Simdi ligimize gore yorum yapabiliriz, genel Avrupa da oynanan futbolu baz alarak degisik yorumlarda cikabilir buradan. Simdi ikiside bu ligde, ozellikle bizim gibi takimda cok rahat oynarlar. Ama oynayacagimiz sistem de cok onemli.
Sahsen;
4-1-4-1 tarzi bir oyun anlayisi ile oynasak direk Fernando derim, cunku onun defansif ozellikleri bu lig icin ust seviyede diyebilirim. Ofansif yonu malesef cok iyi degil, ornek vermek gerekirse, Melo daha teknik diyebilirim ama onundeki oyuncularin top becerisi, teknik kapasitesi, calim atma ozellikleri cok iyise, Fernando gibi bir oyuncuya sahip olmak onemli olur benim futbol anlayasima gore.
Ama diyelim ki, orta saha da 2 tane adam yan yana oynayacak, yani klasik on libero yok bu sistemde;
Eger iki oyuncuyu birden alirsak, ofansif oyunda uretkenligimiz azalir ve top bizdeyken, kapanan takimlarsa karsi zorlaniriz cunku bu oyuncularin kreatifligi bu tarz oyunlara karsi cok iyi diyemem. O vakit tum yuk Belhanda, ve ofansif kanatlarda oynayan oyunculara kalir. Gobekten de oyunu acamayiz bu sekilde. Mesela bu durumda Lemina harika olur ama onu da alamayiz bence.
Imbula'nin one dogru oynamasi ve top teknigi Fernando'dan biraz daha iyi olmasindan dolayi ben onun alinmasindan yanayim. Hem 5 yas daha genc hemde solak bir oyuncu olmasi bir avantaj benim gozumde. Kisisel fikrim, ilk 11 de en az 2-3 tane solak oyuncu olmalidir herzaman.
Ilk 11 de solak oyuncu gormeyince hic sevmem ben o takimlari