Sami Tetik
Kırmızı Üye
- 28 Ocak 2010
- 1.807
- 0
- 1.146
Bütün suç gerçekten yabancı sınırlamasında, Türk futbolcularına yurt dışından teklif gelmiyor diye bir yalan var orta da.. Geliyor gayette geliyor ama adam bonservise 300-400 bin dolar veririm, oyuncuya da 300-400 veririm diyerek teklif veriyor hali ile kulüplerde satmıyor. Olmamış adama 7 milyon istiyor. Türk oyuncuların kalitesi Edirne-kars arası kaldığı için gelişemiyor.
İkinci etken ise, rekabet ortamı yok. Adamın düşünce belli "nasılsa beni kesemezler bana muhtaçlar"
Eğer statü kalkarsa ne olur?
1 Rekabet ortamı sağlanır, ve bir Türk futbolcu Galatasaray, Beşiktaş, Fenerbahçe gibi kulüplerde oynayabilmek için kendini daha da geliştirmek zorunda kalır
2 Galatasaray Beşiktaş Fenerbahçe gibi kulüplere gelen Türk oyuncular, statü sayesinde "nasıl olsa bana muhtaçlar" düşüncesi ile yan gelip yatamaz ve kendini hala geliştirmek için uğraşır
3 Galatasaray Beşiktaş Fenerbahçe gibi kulüplere gelen futbolcular için ortam 4-5 kat daha değişik bir durum alır yani Süper lig de oynamasına karşın daha farklı bir lig de oynuyormuş hissine kapılır "takım içi seviye" azıcık kalitesi artımı Avrupaya gidicem diye oturma uzvunu yırtmaz yırtamaz ama yırtmak istiyorsa daha fazla kendini geliştirmesi gerekecek
4 Bu 3 etkeni birleştirirsen ilk zamanlar milli takım biraz düşüşe geçer ki şuan kalkarsa o düşüş yaşanmayabilir. "kaldı ki milli takım ne ki nereye düşsün" yani ilk 3 etken her türlü fayda sağlıyor.
Hep milli takım örnekleri veriliyor Alman milli takımın da kaç tane Alman var?
Bir ara fransızlar 11 tane siyahi ile oynuyordu Almanlar yine iyi