Transfer Nöbeti (ARŞİV 1)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
EOpjzS1XsAAfGCa

adabınca sohbet yahut edep insanlığın şiarındandır... Ama bugün okan Buruk'un dediği gibi "biz etik davranıyoruz" düzgünce cevaben soruyorum:

Hoca: Bruno Lage
Teknik Ekip: Lagenin komple ekibi
Scout ekibi: Brugge, Genk, Gent, Bu kuluplerin sef scoutu ve ekibi beraber
Sportif direktor: Luis Ocampos / Sneijder"

demişler...

1. Türkiye'de en son hangi yabancı hoca başarılı oldu ki yabancı hoca isteniyor? Yabancı hocaların gaitasında boncuk olmadığını defaaten görmedik mi? Büyük umutlarla ve şampiyon hoca olarak gelen son örneklerden biri Ali Koç'un getirdiği Cocu idi...
2. Teknik ekibin hepsinin yabancı olması Türkiye'den bihaber olmalarına sebebiyet veriyor... Hem hadi teknik direktör iyi diyelim, bu komple ekibin Türkiye sathında başarılı olacağını nasıl garanti ediyor? Başarısız bir örneği yine Ali Koç'un getirdiği Cocu'nun gidişinden sonra da td'lik yapma şansını yüzüne gözüne bulayan Keoman...
3. Bizim gibi mali sıkıntıda olan bir kulüp için bir de dışarıdan gelecek scout ekibi besleme işine girmek ne derece mantıklıdır? dışarıdan gelecek scout ekibinin bize Türkiye sathındaki yetenekler konusunda ne gibi artı faydası olacaktır? Astarının yüzünü geçmeyeceğine kim garanti verebilir? Ha illa yabancı profesyonel yardım alınacaksa bu scout ekibini takıma katmadan outsourcing yöntemi ile yapılır... başarı sağlanırsa daha kalıcı opsiyonlara ileriki ON YILLARDA geçilebilir... Bu noktadan hareketle bize kopyala yapıştır çözümler değil, zamanla kazanılacak deneyim, birikim ve know-how gerektiği açık değil midir? ki ismi zikredilen adayların seçiminde de duygusallık öne çıkmış... Yine en son böyle bir liste Ali Koç'un bahsettiği 100 kişilik wonderkid'ler listesi idi...
4. Türkiye'de sportif direktörlük sisteminin çalışmadığı, özellikle yabancı sportif direktörlerin ya kendi ceplerine ya da diğer kulüplerin ceplerine çalıştığı görülmedi mi? En son örneği Ali Koç'un eski yaveri Comolli...

Yani futbol kulübeye Guardiola, masa başına monchi koyunca şampiyon olunmuyor. En azından sistem Türkiye'de öyle işlemiyor... Farklı düşüncenizde ısrarcıysanız da dediğim gibi... yapılmışı var... Ali Koç'un takımına alalım sizi...
bu yabancı başarılı olamıyor olayının sebebi tamamen futbol kitlesinin sabırsız olması. Başka birşey değil. O yazılan ekip gibi bir ekip kurulsa 1-2 sezon sabretmek gerekir fakat kulüpler maddi olarak batık zaten şampiyon olamayan cezayı yiyor köküne kadar. Ama olması gereken odur. Hasan saslarin olduğu teknik heyetten her türlü fersah fersah öndedir

Sampiyon olacağizda bu yavşak rakipler hangi hafta kaybedecek puanları lan?biz seriye bağlayacağız,bunlar da birbirini yiyecek,sonra biz hepsine girecegiz anlaşılan

Sampiyon olacağizda bu yavşak rakipler hangi hafta kaybedecek puanları lan?biz seriye bağlayacağız,bunlar da birbirini yiyecek,sonra biz hepsine girecegiz anlaşılan

fener maçına kadar tüm maçlarımızı kazanıp oradan beraberlik ile dönersek puan durumu ne olursa olsun şampiyonuz.

1 beraberlik ve 1 mağlubiyet zora sokar aynı şekilde fenerde bu durumda.
Ben her deplasmana artık kayıp gözüyle bakıyorum alınacak puanlar ekstraya girecek. Gerçi iç sahada bile hiçbir şey banko değil bugün leş denizliyi gördük 2-2 yapamamaları kendi beceriksizlikleri

bu mention'dan dolayı ortalık karışabilir
Biz hükûmet takımından 11 puan gerideyken de şampiyon olacağız diyenlerdeniz,gençlerden son dk gol yiyince de şampiyon olacağız diyenlerden.forum beni iyi tanır.totemlerimi de iyi bilir

bana göre de bu seneden geçti artık. tek rakiple yarışıyor olsak sivas'ı yakalarız derdim ama arada başkaları da var.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt