Tahminim
Alex Telles (Gremio)
İzet Hajrovic(Grasshopers)
Tolgay Arslan (Hamburg)
Koray Günter(Dortmund) /Kaan Ayhan(Schalke)/Kinder süpriz
Tarık Çamdal (Eskişehirspor) / Ishak Doğan (Karabükspor) /Salih Dursun (Kayserispor)
Şahsi yorumum Hajrovic'den beklentim düşük, videolardan çok kanıya varılmaz ama oyun içinde efektif olabilecek tarz bir isim değil bence. Maliyeti ve vatandaşlık durumuna göre kötü veya tolere edilebilir bir transfer olup olmadığı belli olacak
Alex Telles, potansiyeli olduğu söyleniyor, videolardan çıkardığım savunma değil hucum ağırlıklı, temposu olan bir isim. Ama telaşlı oynayan bir oyuncu ise Emre Çolak'ın sol bek versiyonu olabilir
Tolgay Arslan-ancak yedek olur, alırsak zaten bu düşünülerek alınacaktır. Ama öyle 3-3.5 istiyorlarsa 3-4 daha ekleyip Hakan sonuna kadar zorlanmalı bence.
Tarık, hucum bakımından belirli bir standartı var.Karakteri önemli bir şeyler var ama çok çalışması şart. Çalışmazsa Sabri, çalışırsa standart bir bek potansiyeli olan bir isim. Ishak Doğan bence maksimumu bu, geliştirebilecek bir alt yapısı olduğunu düşünmüyorum. Salih Dursun, savunma da yer tutmada büyük sıkıntıları var, mental açıdan sorunu yok ama pozisyon bilgisi zayıf, geliştirebilir mi? Çok iyi antrene edilir ve istekli olur, biri bu sorumluluğu üstlenirse standart bek performansı verecek kadar.
Koray Günter- tanımıyorum
Kaan Ayhan- tanımıyorum
Bu arada dönem başından beri de dediğim gibi bana kalsa bu kadar adama bölük pörçük daha fazla para yatırmak yerine 2 transfer bile yeterdi.
1. Standart Üstü sol bek
ÖRN : Fabio Coentrao (R.Madrid), Maxwell (PSG), Jose Enrique (Liverpool), Aleksander Kolarov (M.City), Ricardo Rodriguez (Wolfsburg)
2. 11'i zorlayan genç-Türk orta saha
Hakan Çalhanoğlu (Hamburg)
Bunlara karşılık
Dany, Amrabat bonservisi ile gönderilip ve eğer değerini bulursa Chedjou da gönderilerek (yerine bir fırsat transferi çıkarsa) 2 veya 3 transfer ile sezon bitirilebilirdi. Neyse artık olan oldu, bakalım umarım yanılırım çok verimli olur alacağımız adamlar.