Transfer Nöbeti (ARŞİV 1)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Yazılanları bile okumuyorsun. Burada akrabalarla ilgili maddeler açık. Eğer Türkiye'de bir akrabası mevcutsa senin dediğin o bekleme işlemlerinden geçmiyorlar.

istisnai haller ile türk vatandaşlığı kazanan futbolcuların yerli olması için tff statüsüne göre 5 yıl beklemeleri gerekmektedir buna ne diyeceksin?

yerli statüsünde olmasini abartiyorsunuz bence. yeterince delil var. 1987'ye kadar bunlar türkiye'de kalmis, sonra göc etmisler isvicre'ye. ailesinden 2 kisi türkmüs sanirim yani pasaportu almasinda bir engel yok, bir sürü bosnak topcu zamaninda türk sayildi burada.

ortamı kızıştırmaya gerek yok. allahın boşnağı yüzünden kimsenin kimseye hakaret etmeey hakkı yok. Yıldırım öyle önüne gelene cahil deme kardeş. bak bu lafın iyice kızıstırdı ortamı.

belki ileri gitmiş olabilirim kabul ediyorum ama gerçekten bazı şeyleri de anlamıyorum. azeri, türkmen, kırgız bile yerli sayılmazken nasıl olacak bir boşnak yerli sayılacak.

gerek kanunlar, gerek tff statüsü birlikte incelenmeden bu konuda yazılan yorumların hepsi eksik ve dolayısı ile yanlış. oturup sayfalarca yazılır bu konuda ama kimseye anlatamazsın derdini, madyada biri yerli statüsünde oynayabilir mi acaba yazdı ya, sazanlık yapıp kesin oynayabilire geldik malesef.

yerli statüsünde olmasini abartiyorsunuz bence. yeterince delil var. 1987'ye kadar bunlar türkiye'de kalmis, sonra göc etmisler isvicre'ye. ailesinden 2 kisi türkmüs sanirim yani pasaportu almasinda bir engel yok, bir sürü bosnak topcu zamaninda türk sayildi burada.

anne veya babası türk vatandaşı değilse alamaz öyle kolay kolay. yerli statüsünde oynatabilmek için doğuşştan vatandaşlık hakkının bulunduğunu ispatlamalıyız, istisnai haller ile kazanılan vatandaşlığı değil. bunun tek yolu ya anne ya da babasının türk vatandaşı olması.

Arşivden bakalım renktaş o eleman her kimse Balo hakkında bir şey söylemiş mi merak ettim şimdi :D

Ya o da kolpacının teki aslında :D Ama öyle bir twitini hatırlıyorum, büyük ihtimalle o da birinden görmüştür kesin, yoksa bir şey bildiği yok onun da :D

şu konu ile ilgili herkese tek tek yazmaktan yoruldum, kısaca şunu yazayım. 2 yol var.

birincisi anne veya babası türk vatandaşlığı almışsa, eğer zamanında türkiyede yaşamışlarsa almış olabilirler, o zaman zaten tartışma bitmiştir, bu adam doğduğu günden itibaren türk vatandaşı kabul edileceğinden yerli statüsünde oynar. eğer anne veya babası türk vatandaşı değilse bu madde olmaz.

ikinci yol ise istisnai haller, bu şekilde vatandaşlık kazanırsa 5 yıllık bi bekleme süresi var. ama bu yol seçilecekse mahkemeye başvurup ben zaten türk vatandaşı oldum, daha ne diye 5 yıl beklemem isteniyo, bu eşitliğe aykırı denip yürütmeyi durdurma istenebilir.

bunun dışında başka bi yol yok.

tellesin twitter hesabi yok!! o sayfa fakedir kendisi instagram da söyledi

Konu ile alakalı değil ancak şike ile bakanların evlerinden çıkan kutu kutu paralar hakkında bi yorumum olacak...

Herkesin bildiği gibi 3 temmuz şike operasyonu fenerbahçenin şike yaptığını ortaya çıkarmak için yapılan bir operasyon. Operasyonun asıl amacı suçluları cezalandırmak değil aba altından sopa göstermektir.

Tam bu sırada Fenerbahçelilerin "cemaat bizle uğraşıyor" tezi tamamen doğru olmasa da doğrudur. Fakat bu "fenerbahçe şike yapmadı" demek değildir.

Fenerbahçe şikeyi yaptı, ancak aziz yıldırım ile fetullah gülen'in arası bozulduğu için fetullah savcıları ve polisleri aracılığı ile fenerbahçe üzerinden aziz yıldırıma sopa gösterdi. Eğer ki aziz yıldırım ile fetullah gülenin arası bozuk olmasaydı şike operasyonu yapılmayacaktı ve 2010-2011 sezonu temiz olarak tarihe geçecekti.

Bu teorinin doğruluğunu ise İhale ve Rüşvet Operasyonunda görebiliyoruz. Fetullah Gülen ile Tayyip Erdoğan'ın arası bozuk olmasaydı bu operasyon olmayacaktı ve yine yolsuzluklar yapılmaya devam edecekti.

Son olarak; yolsuzluklar yine yapılmaya devam edecektir. Nasıl şike yapılmaya devam ediyorsa :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt