Transfer Nöbeti #7 | Ocak 2025 Arşiv

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Son paragrafta yazdığın çoğu şeye katılıyorum zaten. Benim yazdığım şeylerden yönetimi aklamaya çalıştığım hissi falan oluştu sende galiba. Öyle bir durum yok. Batırdılar her zamanki gibi toparlamaya çalışıyorlar işte. Bugün ne yapılırsa iyi oluru yazmaya çalıştım. İsmi geçenlerin arasında dağlar kadar fark yok. Sanki masada Van Dijk ve Samet Akaydın var ve biz Samet'i tercih ediyoruz gibi konuşuyor bir çok üye. Hepsi belli bir seviyede işte.

Van Dijk vs Samet yok belki ama...

Nasıl anlatayım... Yasin Özcan vs Rayyan Baniya gibi bir durum var... Mesela...

Cuesta hakkında yapılan yorumlar Sara transferine verilen tepkiler gibi.

umarim sonu da sara gibi olur

Bize yarayan ozellikleri olan bi oyuncu gibi duruyor. Cabukluk ve güç bunlardan ikisi. Devamını gelirse hep beraber goruruz.

Yaz transfer donemini osimhen kismetiyle kurtardilar Bu sefer oda yok yazin bu yoneticilerin hepsi acilen kovulmali

Anadolu kluplerinin alacagi adamlara gidip red yiyorlar umarim dogru durust bir mertens ikamesi bulurlar gerisi kim gelirse gelsin umrumda degil

Cuesta hakkında yapılan yorumlar Sara transferine verilen tepkiler gibi.

umarim sonu da sara gibi olur

Bize yarayan ozellikleri olan bi oyuncu gibi duruyor. Cabukluk ve güç bunlardan ikisi. Devamını gelirse hep beraber goruruz.
aynı taraftayız

3 haftaya El nesri - cuesta

1738798152719.webp

©(@Murat Durmaz)

cuesta gelınce ben

Cuesta ilk 11 çıkarsa Fener maçında onun kontrol ettiği alana atılan ve rakip santraforun sırtında Cuesta varken rahatça aldığı orta mesafeli uzun toplardan sonra geliştirecekleri ataklardan en az bir pozisyon, sağ kanattan solak bir hücumcunun arka direğe keseceği orta sonucu Cuesta'nın rahat vurduracağı bir kafa sonucu en az bir pozisyon, bir de duran topta adamını kaçırdığı için vurdurduğu kafa olursa en az üç pozisyon vereceğimizi, bunlar sonucu da en az 2 gol falan yedireceğini şimdiden yazıyorum...

Cuesta yetersiz kalır da Kaan ilk 11 çıkarsa o da 1 tane penaltı falan yaptırır zaten...

Su jacobsa robben gibi care bulmak lazim. Adam bayerne geldikten sonra sakatlik sorununu atlatti. Bizim yener doktorda bi care bulmali buna.

Cuesta ilk 11 çıkarsa Fener maçında onun kontrol ettiği alana atılan ve rakip santraforun sırtında Cuesta varken rahatça aldığı orta mesafeli uzun toplardan sonra geliştirecekleri ataklardan en az bir pozisyon, sağ kanattan solak bir hücumcunun arka direğe keseceği orta sonucu Cuesta'nın rahat vurduracağı bir kafa sonucu en az bir pozisyon, bir de duran topta adamını kaçırdığı için vurdurduğu kafa olursa en az üç pozisyon vereceğimizi, bunlar sonucu da en az 2 gol falan yedireceğini şimdiden yazıyorum...

Cuesta yetersiz kalır da Kaan ilk 11 çıkarsa o da 1 tane penaltı falan yaptırır zaten...
cuesta 3cm kısa diye kafa golü yemeyiz

iyi sıcrıyor

Bu kadar taktığına göre Eyüp'lü Luccas Claro Osimhen'e kafa topu vermediğinde neler düşünmüştün merak ettim şimdi.

Tabi ki öyle.

Gerçi Prag zaten 2 stoper almış, ikisi de sezon boyu Çek liginde banko oynamış genç stoperler. Elinde bolca stoper var yani. CL'den de elenmiş, sadece ligde ve kupada devam ediyor. Ligde de kopmuş gibi bir şey. Yani biraz kesenin ağzını açarsan satar aslında Vitik'i. Böyle örnekler de olabiliyor.

Ancak benim o mesajım Cuesta transferini oyuncuyu çok iyi izlememiş taraftarlar olarak isyan etmenin yanlış olduğuna dair başlayan tartışma için yazılmıştı. Her transfere isyan eden biri değilim. İlle süper kariyerli isimler aramıyorum, ille wonderkid olsun, çok pahalı olsun falan derdinde de değilim. Nadir isyan ederim. Oyuncuya dair olumsuz doneler bulamazsam, bakalım derim, nötr kalırım en azından. Ama Cuesta cidden çok sakat, çok saçma, çok büyük riskli ve sezonu riske edecek derecede yanlış transfer gibi duruyor bence. Onun nedenlerini anlatmaya çalışıyordum orada...
Prag'in kadrosunda stoper fazlaligi varsa Vitik'i satabilir, Vitik çok iyi bir stoperde olabilir ama bu bizim yönetimin iş bilmez ve beceriksiz olduğu gercegini hiç değiştirmez. Zaten Vitik yerine Cuesta'ya gittilerse tahminen Prag'dan ret cevabida almış olabilirler.

Hedefleri olan büyük bir kulübün transferdeki tek stratejisi fırsat transferi kovalamak olamaz. Büyük kulüp ihtiyacı olduğu bölgelerin transferini zamanında yapar. Stoper lazımken yoneticisi cikip fırsat transferi icin son günleri bekleyeceğiz diye açıklama yapmaz. Transferin son günlerinde iyi bir oyuncuyu (Osimhen gibi) alma firsati dogarsada bunu degerlendirir.

farazi ornek aramaya gerek yok. bu eleman kagıt uzerinde nelsson'dan iyi mi?

Değil AMA tamamen hepsini sallıyorum hadi Nelsson yedek kalmak istemiyordu, hadi takımla bağı zayıflamıştı, hadi konsantrasyon kaybetmişti, hadi bu seneki oyun tarzımıza hepten adapte olamıyordu, hadi hocayla kavga etmişti ve değerli de olsa oynatmadığın bir stoperini "bari oynasın da değeri düşmesin" diye İtalya ligine göndermek istedin...

İstenmeyen durumlar böyle şeyler varsa, belki daha iyi idare edilebilirdi, belki idari başarısızlıklar oldu bu konuda ama olabilir, bunlar futbolda var... Yani Nelsson iyi bir stoper olsa da faydalanamayacağına kanaat getirdin, ille Nelsson'dan çok çok iyisini alamayabilirsin, onu da anlıyorum. O yüzden hadi Nelsson'la kıyaslamayayım diyorum... Mesela Vitik de Nelsson'dan iyi mi tartışılır. O genç wonderkid Empolili Gürcü de şu an iyi değildir muhtemelen Nelsson'dan, Skriniar bile tartışılır bence... Yani 3 maç ısrar etsen belki Nelsson hepsinden iyi oynar bilemiyorum...

Ama Nelsson bir kere gittiyse, ondan bağımsız sen oyun tarzına bakacaksın, hedeflerine bakacaksın, zaaflarına bakacaksın, neye ihtiyacın var ona bakacaksın, ona göre bir karar vereceksin. Cuesta "ben GS'nin bu kadrosunda, bu sisteminde güvenilir bir ilk 11 stoperi olabilirim" dedirtecek hiçbir doneye sahip değil hemen hemen.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt