Bence alacağımız orta sahanın Kerem Demirbay dan filan farklı olarak hiçbir özelliğinin 10 üzerinden 4 filan olmaması lazım yoksa Kerem Demirbay - Sergio Oliveira filan da formdayken bu ligde top kullanma becerisiyle ciddi ciddi şampiyonluğumuzda katkı verdiler zaten
Gerçekten bahsi geçen gibi 15-20 milyon € filan harcayıp bir orta saha alacaksak bir orta saha oyuncusu için hemen her özelliğinin 10 üzerinden 7 filan olması lazım
Hem takım oyununda-topsuz oyunda filan etkili olması lazım hem hem topla oynama becerisi-tekniğinin olması lazım. Bu konuda bence en iyisi Fred & Torreira orta sahasını kurabilmiş olsaydık gerçekten çok az eksi yazabileceğimiz bir orta saha ikilisi olurdu hani hava toplarına, çok eksta skor üretemiyor olmalarına eksi yazardım en fazla
Yoksa tek başına teknik, saha görüşü iyi filan bir orta saha alacaksak Kerem Demirbay bu işi yapıyor zaten, yok tek başına defansif bir orta saha alacaksak Kaan Ayhan var zaten elimizde dediğin gibi renktaşım veya tek başına takım oyununda-topsuz oyunda filan çalışkan bir orta saha arıyorsak zaten Berkan var elimizde. Gerçekten bizim aradığımız orta sahanın Kerem Demirbay ın yaptığı işi de Berkan ın yaptığı işi de iyi kötü yapabiliyor olması lazım
Ya bir de gerçekten artık Torreira nın yanında oynayacak orta saha konusu tadını kaçırdı. Bu mevki için yönetim geldiğinden beri Kerem Demirbay ı transfer etti 3.7 milyon € bonservis ve yıllık 1 milyon € ödendi, Ndombele alındı sırf geçen sene maaşı 3.2 milyon€ oldu, Midtsjö alındı 3.5 milyon € bonservis ve 1 milyon € maaş ödendi, Sergio alındı 3 milyon € bonservis ve 2.7 milyon € maaş ile 4 senelik sözleşme imzalandı ki en korkunç olanı da Sergio nun sözleşmesi
Sadece 2 senede Torreira nın yanında kullandığımız 4 oyuncuya şöyle bakıyorum geçen sene Kerem Demirbay ın bonservis attı aldığı ücret 4.7 milyon€ maliyet, Ndombele 3.2 milyon € maliyet, Midtsjö 4.5 milyon€ maliyet, Sergio 2 yıllık maaşı ve bonservisi 8.5 milyon € maliyet. Ciddi ciddi kimi 1 senelik kimi 2 senelik orta saha oyuncularımızın maliyeti toplam 21 milyon € gibi bişey yapıyor ve bu şey de değil atıyorum 1 tane sağlam Fred ayarında orta saha oyuncun olur onunla beraber kullanabilmek için Kerem Demirbay ı alırsın 2 oyuncu ile devam edersin bizimki tam tersine önce biri alınıyor o olmayınca diğerine gidiliyor sonra başka biri kiralanıyor filan deneme yanılma usulü ilerliyor resmen
Bu kadar saçma sapan bir transfer yapılanmamız olmasa da Fred gibi onun ayarında bir orta saha alabilmiş olsaydık da keşke harcadığımız 21 milyon € karşılığında elimizde adam akıllı bir orta saha var derdik