Transfer Nöbeti #7 | Ocak 2026 Arşiv

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Morten Frendrup, doğru değildir de çıkan isimler arasında en net olan orta sahalardan biri. Bana Linderoth'u hatırlattı.

B listesi zaten alt yapı oluyor yanlış dediğin o yüzden. 21 yaş ve önce 3 sezon sende geçirmesi lazım. Alırsan sezonu sende tamamlatınca bu sezon tam sezon sayılıyor ve diğer 2 sezon sonra homegrown alt yapı kontenjanında yazabileceksin Avrupa'ya.

Yanlış değil.

A listesindeki altyapı kontenjanları ile B listesi farklı şeyler...

A listesindeki HG kontenjanına girebilmesi için oyuncunun 21 yaşına kadar aralıklı veya aralıksız toplam 3 tam sezon geçirmiş olması lazım. Tabi eğer bu şartları sağlıyorsa A listesinde yaş sınırı yok.

B listesine yazılabilmesi için ise 2 yıl aralıksız veya maks 1 yıl olmak üzere AYNI ÜLKEDE tek bir kiralık dönemi olması kaydıyla toplam 3 yıl geçirmiş olması lazım. Tabi B listesine yazmak için yaş sınırı da var, yani oyuncunun hala u21 sayılıyor olması lazım. u21 olmaktan çıktığı anda ana karnından beri takımda olsa artık B listesine asla yazamazsın...

UEFA CL regülasyonlarının ilgili bölümünde öyle sezon ortasında transfer olsa bile o sezon full sayılır anlamına gelen bir ifade yok. Zaten B listesi için olan maddede sezon da demiyor 2 YIL tamamlaması lazım takımda diyor (ya da işte arada maks 1 yıl kiralık verilerek 3 yıl tamamlaması). A listesi için sezon lafı geçiyor ama orada da ortasında geldiği sezonun full sayılacağına dair bir ifade yok. Aksine "three entire seasons" lafı geçiyor. Yani tam sezon istiyor...

IMG_20260203_180500.webp

Ferhat tutulmasi olmus resmen

Hem Nhaga hem de Armando video ve stats olarak mevkilerinde gayet iyi görünüyorlar. Hiçbirimiz maçlarını izlemedik tabiki ama skills videoları hatim edildi.

Skills videosundan futbolcu anlaşılmaz diyen güruha da hiçbir zaman katılmadım, katılmayacağım. Kimin izlediğine, neye baktığına göre bu durum çok değişir.

Skills videosunda gol, asist ve çalımlar yanıltabilir. Ama eğer oyuncunun top kontrolü, çevre kontrolü, pasları ve oyun görüşü odaklı izlerseniz genellikle yanıltmaz. Çünkü bir oyuncu tesadüfen iyi gol ve asistlere imza atabilir ama bu saydığım özellikler temelde ya var ya da yoktur.

Ben bugüne kadar izlediğim skills videolarında beğendiğim oyuncuların yetenekleri konusunda çok az yanıldım. Takıma uyum sağlayıp sağlayamaması veya karakteri gibi konular ise tabiki kapsam dışı kalıyor.

Bu foruma üye olmadan önce transfer haberlerini takip etmek için misafir olarak geziniyordum. Olmasını istediği şeyi, gerçekte olanın yerine koyan 1 numaralı kişi olduğunu gördüm. Fabian Ruiz gibi adamı planı programı olmayan adamlar son dakika getirecek. Bunun bahsi olsa 1'e 10.000 falan vermesi lazım
Böyle yorumlar gormek için yazıyorum zaten.totem oldu bu da.

Tuttuğun takımın Galatasaray olduğunu unutma da şoka da girme osimhendeki gibi

Umarim bitik ilkay ve dombili kaan yuzunden Nhaga'nin sureleri az olmaz ..Su cocugu en azindan son 20-30 dk izlemek isterim
Aslında tam olarak mesele bu. 25-30 mil.€ konuştuğumuz Oulai ilk forma bulmaya başladığında Bouchouari sakattı Muci daha yeni transfer edilmişti. İlk başlarda ışık veriyordu ama çok özgüvensizdi, biraz da orta saha yokluğundan sürekli oynayarak daha 6 ay içinde adından söz ettirir oldu. Nhaga 'da aslında benzer şekilde daha 18 yaşında üzerine gitmesi gereken geliştirmesi gereken bir çok özelliği var zaten geçen senenin sonunda 2-3 maçta forma şansı bulmuş bu sezon ilk yarısında düzenli forma giymeye başladı

Önemli olan onu bir şekilde lig maçlarında sonradan oyuna alarak, kupa maçlarında forma şansı vererek hatta orta sahada eksik olduğumuz maçlarda güvenip sahaya atarak ihtiyacı olan tecrübeyi edinmesini sağlamamız gerekiyor

Armandoyu hemen pttye falan kiralayabiliyor muyuz pendik erok vs

Bu arada CL listesi icin

Ahmed kutucu, yusuf, berkan cikacak

Lang, asprilla ve nhaga mi gelecek?

Yerli yabanci altyapi bilmemne durumlarini tutturuyor muyuz?

Kutucu, Yusuf, Berkan zaten sadece A listesinde HG olmayan 17 kontenjana yazabileceğimiz isimler... Eğer bu üçünü çıkarıyorsak herhangi 3 oyuncu yazabiliriz.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt