Nurullah Fethi
10 Numara!
- 2 Ocak 2011
- 13.946
- 10.732
- 1.688
Abi sorun o ya bizde para yok. Ayağı düzgün ve tempolu 6 numara zaten çok az sayıda ve fiyatları da belli.Sergio artık geldiği için yanını tamamlamaya bakıyoruz. Sonuçta hala ona uygun bir ortam/kadro yaratmaya kısmen imkanımız var. Sağ beke defansif yönü de kuvvetli daha dinamik, kademeye giren bir bek alabilirdik ama anladığım kadarıyla Dubois o profil değil, oradan o şansı kaybettik. Şimdi geriye 6 numara kaldı. Belki devamlı oynasın diye değil ama maçına göre oynasın diye daha çabuk, gedik kapayan bir ciğersiz ön libero bulunabilir. Bu arada her çabuk, dinamik ön liberonun ayağı kalas olacak diye bir kural da yok. Zaten o yönden dezavantaj yaratmayacak kadar ayağı düzgün biri olmalı.
Genç tanınmamış birini bulsam bile bizim buralarda kendini ispatlaması bizim taraftara kendini anlatması min. 6 ay.
Tempo elbette önemli ama her şey değil ben onu anlatmaya çalışıyorum. 11 kişi tam bir takım görüntüsü çizersek tempo sorunu yaşamayız.
Hızlı stoperlerin veya 6 numaralarında başka defoları oluyor. Ben futbolu daha ekonomik oynayan ve alanlarını iyi kapatan oyuncuların elimizdeki şartları düşünürsek mali ve kadro mühendisliği açısından daha uygun olur demek istiyorum.
Sağ bek konusunda bahsettiğin adam Omar ama işte onunda yaşadığı sorun belli. Büyük ihtimalle elden çıkarmayacağız ama o elde varken aynısından bir tane daha almak garip olacaktır. O yüzden Dubois bana mantıklı geliyor. Farklı meziyetleri olan bir bek her türlü iş yapar buralarda.