Orta sahaya gelelim. Torreira-Paredes-Oliveira-Berkan-Demirbay-Mertens-genç 10 numara transferi di mi senaryo? 7 oyuncu için 10 numara veya forvet arkası dahil 3 mevki var... 55x3 165 tane ilk 11 çıkacak adam seçilecek orta sahaya. Bu 165 formayı elbette Torreira-Paredes ve yerli kuralı sebebiyle kısmen Demirbay domine edecektir ama mesela Torreira preste kullanıldığı için geçen sene bile arada dinlendirilmesi veya oyundan çıkarılması gerekiyordu. 38 maç ilk 11 ona yazıyorum yine de, 38 maç da Paredes'e yaz 76. Sadece 6-8 no mevkileri için bile hala 34 maçlık forma kaldı. 10 tane Oliveira, 15 tane Demirbay, 9 tane de Berkan yazıyorum. 10 numara transferimiz genç ve geleceğe yatırım biri olursa orta sahayı üçlerken de Oliveira ve Demirbay 10'ar tane daha o mevkide forma bulabilir, Oliveira 20 ilk 11 etti, Demirbay 25 ilk 11 etti, 35 boşta forma kaldı. Genç 10 numara ilk sezonunda 20 civarı ilk 11 çıksa 15 de Mertens'e kaldı. Yani totalde. Torreira 38, Paredes 38, Demirbay 25, Oliveira 20, genç 10 numara 20, Mertens 15, Berkan 9 kez ilk 11'de forma buldu. Sonradan girecekleri hariç bunda ve yine çok uzun vadeli bir sakatlık olmadığı senaryo. Mertens eğer sonradan bol bol girerse bu rolü kabullenir, ikinci yarılarda girerek çok da katkı verir. Genç 10 numaranın ilk senesi için yeterli bir rol, o da arada sonradan girecektir zaten. Seneye bayrağı Mertens'ten tamamen devralacağını hissederse o da memnun olur. 20 maç ilk 11 için Oliveira'ya o parayı ödemek biraz yüksek doğru, zaten alınırken kendisine 4 sene o maaşın bağlanmasının risk olduğunu yazanlardanım ancak madem bir kere aldık ve satmamız da zor, güçlü ve alternatifli bir kadro kuracaksak 1-2 tane böyle adamı rotasyonda tutmak da iyidir. Dediğim gibi bu uzun süreli sakatlığın olmadığı senaryo zaten. Ciddi sakatlıklar olursa iyi ki elimizde Oliveira ve Demirbay varmış deriz bu sefer. Sonuçta 2,75m da tamamen çöpe gitmiyor. Değerli bir adamı 20 maç ilk 11 oynatıp, üstüne atıyorum 10 maç sonradan sokup, kötü zamanlar için de sigorta yapmış oluyorsun. Burada sıkıntılı kısım; eğer 10 numara genç biri değil de hemen bol forma isteyecek Kamada gibi biri olursa işte o zaman Mertens'in rolünü daha da düşürmek zorunda kalırız gibi. O bir tık sıkıntı olabilir ama Mertens de en az sorun çıkaracak isimlerden.