Alexis ve Bakambu transferlerinin mutlaka birbirine alternatif olduğunu, asla beraber gelmeyeceğini düşünmek bana saçma geliyor. Zaten Alexis'i Icardi'ye yedek olarak getirmek akıl harcı bir iş olmaz. Alexis gelirse "Icardi arkasında yedek bekle, 15-20 maç rotasyonda 11 oyna" projesini kabul edecek bir oyuncu değil yaşına rağmen. Icardi'ye rağmen Alexis getiriliyorsa mutlaka Mertens'le forvet arkası veya 2. forvet rolünü paylaşsın (tabi paylaşırken de ağırlıklı oynayan taraf olarak muhtemelen) diye getiriliyordur. Ha Icardi olmadığında duruma ve maçına göre o zaman santrafora çekilebilir, o açıdan el rahatlatıcı bir isim de olur ama bu beraber Bakambu'nun da alınmasına engel değil. Geçen sene bile hiçbiri forvet arkası oynamaya çok da müsait olmadığı halde Icardi-Seferovic-Gomis ile başladık santrafor rotasyonuna mesela.
Özellikle burada wonderkid 10 numara isteyenlerin ikisinin beraber gelmeyeceğini düşünmesini hele hiç anlamıyorum. Madem Mertens'le rolü paylaşacak biri lazım diyorsunuz, satış yapmadığımız için yüksek bonservis verip wonderkid 10 numara çözemiyorsak o zaman Mertens'in alternatifini bu tarz yaşlı ama hala verimli yıldız bir isimle yapmış ve genç 10 numara transferini seneye Mertens ayrıldıktan ve satış yaptıktan sonraya bırakmış olabiliriz.
Geçen sene Mata'yı aldık mesela. Mata'yı alırken de 3-5 maç oynasın ve takıma abilik etsin diye almamışızdır, daha çok oynayacağını ve Mertens'le rolleri paylaşacağını umut etmişizdir herhalde. Bu sene Mertens bir yaş daha almışken, hem Alexis'i forvet arkasına alıp hem 2. santraforu alma ihtimali neden bu kadar uçuk bir ihtimalmiş gibi yorumlanıyor anlamıyorum.
Ha Alexis gelirse artık bir 10 numara falan daha beklemeyin derim.