Transfer Nöbeti #7 | Ocak 2025 Arşiv

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
*3lü-*4lü *olayına *ne *diyosun moratayı alıp 3lüde kesin karar kılmakla hem diziliş hem kadro mühendisliği olarak yanlış yaptık bence

Os leminayı da stopere çekecek orda da yanlış yapıldı,os oynatsa toru kesemeyeceği için yine yanlış yapıldı

Sağbeke birini alacaklar bu durumda barış sola geçecek,mertensi kesmeyeceği için yunusa yer yok,mertensi kesmese fizik yetmiyo adamın,yunus oynasa yeteri kadar besleyemez osi moratayı

Her yanlış başka bir yanlışı doğurdu
* .

bir kac dakikadir sevgili @Ali Bektaş 'in ciddi veya gayri ciddi ekledigi 11e baslik icerisinde denk gelmemle birlikte, lemina olasi gelisi uzerinden akabine arsivim den formasyon varyasyon vb konularina goz gezdirmeye basladim .

henuz dosyalari tam okumadim . arada ustte yazmis oldugun mesaja denk geldim - ve bence ilginc noktalara deginmis oldugunu belirtmek isterim .

bu konuyu nacizane olarak ; 3,4 lu kurulumlar dolayli sistem, taktik kurgular ve buna dair eldeki ve veya gelmesi gereken yeniler ile nasil bir sentez ortaya cikmali bu sistemleri oynamak adina - kanimca hep beraber ayri baslikta tartismaya dokmek gerekir diye dusunuyorum .

sahsen, konuya dair sezon basi kamp donemi net mesajlar yazmis idim. ozellikle *3lu ozelinde .

saygi ve selamlar .

Leminanın üst taraf baya kaslanmış bu kadar değildi sanki, mhyye bi sarılsa

Gene hepsi ayni anda lemina yarin istanbulda diye haber giriyor. Insallah patlamazlar

Eksik bölgenin kalmadığı hiç transfer dönemi yaşamadık.. İmtihan gibi bir şey herhalde.

Angelino'nun bizde iyi olmamasını sadece dörtlü üzerinden okursak yanılırız. Biz çok koş koşlu bir oyun oynuyoruz. Beklerimizi iki türlü de gönderiyoruz ileriye ve sürekli ileri geri çalışmasını bekliyoruz. Okan hoca bundan vazgeçecek gibi durmuyor. Atıyorum bek alayım ama işte ileri çok çıkmasın, merkeze yaklaşsın, orta saha gibi oynasın falan demiyor... Üçlüde herhalde hiç demez...

Yani kısacası üçlü de oynasak, dörtlü de oynasak bu böyle. Bekler daha oyun kurarken nerdeyse kanat forvet gibi çıkacak, sonra geri koşacak, sonra tekrar ileri koşacak... Elbette dörtlüde bunu yapınca defansif riskleri ve zaafiyetleri artıyor, o doğru ama üçlü oynuyorsun diye kanat bekleri ileri geri çalışmayacak, geri dönmeyecek diye bir şey yok bizim oyunda...

Burada varmak istediğim Trippier de Angelino'ya yakın ve üstüne yaşlı bir profil olarak üçlüde de gelse aynı zorlukları yaşayabilir. Angelino da gelirken 10 tane 20 tane asist yapar diyorduk, her maç ortalar Icardi kafayla yazar diyorduk ama kıyısından bile geçmedi. Çünkü bu tarz oyunda bu adamlar hücum verimliliklerini de kaybedebiliyor. O haldır huldur gitgelde nabızları aşırı yükseldiğinde ortaları da isabetsizleşiyor. Birebirde adamı ekarte edip orta yapacak güçleri bile kalmıyor olabilir yani...

Yani Trippier üçlü bile oynasak doğru profil olmayabilir. Üstelik diğer kanat bekimiz Barış olacak. Bir kanadımız gitti mi dönemeyen yaşlı bir oyuncu olursa Barış'a da daha çok yük biner. Bu sefer kanat bek oynarken de adeta kanat forvet gibi hücumu desteklesin, ekstra oyuncu olarak içeri sızsın, goller atsın falan diye bekleyeceğimiz Barış'ın da verimi düşebilir.

stoper alıp kadroya yazsınlar ve sonra da genç 10 numara kovalasinlar fırsat filan neyse

Empoli’deki herif nasil bilmiyorum ama stopere genc, hizli ve topla cikabilen biri alinmali.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt