuf ve Kerem Demirbay'in katkisi sifirdi. Bu oyuncuların yerine alacagimiz oyuncular biraz faydalı olursa hangi sistemde oynarsak oynayalım daha iyi oynariz.
Icardi'nin yerine Morata, Yusuf'un yerinede Kutucu geldi. Simdi sıra Jelert, Nelsson ve Kerem Demirbay yerine gelecek oyuncularda.

Stoper aldık almasına da kimi aldık yaw. Alexsandro falan imkansız abi Lille için sezon capcanlı banko oyuncularını şu noktada salmazlar ha bence hiçbir noktada salmazlardı zaten. Danso gitti, Disasi gidiyor açıkta kalsa bile kiralık kontenjanı dolacaktır Chelsea'nin. Pavloviç gelmem diyor Milan da oynatıyor zaten

Ortada bir fırsat falan görünmüyor. Diğer adı çıkan isimlerin çoğu (Bijol, Leite, Boyomo vs.) takımlarında oynayan isimler, bunları transferin son günü almak için ederinin iki mislini vermen gerekir. Ne olacak bu işin sonu
Laporte denmiş bir ara burada

Bu sezonunun kalanının kadro planlaması adına, Morata+Kutucu üstüne minimum olması gereken:

- Bir tane çift yönlü, tempolu (ama defansif zaafı olmayan) çok net bir kanat bek (sağa da olur, sola da olur, iki kanatta birden oynayabileninden olursa müthiş olur)
- Lemina (alternatifi de yok gibi bir şey, çok mevkide oynayabilmesi, çabuk adapte olması, peşinen aidiyeti olması, mücadeleci isyan eden bir oyuncu olması vs bu transfer döneminde bulunmaz hint kumaşı yapıyor adamı)

Bu ikisi gelirse ben en azından en taban beklentiden fit olurum. Tabi Nelsson'u satmamış olmak kaydıyla bu. Tabi stoper alamamış olmak azıcık düşündürücü olur ama yine de makul stoper rotasyonumuz var ve Lemina da zorda kalınca oynayabilir. Apo-Sanchez-Kaan-Nelsson-Lemina-Metehan. Yani minimum olarak yeterli.

Üstüne bir de Nelsson doğru rakama satılır ve uzun vadede faydalı olacak baba bir stoper gelirse o zaman olması gereken olur. Nelsson satılmadan Emin Bayram kiralık falan gelirse o da makul olur...

Tek sıkıntı bu gelecek 3 transferden birini Avrupa'ya yazamamak olur. (biri Emin Bayram değilse)

Başka da transfere de ihtiyaç yok bunlardan sonra. Ha gelecek için başka adamlar alırsın onlar başka. Kaleci olur, 10 numara alternatifi olur ancak yukarıda saydıklarım yapılırsa BU SEZON İÇİN başka transfere acil ihtiyaç yok, elzem değil yani...

Nelsson gitti galiba. An itibariyle stoper de en üstteki olmazsa olmaz minimum bölümüne eklendi...

Sadece ahmetcani almayalim da,berkani stoper oynatir bu okan

Ulan bunlar Jelert Batshuayi Sallai hepsini tutacaklar de mi takımda

O zaman Mertens alternatifi gelmiyor demek

:mad::mad::mad::mad::mad::mad:
O 3ünün mertens alternatifiyle ne alakası war

Bence Kutucu ve özellikle Morata'yı aldıktan sonra Mertens alternatifi alma ihtimali kalmadı

Zorunlu opsiyon yoksa geri yollarlar. Nelson pek özelliği olmayan vasat 1 oyuncu.
Roma gibi hücum oynayan bir takım yerine Udinese vari kapanan bir takıma gitse daha iyi olurdu. Daha çok savunma yapan ceza sahası savunmacısı olarak daha çok parlardı.

siz bu yönetimin basiretsizliğini tam olarak anlamadınız sanırım

bunlar nelssonu satıp metehanla stoper rotasyonunu çözeceğini düşünüyodur şuan

maks 1 tane daha sallai tarzı kıytırık yapmış olmak için yapacakları bir hamle olur,, onu da 6 şubattan sonrasına bırakırlar

Üçlüye dönersek Mertens'in alternatifleri:

1. Yunus (bir adet kanat bek de gelirse oynayabileceği başka yer kalmıyor)
2. Kutucu (henüz orada oynaması ideal değil ama 2. alternatif de olur)
3. Lemina gelirse 3. orta saha olarak oynar ve Sara-Lemina çift 8 olur. (Herhalde artık mecburiyetten de olsa yapar hoca)
4. Morata oraya çekilir, Kutucu veya Barış forvet olarak oynar. (Kanat bekte Barış yerine Sallai veya Jakobs falan oynar)
1) Yunus bence de eldekiler içinde en makul opsiyon ama Mertens'teki oyun zekası, pas kalitesi ve pres uzmanlığı kendisinde mevcut değil. Ayrıca formu düştü ve ciddi bir sakatlık geçirdi
2) Kutucu ikinci forvet gibi oynar oynamasına ama benim bahsettiğim şey Mertens'in oyun içinde yaptığı şeyleri yapabilen bir adam bulunması idi. Yoksa sahada onunla aynı yerde duracak adam tabii ki kadroda var. Kutucu Mertens'in yaptığı hiçbir şeyi yapamaz gibi görünüyor
3) Hoca orta sahayı üçlemeyeceğini daha kaç kez söyleyecek bilmiyorum. Sara'yı orada düşündüğünü sanmıyorum ki Sara orada oynadığı senaryoda bile Mertens'in yaptığı bazı şeyleri yapamayabilir. Son olarak 3-5-2'de Torreira - Sara - Lemina üçlüsü aşırı kabız olur
4) Morata zaten banko oynayacak. İleride oynatılmak için alındığı da aşikar. Ayrıca hoca Barış'ı santrfor oynatmak istemiyor gibi geliyor bana
Laporte denmiş bir ara burada
Araplar oynattıkları topçuyu transfer dönemi kapattıktan sonra neden salsın. Mantıklı gelmedi
O 3ünün mertens alternatifiyle ne alakası war

Bence Kutucu ve özellikle Morata'yı aldıktan sonra Mertens alternatifi alma ihtimali kalmadı
aynı şeye çıkıyor
Nelsson & Yusuf gidecek, Icardi için lisans çıkarılmayacak
3 kontenjan kalıyor -- stoper + lemina/alternatifi + bek gelince yer kalmıyor
fakat aslında Mertens'in rolünü üstlenecek adam yok gibi kadroda
ve düşününce Jelert-Sallai-Batshuayi üçlüsünden birinin yerine öyle bir adam koymak kadroya çok değer katar
ama bunun olmayacağı gerçeğiyle aniden yüzleşmek durumunda kaldım
sadece belki hakkaten hiç olmayacak bir fırsat çıkarsa Jelert lig içinde bir yere kiralanabilir ufak ihtimal

IMG_2608.webp

Yönetimin transferde bitiriciliği

1) Yunus bence de eldekiler içinde en makul opsiyon ama Mertens'teki oyun zekası, pas kalitesi ve pres uzmanlığı kendisinde mevcut değil. Ayrıca formu düştü ve ciddi bir sakatlık geçirdi
2) Kutucu ikinci forvet gibi oynar oynamasına ama benim bahsettiğim şey Mertens'in oyun içinde yaptığı şeyleri yapabilen bir adam bulunması idi. Yoksa sahada onunla aynı yerde duracak adam tabii ki kadroda var. Kutucu Mertens'in yaptığı hiçbir şeyi yapamaz gibi görünüyor
3) Hoca orta sahayı üçlemeyeceğini daha kaç kez söyleyecek bilmiyorum. Sara'yı orada düşündüğünü sanmıyorum ki Sara orada oynadığı senaryoda bile Mertens'in yaptığı bazı şeyleri yapamayabilir. Son olarak 3-5-2'de Torreira - Sara - Lemina üçlüsü aşırı kabız olur
4) Morata zaten banko oynayacak. İleride oynatılmak için alındığı da aşikar. Ayrıca hoca Barış'ı santrfor oynatmak istemiyor gibi geliyor bana

Araplar oynattıkları topçuyu transfer dönemi kapattıktan sonra neden salsın. Mantıklı gelmedi

aynı şeye çıkıyor
Nelsson & Yusuf gidecek, Icardi için lisans çıkarılmayacak
3 kontenjan kalıyor -- stoper + lemina/alternatifi + bek gelince yer kalmıyor
fakat aslında Mertens'in rolünü üstlenecek adam yok gibi kadroda
ve düşününce Jelert-Sallai-Batshuayi üçlüsünden birinin yerine öyle bir adam koymak kadroya çok değer katar
ama bunun olmayacağı gerçeğiyle aniden yüzleşmek durumunda kaldım
sadece belki hakkaten hiç olmayacak bir fırsat çıkarsa Jelert lig içinde bir yere kiralanabilir ufak ihtimal
Bu chelsea nin kiralik kotasi varmi hala ve nkunku gitmedi değilmi bir yere öyle bir sey gerceklesse de morata osimhen arkalarında nkunku izlesek süper olurdu

Lemina ya da daha kötü bir orta saha
KWP/Çaçua/Trippier/Ebimbe dörtlüsünden biri
Ederinin iki katına alınmış bir stoper

ile dönemi kapatacaz anlaşıldı

tüm anewlizlerim buna işaret ediyor

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt