Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
2 olur bazen 3 pozisyon
Başka bir mesajını alıntılayarak ne demek istediğimi daha detaylı anlattım.

Bazen 4-2-3-1 bazen 4-3-3 oynayacağız diyelim. Totalde 7'den fazla orta saha yine mantıklı olmuyor

Şu an görünen senaryoda Mertens, 10 numara transferi, Torreira, 8 numara transferi, Oliveira, Demirbay, Midtsjö, Berkan gibi 8 kişilik bir ekip oluyor genel orta saha rotasyonu için

Mertens ve alınması planlanan 10 numara ne olacak o durumda? Totalde orta saha rotasyonu 8 kişiye tırmanıyor. 7 kişi olsa yine neyse ama bence mümkünse 6 olmalı. Burada harcanacak maaşlar da önemli. Mertens, Oliveira ve Demirbay kulübede olacağı düşünülen isimler. Total maaşları €9m'ye yakın bir miktar oluyor, maaş bütçesi €35-40m olan bir kulüp için korkunç bir rakam

Mertens, gecen sezonki Mata belki bir tik fazlasi kadar sure alir (mac sayisi olarak) agirlik lig ic sahada (on alan pres) ve kupa olabilir bu maclar. Pek tabii CL'de (insallah gidecegiz!) tecrube olarak yanisi her oyuncu sure alir ki 5 oyuncu degistirme hakkimiz var. Bunu da goz ardi etme. Sanirim Alper'de demis, bence de oyun tipimiz de biraz degisecek (tabi bazi maclarda gecen sezonki duzende gozukuruz ama her mac degil). Misal, bir Ispanya deplasmaninda boyle oynamayazsin ya da bejeke deplasmaninda. Oynadik ve gayet de kotu bir futbol ortaya koyduk ancak gecen sezonki sartlar bilindiginden (limit) bu sezon buna uygun varyayson yapabilecegin isimler de terich ediliyor. Ornek vereyim, hoca dedi ki, Icardi'ye hem yedek hem de bazi maclarda partneri olarak oynayabilecek isim istiyoruz diye. Sunu tekrar hatirlatayim bence gecen sezon baya sansliydik cunku liglere ara verildi iki kez. Bu hem sans hem de sanssizlik ancak bizim gibi ilk 11'ne alternatifi kisitli bir ekip icin oldukca sans isiydi. Aksi halde, Oliviera, Torreira vs bir yerde patlardi.

Biraz uzun oldu ama cevaplamaya calistim :)

Bazen 4-2-3-1 bazen 4-3-3 oynayacağız diyelim. Totalde 7'den fazla orta saha yine mantıklı olmuyor

Şu an görünen senaryoda Mertens, 10 numara transferi, Torreira, 8 numara transferi, Oliveira, Demirbay, Midtsjö, Berkan gibi 8 kişilik bir ekip oluyor genel orta saha rotasyonu için
Midtsjo gider eğer Kerem ve bir yabancı alınırsa. Zaten süre alamaz fazla.

10 numara gelmez bu saatten sonra beklemiyorum yani, Mertens kalırsa tabi.

Az önce Şükrü'nun mesajına ithafen sebepleriyle anlattım
10 numara alınmayacaksa mantıklı ama ben tam aksine kesin alınacak gözüyle bakıyorum

10 numara alınmasa bile ikinci santrfor gibi biri alınıp 4-4-2'ye dönülecek görüntüsü var

Ayni sistemle devam etmemiz zor çünkü geçtiğimiz sezon geçiş oyunu oynadık bu sezon daha cok possession futboluna geçeceğiz mecburen gibi ayrıca Mertens her mac banko olacagi meçhul. Avrupa maçları da varken Torreira, Paredes-Fred (hangisi gelecekse) Kerem D. ve Sergio ile daha kontrollü orta saha daha olası.
Evet ama Okana bağlı işte. Bazı hocalar oynattiklari oyunu ısrarla devam ettirmek istiyorlar.

alt yapı mı

fbli yetistirme merkezi mi anlamadık

Midjö gider 10 numarayı da forvet gibi sayıyor zaten okan hoca kaldı 6

Bu sezon hoca Kaan Ayhanı daha fazla oynatır b ihtimalle. Çeşitli mevkilerde oynayabiliyor özellikle orta saha performansi düşündürücü. Orada başarılı olursa en azından yedek kazanmış oluruz

Midtsjo gider eğer Kerem ve bir yabancı alınırsa. Zaten süre alamaz fazla.

Aynen. Bu yabanci kisitinda gitme olasiligi buyuk isimlerden biri. Bence net daha iyi bir oyuncu almali Kerem disinda ki alinacaktir. Oliviera'nin gitme durumu biraz konusuldu belki bir gelisme olur ilerleyen gunlerde. Ben pek sanmasamda.

Midjö gider 10 numarayı da forvet gibi sayıyor zaten okan hoca kaldı 6
Mertens de forvet oluyor o durumda ve başa dönüyoruz iki mevki için 5 oyuncu ediyor. Torreira, Fred/Transfer, Oliveira, Demirbay, Berkan hepsinin bol bol dakika alma beklentisi olacak haklı olarak. Sakatlık ceza maç trafiği yoğunluğu derken doğal yollarla çözülmezse bu süreç bence baş ağrıtabilir

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt