GSCimbom
Transfer Nöbeti #8 2022 Yaz Arşiv
Mehmet Mehmetoglu

Transfer Nöbeti #8 2022 Yaz Arşiv Sayfa 48

Mehmet Mehmetoglu ·

Cevap
10K
Okunma
549,4K
Sayfa
48/501
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
1657714142872.webp

Ahı var

Hocam bakış açın belki değişir diye söylüyorum çok iddialı değilim bu görüşümde fakat Türkiye gibi bir yerde hiçbir büyük kulup batmaz yıllarca kendi aralarında ekonomik dengeyi döndürüyorlar bari biz taraftarlar muhasebecilik oynamadan futbolun eğlence ve kalite kısmı ile ilgilenelim.kuluplerin borçları milyarlarca dolar sene sonu 50 milyon euro zarar etmezsen de yaklaşık 100 sene borçsuz olursun ki buna da inanmıyorum bu kapital düzende.Bence siz de duygusal bakış açısını keyif kısmına ayırın.

Açıkcası 15 milyona Marcao'nun satılmasını hatta 50 milyona bile satılmasını bir taraftar olarak istemem temel nedeni de Marcao gibi oyuncuyu kendi formamla izleyip keyif almak isterim 50 milyona da satsalar bu para kapital düzende 5 dk da eksiye düşer.Taraftara da sadece hayıflanmak kalır.
Batmak ayrı, borcun arşa çıkması ayrı. Gelirin giderinden az olduğu her anda acısını ileride çekersin.

En önemlisi yarın hükümet değişince futbol kulüplerine desteğin de biteceğini düşünüyorum, ya ciddi yaptırımlar gelecek ya da satılacak.

Ek olarak çok para harcayan şampiyon olur diye bir garanti de yok.

Renktaş Evander bu kadar iyi olsa sana bırakmazlar yav. Oyuncu gelmiş 24 yaşına bir biz mi potansiyelinin farkına vardık bir de hücum oyuncusu bu. Senin dediğin Brezilya liginden 24-26 yaşında 5m oyuncu alıp bu oyuncu çok iyi çıkacak demeye benzer. Bu gibi liglerden belli bir yaşını geçmiş oyuncuya yüksek bonservis verilmez. Kaç takım patladı böyle.

Madem Pedro'nun maliyeti yüksek o zaman gideceksin Nwakeme, Visca gibi bizim lige geldiği zamanki ucuzlukta adam bulacaksın, hiç değilse adamlar ucuz patlarsa zararın az olur. Pedro gibi direk katkı verecek adam yerine sırf 24 yaşında diye danimarka liginden kaç senedir çıkmayan adama 8-10m bayılmak salaklıktır geçen seneden akıllanılmadı mı?
Evander gerçekten de iyi bir futbolcu. Transfer yapamamasının sebebi kulübünün bonservis beklentisinin yüksek olması. Talipleri olmayan birisi değil zaten. Onyeka, Cajuste satışlarında olduğu gibi yüksek bir bonservis bekliyorlarmış. Ben maliyetini bilmiyordum bizimle haberleri çıktığında bu sezon, o paraları da biz veremeyiz zaten şu an. Yoksa Evander kaliteli bir isim

üstat sana sonuna kadar hak veriyorum. ben trik 2.6m verelim demiyorum. aradaki fark 1.6m ise bir şekilde halledilebilirdi fenere kaptırmak yerine. ben o taraftayım. 1.6m de az para değil tabi ama ben daha öncede yazmıştım burada hayattaki tek şımarıklığım Gs. işin muhasebe tarafından biraz şov tarafına odaklıyım bu yuzden.
Yav fener de ayrı bir vaka bu zamana kadar pedro'yu farkedememişler mi. Valencialar geldi, aldılar da aldılar. 3 senede 100 oyuncu almış herifler 0 başarı. Net zarar 200 milyon euro civarı. Gidip coin falan satıp borsa manipülasyonu araya sponsor bulma kendi cebinden 100 milyon euro hibe ile dönüyorlar.

Bak hep diyorum. Keşek her sene 10 milyon euroluk oyuncu satıp bir şekilde kulübe 20 senede 200 milyon euro koyabilseydik bugün borç falan olmazdı sadece bozuk para biriktirir gibi para biriktirip sene sonunda hep başa baş çıkacaktık.
Zamanında ş.liginde 2.tur yerine uefa'da ilerlemeyi sırf bu yüzden istemiştim kimsenin sallamadığı zaman lar alınacak bir kupa ile belki reklam ve iletişim olarak kullanıp oyuncuları da nakite çevirirdik.
Riva da elimizde kalırdı şuan borcumuz da olmazdı. En kötü gider bankadan trink 20 milyon euro kredi çekerdin istediğin 4 oyuncuyu gider alırdın.

Bu sene transfer yapamıyorsan, elindeki oyuncuyu beklentinin 10 milyon altına satıyorsan bunun en büyük sebebi nolcak ya diye angutun birini hoca diye getirip şubatta oyuncuların yarısının psikolojik tedavi almasına sebep olan burak ve ekibi. Gedson yoksa bir tık altını kiralık katabilirdin bir sene önce ligde oynarken yaptın da bir sene sonra uefa'da finale giderken mi yapamadın.
karar vercektin ya ligi bırakıp 3 tane doğru hamle ve hoca ile ne olursa olsun o kupayı alıp ş.ligi yapacaktın yada ligde bir zahmet ilk 5 yapıp bu sene oyuncularına en az 6 ay daha parlatabileceğin platform imkanı verecektin. 26 yaşındaki oyuncun da bu sebepten fırsat gelmez diye kendini yırttı ve bildiğin kaçtı gitti. Benzer bir arena olsa kalması için bir sebep sunardın 2. kez aynı başarıyı yapsa bu sefer sevilla değil milan, inter yada p.lig yapacağına inanırdı.

Dönüp dolaşıp geçmişin hatalarında duruyoruz.
Bundan sonrası için hata yapmayıp bildiğimiz doğruda mantıklı işler yapmak gerekiyor.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt