Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
zalgiris maçına hangi 11 ile çıkıyoruz? bakambu yetişmez ise barış? torreira ve sergio yok? berkan ve midstjo? mertens formda değil.. orta sahada as değil forvette.. gelecek kadroları yazmak iyi de...

İsterdim valla bence kullanışlı adam. Yabancı sınırı olmasa bile kullanışlı Türk topçular bize hep lazım. Ayrıca süper bir karakter bu çok gözden kaçıyor

Karakteri konusmuyoruz Ali. O olmasa belki yerine on numara baska biri gelecek. Unutma, bu kadroda olmayan ancak olabilecek cok daha karakterli isimler elbet bulunur. Burasi bir liman sonucta. Turk diyorsun da adamin orijin Turkiye degil o aidiyeti cok beklememeni salik veririm yine de sen bilirsin :)

Karakteri konusmuyoruz Ali. O olmasa belki yerine on numara baska biri gelecek. Unutma, bu kadroda olmayan ancak olabilecek cok daha karakterli isimler elbet bulunur. Burasi bir liman sonucta. Turk diyorsun da adamin orijin Turkiye degil o aidiyeti cok beklememeni salik veririm yine de sen bilirsin :)
Kullanışlı da dedim ama.

Kim kaç dakika alacak peki? Bence herkesi memnun etmek imkansız olacak

Geçen gün farklı mevkiler için yaptığım rotasyon projeksiyonlarının orta sahayla ilgili bölümünü kopyala-yapıştır yapıyorum ama ön bilgi bu sene (eğer Avrupa'da ön elemelerde bir kaza yaşamazsak) TR kupası HARİÇ, en az 51 resmi maçımız var. Avrupa'da en azından UEFA'da devam edersek bu sayı 53-55'e çıkabilir. Ayrıca TR kupasında ilerlersek, 1-2 ciddi maç (belki derbi) orada da olabilir. Aşağıdaki rakamlar 55 maç için yapılmış projeksiyondur:

Orta sahaya gelelim. Torreira-Paredes-Oliveira-Berkan-Demirbay-Mertens-genç 10 numara transferi di mi senaryo? 7 oyuncu için 10 numara veya forvet arkası dahil 3 mevki var... 55x3 165 tane ilk 11 çıkacak adam seçilecek orta sahaya. Bu 165 formayı elbette Torreira-Paredes ve yerli kuralı sebebiyle kısmen Demirbay domine edecektir ama mesela Torreira preste kullanıldığı için geçen sene bile arada dinlendirilmesi veya oyundan çıkarılması gerekiyordu. 38 maç ilk 11 ona yazıyorum yine de, 38 maç da Paredes'e yaz 76. Sadece 6-8 no mevkileri için bile hala 34 maçlık forma kaldı. 10 tane Oliveira, 15 tane Demirbay, 9 tane de Berkan yazıyorum. 10 numara transferimiz genç ve geleceğe yatırım biri olursa orta sahayı üçlerken de Oliveira ve Demirbay 10'ar tane daha o mevkide forma bulabilir, Oliveira 20 ilk 11 etti, Demirbay 25 ilk 11 etti, 35 boşta forma kaldı. Genç 10 numara ilk sezonunda 20 civarı ilk 11 çıksa 15 de Mertens'e kaldı. Yani totalde. Torreira 38, Paredes 38, Demirbay 25, Oliveira 20, genç 10 numara 20, Mertens 15, Berkan 9 kez ilk 11'de forma buldu. Sonradan girecekleri hariç bunda ve yine çok uzun vadeli bir sakatlık olmadığı senaryo. Mertens eğer sonradan bol bol girerse bu rolü kabullenir, ikinci yarılarda girerek çok da katkı verir. Genç 10 numaranın ilk senesi için yeterli bir rol, o da arada sonradan girecektir zaten. Seneye bayrağı Mertens'ten tamamen devralacağını hissederse o da memnun olur. 20 maç ilk 11 için Oliveira'ya o parayı ödemek biraz yüksek doğru, zaten alınırken kendisine 4 sene o maaşın bağlanmasının risk olduğunu yazanlardanım ancak madem bir kere aldık ve satmamız da zor, güçlü ve alternatifli bir kadro kuracaksak 1-2 tane böyle adamı rotasyonda tutmak da iyidir. Dediğim gibi bu uzun süreli sakatlığın olmadığı senaryo zaten. Ciddi sakatlıklar olursa iyi ki elimizde Oliveira ve Demirbay varmış deriz bu sefer. Sonuçta 2,75m da tamamen çöpe gitmiyor. Değerli bir adamı 20 maç ilk 11 oynatıp, üstüne atıyorum 10 maç sonradan sokup, kötü zamanlar için de sigorta yapmış oluyorsun. Burada sıkıntılı kısım; eğer 10 numara genç biri değil de hemen bol forma isteyecek Kamada gibi biri olursa işte o zaman Mertens'in rolünü daha da düşürmek zorunda kalırız gibi. O bir tık sıkıntı olabilir ama Mertens de en az sorun çıkaracak isimlerden.

zalgiris maçına hangi 11 ile çıkıyoruz? bakambu yetişmez ise barış? torreira ve sergio yok? berkan ve midstjo? mertens formda değil.. orta sahada as değil forvette.. gelecek kadroları yazmak iyi de...

Onu konustuk gerilerde. Su ortasahasizlikta, Kaan ya da Angelino denenebilir sanki. Sergio konusunda ben asiri killandim gecen burada yazisiyorduk Serdar renkdas ile. "Hafif agrisi var" denilen adam 13-14 gundur ortalikta yok (idmanlarda varda mac oynamadi). Ve cok ciddi bir macimiz var, zor/kolay tartismasi disinda. Forvet kuvvetle muhtemel Bakambu yetistirilecek gibi (hazir gelecegini varsayiyorum) olmazsa da Halil var BAY'a alternatif olarak ama ortasaha sadece Midtsjo ve Berkan var suan elde bir de gencler. Bence Kaan'i dusunebilir ya da Angelino'yu. Cunku beklerimiz hazir ve nazir durumda; Boey-Kazimcan-Dubois.

berkan karakterinde turk topcu zor bulursun. buyuk takıma geldiginden itibaren butun sezon itin seyine sokulup da mental olarak bozulmayan adam turk futbol tarihinde yok.

muslera

boey nelsson bardakçı kazım

guendouzi torreira

kamada

rashica icardi kerem

Kesinlikle bu bahsettiğin olayın yapılması lazım u21 diyip geçme hocam hepsi maliyet gerçekten tonla işe yaramaz adama yatırım yapıyoruz karşılığı yok
Salzburg tesisleri gibi bir yapı planlanıyor(yıllardır burada benim yırtındığım)
Burada dijital daha çok kullanılacak, Efor salonundan tut, kapali sahada oyuncu yerleşimine kadar bir yapılanma. Yine kafadan 3 senemiz var.
Bu sistemde 18-19a gelip varlik gösteremeyeni zaten tokatlayıp zorla eğitsen de bir şey olmaz o saatten sonra.
Bende de nefis altyapı fetişizmi var en son barandan hiç olmadığım kadar umut doldu içime(hamza efe falan sonraki senelerde) ama baran beyimiz süre aldığı her dakika kaplumbağa gibi davranıp çokta umrumda diye takıldığı için bu tür oyuncuları altyapıdan yetiştireceksek gidip ya gurbetçi avı yada yabancı olarak sekillendirmemizi düşünmekteyim. Federasyonu sıkıştırıp altyapıdan 18 yaş altı oyuncular için serbestlik çıkarmak gerekir.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt