Transfer Nöbeti (ARŞİV 1)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
İki yıl sonra ilk11 oynamaya başlayınca beğenmezsiniz

O senin kendi fikrin bence...

11'e girdikten sonra şimarmazlarsa her zaman başımızın üstünde yerleri var ama bizde ki Türkler gelişeceğine geriliyor...

Selçuk , Semih , Emre ilk formayı giydiklerinde kat kat daha iyiydiler.

Mancini, defansı açıkça eleştiriyordu, özellikle stoperlerin döküldüğü bir maç sonrasında ki Chedjou da hak verip üstüne almıştı bu eleştirileri...Semih için ''Ligin en iyi oyuncusu'' diyende kendisi (Hiç katılmıyorum ayrı konu)...Yani Mancini nin Chedjou nun performansından memnun olmadığı ortada...Adı geçen Rhodolfo/Astori ya da bir başkası farketmez, Mancini nin tam istediği bir stoper bulunabilirse alınması gerekirdi...İşler çok kötü gitmezse ''Sinyor'' seneye de burada olacağına göre Stoper mevkiinin bu sezondan halledilmesi çok önemliydi, yeniden yapılanma adına...

Alınacak adamın Chedjou ile rekabete girmesini, Bruma-Hajrovic rekabetine tercih ederdim... Hajrovic ten umutlu olsamda, Türk statüsünde olmadıktan sonra, zaten maçların üçte birinde şans bulabilen Bruma ile rekabet etmesinin çok bir getirisi olmayacaktır; mümkün olsa da bonservisi alınıp Grasshopers ta kiralık devam etmesi sağlansa, vatandaşlık için girişimlerde başlatılmış olsa çok daha iyi bir hamle olurdu...

Ya da Telles gelirse Dany-Amrabat la birlikte Riera da gönderilip bir stoper alınmalı, tabi teknik direktörün net tercih ettiği biri için şartlar uygun olursa...

Pozisyon bilgisi, hamle zamanlaması, lider karakter, hava toplarına hakimiyet kriterlerini göz önüne alınca, Hoca nın Chedjou dan hazzetmemesine %100 katılıyorum...

Mancini ile iyi yoldayız. Belki hala çok etkili bir futbol oynamıyoruz, ancak maçı Mancini ile kazanacağımıza dair bir güven oluştu taraftarlarda. Bu güven duygusu Galatasaray için önemlidir. Biz camia olarak inanmadıkça başarılı olamıyoruz. Mancini kendi tarzında Reis bi kişilik olduğunu ispat etti.

Artık istediği kadroyu eline verip, destek olmalı yönetim ve taraftar. Maçlarda Mancini'nin adının anons edilmediğini duydum ve çok üzüldüm. Derhal değişmeli bu durum

Katiliyorum.

Taktiksel anlamda Türkiyenin en iyi TDü, ve son aylarda kötü oynadigimiz futbol maçlar olsa dogru yola gittigimiz belli.

Umarim yönetim'de böyle düsünür ve adam'a bir kaç sezon verir.

kalitesini göstermiş. te allahım ya. ne yaptı olum adam. yaptığı 2 olumlu hareket var amrabata attığı pas ve kalecinin kurtardığı şut. Hangi kaliteyi gösterdi. ? Şimdi bana burda saydırıp, kuş diyeceksiniz ama durum bundan ibaret.

Bırak Brumayı Amrabatı Bile Aşağısına alamaz Hajroviç.

kalitesini göstermiş. te allahım ya. ne yaptı olum adam. yaptığı 2 olumlu hareket var amrabata attığı pas ve kalecinin kurtardığı şut. Hangi kaliteyi gösterdi. ? Şimdi bana burda saydırıp, kuş diyeceksiniz ama durum bundan ibaret.

Üzülerek futbol bilginizin pek üst düzeyde olmadığı düşünüyorum..

Rodolfo gelmesin işte. adam 27 yaşına gelmiş hala brezilyada. Chedjoudanda iyi olduğuna inanmıyorum.

Valla banada öyle geldi dün. Belki heyecandan olabilir.

Fakat çok iyi olduğu söylenemez.

Bilmiyorum alt yapı da ne tarz çalışmalar yaptırılıyor çocuklara ama bence kesinlike forvet ve kanatlarda oynayan adamlara alan daraltma, koordinasyonlu baskı tarzı defansif çalışmalar da sürekli olarak yaptırılmalı.

Eğer ileri de futbolda yerimizi sağlama almak istiyorsak bunu yapmak zorundayız.

Yine aynı şekilde stoper oynayacak, bek olacak adamları da hala yeteneksizler veya az yetenekli olanları burada değerlendirelim mantığı da bir an önce bırakılmalı.

Özellikle 10-11 yaşına kadar alt yapılarda teknik özelliği olan farklı mevkilerde olan adamlar stoper veya bek olarak yetiştirilmeli. Tabi çok etkin bir son vuruş kumaşı yoksa.

Bunları yapabilirsek hem kendi ölçeğimizde hem de uluslararası ölçekte markamız daha değerli hale gelir.

çok güzel noktalara değinmişsin renktaş.

Ilk önce şu 'pres gücü yüksek oyuncu' lafından kurtulmak gerek, sen adam gibi takım halinde alan daraltırsan o gereksiz tek kişilik Umut Bulut tarzı preslere gerek bile kalmaz. Mesela Barça'nın sıkıcı denilen pas oyunu'ndan ziyade Pep'in ilk yılları'nda ki topsuz oyunu örnek olmalı.

Onun dışında stoper konusuna da katılıyorum. Mesela Ajax altyapısı'nda bazi pası ve oyun görüşü iyi orta saha oyuncuları stoper yapıyorlar. Böylece maçlar'da takım topa sahipken o stoper orta saha'ya kayıyor ve orta sahada bir oyuncun fazla oluyor ve set oyuna çok faydası oluyor. Örnekler Frank de Boer, Vertonghen, Vermaelen ve daha nice oyuncu vardır. Bizde adamı boyu uzunsa stoper ya da kaleci yapiyorlar ama topu kullanmaya gelince fos tabii ki. Futbol felsefesi olmayınca böyle şeyler çıkıyor ortaya.

45 dakikada Hajrovic´in ne oldugunu cözdünüz yani öyle mi? Beyler biraz zamana birakin bu isleri.

Neden kendi oyuncularimizi yipratmaya bu kadar hevesliyiz? Bizim oyuncumuz yahu, yeni gelmis.

Bi halt olmaz, lesh, cöp, Amrabat daha iyi filan, yakisiyor mu Galatasaray taraftarina?

Kendi oyuncularimiza yapilan muammele gercekten cirkin artik. Burak, Hamit vs.

Sneijder´in ilk zamanlarini da biliriz, yapilan yorumlari da biliriz.

Dün Burak deli gibi kostu, cabaladi, herzamanki gibi golünü de atti, dün hala Burak gitmeli diyen vardi.

Farkındamısınız bilmiyorum ama Hajrodan kıllanan bir ben değilim. Sen her böyle düşünene futbol bilgin zayıf diyeceksen işimiz var.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt