Transfer Nöbeti (ARŞİV 1)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
DwUpibgX4AElizX.jpg

Onur Kıvrak serbest kaldı...bence Bjk'ye gidecek Tolga Zengin'i kadro dışı bırakmışlar zaten

Galatasaray'da Maicon'un yaşadığı sakatlık nedeniyle antrenmana devam edememesinden dolayı Fatih Terim, as takımda yardımcısı Ümit Davala'yı sahaya sürdü. Çift kalenin eksiksiz devam etmesi için Ümit Davala, stoperde Ozan Kabak'ın yanında görev yaptı.

Ulan..
????? amatör takım gibiyiz

Zaten gripten yatıyorum ağrıdan başım çatlıyor. Bir umut telefonu elime alıyorum belki uçak inmiştir diye. Yok yok yok.

Altyapimizda Umit Davala kadar stoper oynayacak oyuncu yokmus galiba.

Ribery konusunda Transfermarkt sitesine bakıp yazdım onlar genelde en doğru rakamları verdikleri için, yanlışmış demek ki yapacak birşey yok. Ahmet düzelmişti zaten orada beni.

Ayrıca ben burada kimseye sataşmadım bugün, Terime laf attım diye bana cevap yazanlara cevap verdim sadece. Aynı şey değil bu.

Uğura da demiştim sana da dedim kaç defa zaman zaman istemesem de sizin gibi arızalı ve cins tiplerle uğraşmayı seviyorum zevkli oluyor.

Aysal konusu eskide kaldı artık o kadar keskin savunucusu değilim, ama kendisini severim ve sayarım bunu inkâr etmem.

Ben hiç bir zaman ne Selçuk ne de Tarık yanlışlarını savunmadım, yabancı sınırı kararlarda bir küçük etkendir ama yanlışı aklamaz demişimdir en fazla o da belki Selçuk konusunda. Tarık ile ilgili benim ağzımdan hiç bir zaman pozitif tek bir kelime çıkmaz çıkamaz da.

sent via GSC

tesekkurler , aysalin plani senin ulkende ornegin bir bremende tutar , bir duisburgta tutar , hannover de tutar . ama dernek yapisi ile yonetilen bizim gibi cag disi kuluplerde tutmaz . basari olarak tutar ama mali anlamda bizim avrupa kulupleri gibi gelirlerimiz yok, ve olmayacak

yani onlar bir risk aldiginda ,karsiliginda kazandiklari miktarlar o riski almayi mantikli hale getiriyor , ama biz buyusek de etsek de , bu ulkenin gelirleri hic bir zaman avrupa kulupleri gibi degil

mesela sampiyonlar ligindeki ulke payi dusuk , paramiz zaten 6 da 1 i onlarin , oyuncu satislarimiz mukayese kabul etmez .. yayin gelirlerine girmiyorum bile ... onlarla yarisacagim diye benzer harcamalar yapiyorsun , ama gelirlerinin tum kalemleri adamlarin fersah fersah gerisinde

Büyük kulüpler maddi anlamda çabuk toparlanırlar. Bir ara maddi anlamda desteğe ihtiyaç olunan dönemde (Adnan Polat dönemiydi sanırım) taraftarın etkisini gördük. Küçük düşünüp Muğdat Çelik'lerle git gide küçülmeye doğru gidersin. Risk elbette vardır, büyük kulüplerin büyüme aşaması da risklerle oldu. Bu tip hamlelerle büyük etkiler yapamazsın ki. Adını, markanı, değerini arttırmak için hamleler yapmaya mecburdur bu tip kulüpler. Onların getirisi olarak ilgi alaka maddi anlamda da getirisi olur elbette. Yatırım ne ölçüde olursa beklenti de o ölçüde olur. Türkiyenin en büyük kulübü de yatırımını ona göre yapacak. Bak ilk yarıyı 5. bitirdik. Yine aynı ölçüde yatırım yaparsak sonuçlarını az çok görebiliriz.

riskin alinabilecegi donemler vardir , mesela 2010 da durumumuz sportif atilimi mecbur kilarken o risk alindi ve 4 senede 3 sampiyonluk geldi, eger cok aptalca yapilan bazi hamleler olmasa , tum o sneijder drogba muslera gibilerden zaten zarar etmedik .. ama o italyanlar ve sonu gelmez cop transferler , aynen bizim comollimiz ya da terrenao muz oldu .. terim de 2 sene basarili olmasina ragmen gereksizler aldi o donem .. sonuc malum

taraftarin etkisini gordugumuz o donem telefon kampanyasini soyluyorsun sanirim , oralarda kulubu ucurumdan kurtaracak paralarin toplanmasi 2 milyon dolar filandi , ve muhtemelen karsiligi 3-4 milyon liradan fazlasi degildir .. gecen 10-15 senede cok seyler degisti

artik taraftarin katkisi toplam ihtiyac olanin 1% i bile etmiyor .. yani o urun vs katkisini kast ediyorum , malesef tablo cok kara

Daha bunlar forvet alamıyor stoperi nasıl alacaklar, Ozan es kaza maç kaçırsa tandem Maicon-Ahmet Çalık :tbr::tbr:

hala gelişme yok kafayı yiyeceğim ya ulan mayısta olağanüstü seçim olur inş dursundan beceriksizleri geldi başımıza

Hedeflerinin ölçüsünde geri dönüşler alırsın yani. Risk almazsan bütçe dengesini korursun ama büyüyemezsin. Denge politikası kurarak hedeflerini büyütemezsin. Bak bir Şampiyonlar Ligi galibiyetine 2.7 m euro veriliyor. Beraberlik 1 m euroya yakın para yapıyor. En kötü 2 galibiyet 2 beraberlikle gruptan çıksan (Şampiyonlar ligi katılım bedelini de katarsak) toplam 30-32 m euro alıyorsun. Yatırım yaptığın oyuncuların değeri de artıyor. Yani sıkışırsan oyuncunu iyi fiyata da elden çıkarabilirsin. Bu planlama yapılmalı Galatasaray'da. Yoksa yalnızca şampiyonluk hedefi de camiaya artık yavan geliyor. Daha büyük mutluluklar yaşat ki ilgin alakan desteğin fazla olsun. Küçülürsen ilgi alaka destek de küçülür. Diyorum ya tamamen zihniyet meselesi. Galatasaray'ın misyonu ve vizyonu kulüp içindekilere maaş ödemekten fazlası.

ustat hadi bu seneki gruptan evet biraz daha guclu takimla cikma sansimiz olabilirdi , ama ilk gruptan loko haric bir takimi cekseydik eger, sence boyle o gecmisteki gibi realleri ya da juventuslari cektigimizde sampiyonlar liginde devam edebilir miydik ? muamma , ama ben sanmiyorum , makas cok acik cunku , riske girerek dahi yakalayabilecegimiz bir tren gormuyorum ben

bir de buraya gelenler artik avrupanin cok gerisinde kaldigimiz icin tamamen para odakli geliyorlar , yani 4+ vermezsen feghouli ve belhanda gibi 2 belki 3 uncu sinif oyunculari bile getiremiyorsun .. bu noktada bjk iyi isler yapti ama cok ust uste tuttu oyuncular , yoksa onlar da bu kadar sivrilemezdi , ki birinde rakipsizdiler .

yani demem o ki , zarar ettigin bir platformda buyuyerek anca zarari da buyutursun , nasil artiya gecebilecegini kurgulaman lazim

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt